De zon was ook al op toen de Lochsprinters met 15 rijders  om 7.30 uur vertrokken naar Nijkerk. Het werd zo als beloofd een mooie zonnige dag dus voor het publiek super condities maar voor sommige rijders was het wat te warm.

Na de bloktrainingen begonnen de manches mooi op tijd om 11.00uur

De organisatie had er voor gekozen om deze wedstrijd met 8 rijders aan de plank te starten wat betekend dat de strijd in de manches en voor ronden net wat spannender wordt maar er ook 8 finale plaatsen te vergeven zijn.

Bij de cruiser dames reden Suzanne Reimink en Danielle Lusseveld  Danielle moest na de manches de strijd staken maar Suzanne wist zich via de ½  finale te plaatsen voor de finale waarin ze 7e werd.

Robin Boevink werd in de cruiserklasse 16-30 jaar 6e

Bij de 8 jarigen was het voor Daan Huisken allemaal wat te veel hij kon zich niet kwalificeren voor een volgende ronde.Dit lukte Luuk Kruipers en Kevin Koster wel met allebei een 2e plaats in de ½ finale waren ze ook door naar de grote finale waarin Luke 5 werd voor Kevin op de 7e plaats.

De 10 jarige Kevin Kragt kwam tekort in de manches voor kwalificatie voor de ½ finale waarin Thijs Laarman wel uit kwam hij kwam ook deze ½ finale door en werd heel knap 2e in de finale.

Mart Scholman 11jaar wist door te komen naar de ¼ finale waarna het voor hem ophield

De 12 jarige Teun Scholman kwam ook voor kwalificatie voor de ½ finale in aanmerking en ook deze ronde kwam hij goed door,hij werd 5e in de finale.

Jeroen Lusseveld bij de 13 jarigen kwam goed door manches en ook de ¼ ging goed toen volde de ½ finale waarin hij net een plekje te kort kwam en dus niet door naar de volgende ronde

Luuk Scholman moest na de manches het strijd toneel al verlaten.

Dyon Planting kwam met 2 vingers in zijn neus door zijn manches en ook de ½ finale vormde geen enkel obstakel voor hem hij had dan ook zich op de kampioenstitel maar door een aanvaring met de concurrentie op het laatste stukje werd hem het leiderschap ontnomen en kwam hij naast de baan terecht en werd zo teleurgesteld laatste.

In de promotieklasse Dames vandaag een groot rijders veld met voor de dames een ½ finale  deze kwam Suzanne Reimink als 5e door dus plaatsing in de B-finale waarin ze als 2e over de finishlijn kwam.

Renee Planting onze lady van 11 jaar werd na goed verlopen manches 7e in haar finale rit.

In koningsklasse de 18+ dit keer maar 2 Lochsprinters zowel Robin Boevink als Stephan Geerling kwamen door naar de !/2 Finale maar daarna was het voor beiden gedaan.

Al met al kunnen de Lochsprinters terug kijken op een redelijk geslaagd Veluws Kampioenschap met 9 finale plaatsen van de 17 inschrijvingen.

Dit biedt een goed perspectief voor het volgende kampioenschap op 25 september op onze eigen crossbaan in Nijverdal,waaraan zo`n 500 rijders zullen deelnemen waaronder vast ook veel Lochsprinters.

Uitslagen kort;

Robin Boevink          6         cr            
Suzanne Reimink     7         cr dames
Danielle Lusseveld   manches   cr dames
Daan Huisken           manches    j 8
Kevin Koster            7
Luke Kuipers           5
Kevin Kragt       manches        j10
Thijs Laarman       2   
Mart Scholman      ¼ fin        j 11
Teun Scholman       5             j 12
Jeroen Lusseveld    ½ fin       j13
Luke Scholman     manches    j14
Dyon Planting         8             j16/17
Stephan Geerling     1/2fin    j18+
Robin Boevink          ½ fin
Renee Planting         7            m 10/11
Suzanne Reimink     2 B fin    pro meisjes

Categories: Nieuws

Related Posts

Nieuws

Uitslag clubs NCK

Uitslag Sterkste   Club van Nederland ranking punten club plaats 1 138 FCV Dreamteam Helmond 2 136 FCC De Boscrossers Heiloo 3 127 FCC Nuland Nuland 4 125 FCC De Bissinghcrossers Ommen 5 124 TFCC Read more...

Nieuws

Eindstand Willem Baan bokaal 2011

Voor iedereen die de uitslag van de Willem Baan Bokaal 2011 nog eens rustig wil bekijken, kan dit doen door op onderstaande link te klikken. Eindstand Willem Baan Bokaal 2011 (excel-bestand)

Nieuws

Stemmen sportverkiezing gemeente Hellendoorn

Hallo rijders en ouders/verzorgers, Het Sportverkiezingsgala 2015 vindt plaats op zaterdag 13 februari 2016 in De Kroon in Hellendoorn Stemmen op uw favoriete sporter kan via deze link. Stemmen kan van 7 tot en met Read more...