De september 2010 is een drukke maand voor onze fietscross vereniging. We zijn gestart met de Scholencross. Ruim 120 leerlingen uit de groepen 1 tot en met 8 deden mee aan de wedstrijd. Verdeeld over twee avonden streden de leerlingen van 9 scholen hun persoonlijke en schoolstrijd.

5 manches hebben de leerlingen gereden, gingen enkelen als volleerd fietscrosser over de baan anderen keken vrolijk om zich heen en werden over de toppen van de heuvels geduwd. Alle crosses hebben een sportieve wedstrijd gereden en werden aangemoedigd door het veelkoppige publiek van ouders, grootouders, broertjes en zusjes. Uiteindelijk ging de basisschool De Bongerd er vandoor met de 1e scholenprijs en de wisselbeker.

Op 18 september 2010 is het tweede evenement, de regiowedstrijd. Dit is de derde wedstrijd in de najaarsserie van 6 wedstrijden.

Tot slot het laatste evenement in de maand september. Op de zaterdag 25e organiseren we, Het Twents Kampioenschap. Deze onder de vlag van de Nedelandse FietscrossFederatie (NFF), georganiseerde wedstrijd zal een groot aantal rijders trekken uit heel Nederland. Het is voor onze vereniging een grote eer dat wij deze wedstrijd mogen organiseren. Vorig najaar zijn we al gestart met de voorbereiding door het aanpassen van de fietscrossbaan. Door de kwakkelwinter met veel sneeuw waren we kantje boord klaar voor de keuring in het voorjaar, onze baan voldeed gelukkig aan de normen van de NFF.

Na de keuring zijn we gestart met de voorbereiding van de wedstrijd, contact met de gemeente, sponsoring, catering en nog veel meer. Sponsoring is door de economische crisis erg lastig, gelukkig zijn er toch nog sponsors die ons een goed hart toedragen. Bijna alles is geregeld, nog een kleine week en dan houden we de mooie sportieve wedstrijd.

Onze website is net verhuisd naar een nieuwe hostingspartner en daardoor is lopen we wat achter met de informatievoorziening. Met enkele kleine berichten hopen we dat te herstellen.

Related Posts

Nieuws

Verslag en foto’s BMX clinic Dave van Gemert.

Verslag: Verslag Clinic 25-10-2015

Nieuws

Uitnodiging Kampioenschap Midden Nederland Nunspeet

Fcc de Volharding organiseert het Kampioenschap van midden Nederland op zaterdag 28 maart:   Uitnodiging

Nieuws

Verslag van EK ronde Klazienaveen

Verslag door Yvonne Planting: Lochsprinters hebben zich goed laten zien