Na een lange winterperiode was in Nijkerk dan weer de eerste confrontatie,  tussen de nationale rijders en mocht er gestreden worden om de trui met titel kampioenschap midden Nederland. Het peloton van de Lochsprinters vertrok al vroeg richting het Gelderse Nijkerk waar het met 21 inschrijvingen onder 19 leden deelnam. Tot 10.30 uur werd er door de rijders kennis gemaakt met de technisch snelle baan. Om 10.45 uur werd er stilgestaan bij het tragische ongeval van een van de toppers in de jeugd van Nijkerk; #69 Tygo Rademaker. De wedstrijd zelf begon netjes om 11.00 uur. Het zonnetje kwam inmiddels al lekker door en fietscrossend Nederland had zin in de wedstrijd. Voor de Lochsprinters was het aan Paul Baan om als eerste lochsprinter over de baan te gaan in de cruiserleeftijd 16-30 jaar. Hij bereikte met drie maal een 2e plaats de halve finale,  ook in de cruiserleeftijd 16-30 jaar was Tom Mars weer van de partij met 4-4-3 in de manches, en dus ook een plek in de halve finale waar hij echter met een 5e plaats net tekort kwam voor een finaleplaats. Tom mag tevreden zijn over zijn rentree, want na zijn crash tijdens het NCK in Winschoten was dit weer zijn eerste provinciale kampioenschap na een lange revalidatieperiode. Paul Baan bereikte met een 4e plaats in de halve finale wel de finale welke hij als 6e afsloot. Kim Brinkman reed zich in cruiserdamesklasse 25 jaar en jonger verdienstelijk naar een 6e plaats in de finale na in de manches als 2-1-3 te eindigen. Onze jongste deelnemer vandaag Gijs Kevelham  die deze week net 8 jaar is geworden. Helaas kon hij geen potten breken en was het met drie keer een 6e plaats uitgeschakeld na de manches. Broer Rick welke vandaag evenals Gijs zijn eerste provinciale wedstrijd reed in de leeftijd jongens 10 jaar, liet zien dat zijn goede resultaten afgelopen weken geen geluk waren.  Hij fietste zich keurig naar een finaleplaats na een spannende foto-finisch in de halve finale. In de finale ging het allemaal nog net een tandje te hard, waar Rick een 8e plaats behaalde waar hij uiteraard trots op zijn beker was. Voorin het veld van die finale was het talentje Thijs Laarman te vinden. Na de hole-shot leek Thijs op rozen te zitten helaas voor hem kwam er 2 bochten later iemand binnendoor steken waardoor Thijs 2e werd, ook een keurig resultaat. Manu Warnet welke ook in de leeftijd jongens 10 jaar reed kwam helaas te kort voor een finale plaats, voor hem eindigde het in de halve finale vandaag. Guy Frankort en Mart Scholman kwamen bij de jongens 11 jaar tekort voor kwalificatie voor een halve finale beide rijders moesten het strijdperk verlaten met drie 6e plekken in de manches. Roy Brinkman jongens 12 jaar plaatste zich met 3-3-4 voor de halve finale helaas eindigde het voor hem hier met een 6e plek. Twee lochsprinters bij de jongens 13 jaar, en beide een finaleplaats keurig gereden dus. Ruben Mars pakte plek 5 en Teun Scholman mocht zijn beker in ontvangst nemen voor plek 7. Beide jongens fietsten sterk en mogen dit seizoen zeker in de gaten worden gehouden. Jeroen the gate men Lusseveld liet zien dat zijn winterprogramma niet voor niks is geweest. In de manches op halve kracht geplaats voor de halve finale waar hij een keurige 1 scoorde, finaleplaats dus. Hier moest hij op 7 starten en dus van de buitenkant komen een goede start en een strakke eerste bocht bracht hem op het podium, een keurige 3e plaats. Voor Luuk Scholman eindigde het vandaag in de halve finale waar hij met een 6e plaats 2 punten tekort kwam voor de finale. Bij de jongens 18 jaar en ouder stonden maar liefst 5 Lochsprinters aan het hek; De gebroeders Hoogland met Robin en Bjorn, Stephan Geerling, Matthijs Reimink en Rinke Tempert(voor welke het ook weer zijn eerste provinciale wedstrijd was nadat hij na het NCK aan zijn schouder was geopereerd). Alle lochsprinters konden zich plaatsen voor de halve finale, waar ook alle lochsprinters bij elkaar waren ingedeeld. Bjorn won na al zijn manches ook de halve finale, Robin liet met een 2e plaats zien dat hij deze winter ook hard heeft gewerkt en maakte waar een van de beste rijders te zijn binnen de lochsprinters samen met zijn Broers Bjorn en Jeffrey (welke dit weekend niet van de partij was wegens andere verplichtingen) . Stephan en Rinke eindigden respectievelijk 5e en 6e in de halve finale nog voor Matthijs welke 8e werd en dus voor hen 3 geen finaleplaats. In de grote finale bij de jongens 18 jaar en ouder moesten Bjorn op 6 en Robin op 7 starten, de buitenkant. Maar een super start en een geweldige versnelling gaf Bjorn de hole-shot daar waar Robin als 3e de eerste bocht in dook. Bjorn leek op weg naar zijn eerste provinciale kampioenschap maar helaas kwam hij op de finish 10 cm tekort voor de eindoverwinning, waardoor ook Ans haar bosje bloemen misliep.

Al met al een goede opening van het seizoen met 10 finale plaatsen voor de lochsprinters. Volgende week wacht opnieuw een provinciale wedstrijd ditmaal in het Brabantse Ammerzoden.

Related Posts

Nieuws

Clinic 12 november Robin van der Kolk

Allen, Zondag 12 november zal in Winschoten een clinic gegeven worden, de laatste van het 2017 seizoen! Er worden ook een aantal kortings- en cadeaubonnen van BMXProtect onder de aanwezigen verloot 🙂 Zie de flyer voor alle Read more...

Nieuws

Drents Kampioenschap in Assen

Zaterdag 9 oktober werd in Assen het Drents kampioenschap fietscross gehouden op de baan van FC Unitas. Rond half 9 kwamen de eerste Lochsprinters aan op een frisse, wat mistige baan. Rond 8.45 waren alle Read more...