Afgelopen weekend was het dan zover, het Nederlands Kampioenschap van de KNWU. Nadat zaterdag de combiwedstrijd tussen de NFF- en KNWU Bond al verreden werd in Baarn, was het zondag de beurt aan de KNWU rijders om het rood-wit-blauwe tricot in ontvangst te nemen.

Voor de Lochsprinters een aantal rijders aan de start met Luke Kuipers, Kevin Kragt, Hidde Posthuma, Dyon Planting, Jeffrey Hoogland en Hendrik Jan Posthuma.

Luke Kuipers liet zich opnieuw van voren gelden. Het hele seizoen rijdt hij al sterk en wist hij al vele wedstrijden op zijn naam te schrijven, waaronder het AK Kampioenschap, het Overijssels Kampioenschap en 3 weken geleden werd hij 3e op het NK bij de NFF. De KNWU bond is in Nederland het hoogste niveau waar de absolute top rondrijdt, Luke wist zich gemakkelijk te plaatsen voor een halve finale, hierin werd hij keurig 3e wat hem in de finale bracht. Enigsins verassend, maar heel sterk gereden werd Luke keurig 3e en mocht hij zich op het podium melden en een mooie beker en bronzen medaille in ontvangst nemen.

Bij de Jongens van 11 jaar was het Kevin Kragt, welke ook het AK Kampioenschap eerder dit seizoen op zijn naam schreef, die deelnam voor de Lochsprinters. Kevin wist ook zijn manches goed te rijden en door te komen, ook voor hem dus een halve finale. Vanaf de binnenkant leek hij er goed bij te zitten, maar na een aanraking met een andere rijder viel hij helemaal stil in de eerste bocht, waarna hij achteraan moest aansluiten. Hij kon niet meer bij de eerste 4 eindigen, en moest met een 6e plek genoegen nemen, helaas geen finale voor Kevin.

Vader en zoon Posthuma hadden niet hun gewenste vorm en voor hen was het helaas na de manches al afgelopen. Dyon Planting redde het bij de cruisers niet om zich te plaatsen voor de finale maar dat lukte hem wel bij de Sportklasse, in deze finale reed hij sterk en werd hij keurig 2e, zijn vorm lijkt er dus te zijn voor volgende week, wanneer het EK in Haaksbergen zal plaatsvinden en Dyon hoge ogen wil gooien.

Jeffrey Highlander Hoogland leek vandaag op weg te gaan naar een finaleplaats bij de Elite Men, (en dat terwijl hij eigenlijk nog Junior Men is) helaas voor Jeffrey, kwam hij buiten de baan door een aanraking met een andere rijder, en was zijn hoop op een finaleplaats weg.

Luke Kuipers, Kevin Kragt, Dyon Planting en Jeffrey Hoogland zullen volgende week deelnemen aan de EK eindrondes die zullen plaatsvinden in Haaksbergen. En deze 4 heren zullen ook het Wereldkampioenschap in Kopenhagen gaan rijden over 3 weken. Wij wensen deze jongens dan ook heel veel succes op het EK en WK!!

#RT

Related Posts

Nieuws

Twents kampioenschap groot succes

Afgelopen zaterdag werd in Nijverdal het Twents kampioenschap verreden. Met ong 450 deelnemers een grote opkomst. Van de thuisvereniging de Lochsprinters verschenen er 52 aan het starthek. Het weer werkte gelukkig prima mee en door Read more...

Nieuws

Uitslagen, tussenstand en verslag District 2A Dedemsvaart

Finale District: Finale District 2A Tussenstand District: Tussenstand District 2A Club uitslag Lochsprinters: Clubuitslag Lochsprinters Finale open klasse: Finale openklasse 2A Verslag: 6 rijders aan kop in district competitie Club tussenstand:

Nieuws

Parkeren tijdens eerste startwedstrijd.

Beste mensen,   Op 9 april 2011 organiseert de fietscrossvereniging Het Twentse Ros de eerste startwedstrijd van 2011 in Regio Oost op haar baan aan de Landmansweg. De auto’s konden in het verleden worden geparkeerd Read more...