Afgelopen weekend vond het Europees Kampioenschap plaats in Haaksbergen, een groot evenement wat overigens geweldig was georganiseerd door de fietscrossclub uit Haaksbergen.

Voor de Lochsprinters hadden we 4 deelnemers, met Luke Kuipers, Kevin Kragt, Dyon Planting en Jeffrey Hoogland.

Luke, Kevin en Dyon kwamen uit in de challenge klasse en konden dus meestrijden voor de Europese titel.

Jeffrey komt uit  in de Junior Men categorie wat inhoudt dat hij een competitie rijdt over 12 Europese wedstrijd, en dus doormiddel van een klassement Europees Kampioen zou kunnen worden. Ronde 11 en ronde 12 vonden zaterdag en zondag plaats. Jeffrey had nog niet veel laten zien dit seizoen in Europees verband, mede door blessures en pech. Hij wou dus graag laten zien dat hij nog wel bij de Europese top hoort, en met 3 goede manches wist hij zich gemakkelijk te plaatsen voor een 1/8e finale, ook hier kwam hij goed door, met een 2e plek in de 1/4 finale was de finale in zicht. Ook in de halve finale zat Jeffrey er keurig bij en wist hij zich te plaatsen voor de grote finale. Hierin zat Jeffrey in de verdrukking en moest hij achteraan aansluiten, in de 3e bocht gleed hij ook nog eens onderuit… een 8e plaats was dan ook het resultaat. Maar de finale was al een prima prestatie.

Zondag bleek Jeffrey toch meer last te hebben van zijn valpartij van zaterdag dan werd gedacht. Na een bezoekje aan de arts, heeft Hetty Jeffrey zijn pijnlijke schouder ingetaped en zo kon Jeffrey toch deelnemen aan de wedstrijd, op de moto’s verliepen goed, maar in de 1/8e finale kwam Jeffrey in de verdrukking waardoor hij de pro-sectie niet kon springen en dus verloor, met een 6e plaats lag hij eruit. Nu snel herstellen en op naar het WK in Kopenhagen later deze maand.

Voor Luke was het na eerder dit jaar in Kortrijk (Belgie) een 2e confrontatie met de buitenlandse rijders. Hij kwam uit in de challenge klasse boys 9. Een leuke wedstrijd om eens te kijken hoe dat gaat, en zeker om de nodige ervaring op te doen. En dat is zeker gelukt. Want Luke mag zich bij de beste 18 Europese rijders noemen, waar misschien nog wel meer inzat want Luke kwamen uiteindelijk 1 cm tekort voor de halve finale. Met 3-5-3 wist Luke zich keurig te plaatsen voor de kwart finale, hierin was hij ook goed vertrokken, en zat hij er goed bij, alleen op de finish kwam hij net tekort, daar waar de Fransen en andere Europeanen net iets beter hun bochten rijden kwam Luke net iets tekort. Maar hij mag supertrots zijn want hij heeft prima gereden, en de nodige ervaring opgedaan. Ook voor hem wacht later deze maand het Wereldkampioenschap in Kopenhagen, Denemarken.

Kevin Kragt mocht de Lochsprinters vertegenwoordigen bij de boys van 11 jaar. Voor hem was helaas naar de moto’s al afgelopen, en zat er geen verdere kwalificatie voor hem in. In de eerste manche kwam goed door met een 3e plek, maar in de 2e manche ging hij onderuit door een stuurfout van de rijder achter hem, die Kevin meenam. Spijtig kwam hij in de tweede manche als 7e over de finish. De derde manche had hij dan ook wat goed te maken, om nog uitzicht te houden op een kwartfinale maar helaas kwam hij met een 5e plek tekort, en was het over. Al met al ook een leuke ervaring voor hem in Europees verband. Voor hem rest ook nog het WK in Kopenhagen, succes!

Dyon Planting mocht het zondag opnemen in de challenge klasse boys 17 – 24 jaar. Dyon ook lid van de DVO in Haaksbergen wou hoge ogen gooien op het EK op ‘eigen baan’  en dat heeft hij dan ook gedaan. Als een van de jongeren in deze klasse kwam hij keurig de manches door, ook de 1/8e finale was geen probleem, en dankzij een suprieure laatste bocht in de kwart finale wist hij zich ook te plaatsen voor de halve finale. Hierin was het erop of eronder, het werd helaas eronder, want met een 6e plaats kwam hij tekort voor de finale. Maar wel een prestatie om trots op te zijn, want hij reed zeer sterk. En mag zich dan ook bij de beste 16 van Europa nomen. Voor hem rest ook nog het WK in Kopenhagen waar hij zal proberen zijn prestatie te herhalen of verbeteren, good luck!

# RT

Related Posts

Nieuws

Vanaf nu geen vrije training meer op donderdag.

De wedstrijden zijn weer voorbij… vanaf nu geen vrije training meer op donderdag van 19.30 uur – 20.30 uur. Zodra de wedstrijden weer beginnen starten wij ook weer met de vrije training.

Nieuws

Verslag regio 4B Hengelo

Lochsprinters naar Hengelo voor 4e regio wedstrijd. Zaterdag  zijn de Lochsprinters met 60 rijders naar Hengelo geweest voor de 4e regio wedstrijd.   Zit je de ene week in je T-shirt  met 22 graden  , een Read more...