Vele handen maken licht werk, dat was vandaag ook het geval op de baan van Lochsprinters. Vanmorgen om 8 uur waren er meer 20 vrijwilligers en dus meer dan 40 handen paraat om het eerste deel van de geheel vernieuwde baan te voorzien van een nieuwe toplaag.

Meer dan 60.000 kilo Gralux is er vandaag op de baan gebracht. Gralux is “de toplaag” voor fietscrossbanen in Nederland. Al enkele jaren hadden we plannen. Eerst ontbrak het ons aan geld en daarna werden we geconfronteerd met een asbestverontreiniging. Net voor de kerstdagen konden we aan de slag en het ging zeer voorspoedig, maar toen begon het te regenen en daarna flinke vorst. Sinds een paar weken zijn we weer aan de slag en wat een geweldig resultaat hebben we vandaag al bereikt.

Ongeveer een derde van de baan is voorzien van Gralux. Wat een specialisten hadden we vandaag aan het werk; scheppers, kruiers, harkers, rijers, trillers, praters, ……… en kijkers. Dat hoort er natuurlijk ook bij, samen met elkaar aan het werk, bijkletsen, even kijken hoe het wordt en weer aan het werk. Dat maakt het samen werken aan de baan ook zo leuk, of je nu student, rietdekker, IT-manager, timmerman of gepensioneerd bent, we doen het allemaal samen en er is geen verschil in rang of stand. Een geweldige groep mensen die elke keer weer door de dames van de catering worden voorzien van eten en drinken.

(meer foto’s in het fotoarchief)

We zijn er nog niet, er moet nog minstens 120.000 kilo Gralux worden verwerkt, twee bochten moeten nog worden voorzien van klinkers en hekken moeten nog worden hersteld. Tot slot moet de aannemer van de sanering het gras nog inzaaien, maar dan krijgen we echt een top accommodatie.

Nog veel werk, dus hierbij een oproep aan een ieder die ons een warm hart toedraagt, kom de komende zaterdag (nog) eens helpen zodat alle rijders binnenkort kunnen profiteren van onze nieuwe baan. Alle vrijwilligers van vandaag en de voorgaande dagen alvast een geweldig compliment voor jullie inzet en bedankt.

Bestuur FCV de Lochsprinters

Categories: Nieuws

Related Posts

Nieuws

Uitslagen Groninger kampioenschap

Finale: Gronings_2014_uitslagen_per_klasse Beste 3: Gronings_2014_uitslagen_beste_3_per_klasse Clubuitslag: Gronings_2014_uitslagen_per_club Tussenstand promotie: PROmotie klasse 2014-2015 (6)  

Nieuws

Verslag Lichtwedstrijd

Verslag door,  Christiaan Kleen Scholten: verslag lichtwedstrijd

Nieuws

Opgavelijst District 3A Dedemsvaart

Opgavelijst: Opgavelijst District 3 A Dedemsvaart. Clubvertegenwoordiger in Dedemsvaart is Henk Scholman.