De eerste provinciale wedstrijd stond weer op het programma voor de fietscrossers, 38 Lochsprinters zijn uit hun winterslaap gekomen en weer klaar voor het nieuwe seizoen.

Voor een aantal de eerste wedstrijd van het seizoen, voor een paar van de jongeren zelfs een eerst echt kampioenschap. Na het mooie weer van de afgelopen week was het wel even afzien, het was waterkoud en ik heb zelfs rijders horen klagen dat ze zulke koude handen hadden dat ze het stuur niet goed konden vasthouden.

Dit kwam echter niet van Thijs Laarman want hij wist op dit Drentskampioenschap meteen te laten zien dat hij heel wat van plan is dit seizoen, meteen al in de manches was het duidelijk met drie overwinningen en ook in de halve finale en in de finale pakte hij de eerste plek en dus het Drents kampioenschap jongens 11 jaar. De concurentie kwam ook van de lochsprinters Rick Kevelham pakte de tweede plek en Tom van Heun kwam als vierde over de finish.

De tweede kampioen van deze dag was Ruben Mars die dit seizoen ook voor het eerst meedoet met de cruisers, maar bij de jongens van 14 jaar was hij vandaag niet te verslaan en mocht hij aan het eind van de dag de kampioenstrui omhangen.

Een goed begin van het nieuwe seizoen voor de Lochsprinters, van de 38 deelnemers wisten er maar liefst 17 een finale plek te bemachtigingen en een mooie beker mee naar huis te nemen.

Op 14 april is de volgende provinciale wedstrijd in Berlicum, en de daarna beginnen de regiowedstrijden weer.

* In verband met een storing op onze foto pagina staan de foto’s van het Drents Kampioenschap voor één keer op een andere website,
via onderstaande link zijn alle foto’s van deze dag te bekijken;
https://skydrive.live.com/?cid=5b61efc4aca90583#cid=5B61EFC4ACA90583&id=5B61EFC4ACA90583%21140

Related Posts

Nieuws

Vrije training donderdag afgelopen

de vrije training op donderdag is voorlopig afgelopen. Zodra de wedstrijden weer beginnen begint de vrije training ook weer! Allemaal een hele fijne vakantie!

Nieuws

Donderdag 31 Maart vrije training

Beste fietscrossliefhebbers, Donderdag 31 maart is er een extra vrije training van 19.00 tot 20.00 uur. Vanaf  07 April gaat de reguliere donderdag training weer van start. Met sportieve groet, Rinke Tempert Trainingcoördinator F.C.V. de Read more...

Nieuws

Maandag 4 mei dodenherdenking en dinsdag 5 mei bevrijdingsdag.

Maandag 4 mei traint groep 2 normale tijd van 18.30 uur tot en met 19.30 uur. Groep 4 traint deze avond niet, maar kunnen woensdag 6 mei meetrainen met groep 5  (19.30 uur tot en Read more...