De eerste provinciale wedstrijd stond weer op het programma voor de fietscrossers, 38 Lochsprinters zijn uit hun winterslaap gekomen en weer klaar voor het nieuwe seizoen.

Voor een aantal de eerste wedstrijd van het seizoen, voor een paar van de jongeren zelfs een eerst echt kampioenschap. Na het mooie weer van de afgelopen week was het wel even afzien, het was waterkoud en ik heb zelfs rijders horen klagen dat ze zulke koude handen hadden dat ze het stuur niet goed konden vasthouden.

Dit kwam echter niet van Thijs Laarman want hij wist op dit Drentskampioenschap meteen te laten zien dat hij heel wat van plan is dit seizoen, meteen al in de manches was het duidelijk met drie overwinningen en ook in de halve finale en in de finale pakte hij de eerste plek en dus het Drents kampioenschap jongens 11 jaar. De concurentie kwam ook van de lochsprinters Rick Kevelham pakte de tweede plek en Tom van Heun kwam als vierde over de finish.

De tweede kampioen van deze dag was Ruben Mars die dit seizoen ook voor het eerst meedoet met de cruisers, maar bij de jongens van 14 jaar was hij vandaag niet te verslaan en mocht hij aan het eind van de dag de kampioenstrui omhangen.

Een goed begin van het nieuwe seizoen voor de Lochsprinters, van de 38 deelnemers wisten er maar liefst 17 een finale plek te bemachtigingen en een mooie beker mee naar huis te nemen.

Op 14 april is de volgende provinciale wedstrijd in Berlicum, en de daarna beginnen de regiowedstrijden weer.

* In verband met een storing op onze foto pagina staan de foto’s van het Drents Kampioenschap voor één keer op een andere website,
via onderstaande link zijn alle foto’s van deze dag te bekijken;
https://skydrive.live.com/?cid=5b61efc4aca90583#cid=5B61EFC4ACA90583&id=5B61EFC4ACA90583%21140

Related Posts

Nieuws

Info AK 8 Ommen

Allen,   Willen jullie onderstaande informatie met de rijders van de AK wedstrijden delen.   Tijdens deze afsluitende wedstrijd zal er geen Open Klasse verreden worden.   Het tijdschema is zoals gebruikelijk. Inschrijving;                            Read more...

Wedstrijdverslagen

Verslag startrace

Vakantie weer voorbij voor de fietscrossers. Na 2 maanden vakantie is vandaag het crossseizoen weer begonnen met een startrace. De startrace is een kleinschalige wedstrijd van 4 clubs uit district Oost waar behalve Nijverdal ook Read more...