Na de vrije training op zondag en met al twee Nederlandse kampioenen op zak, was het maandag de beurt aan de jongens en meisjes van 10 jaar en ouder om hun opwacht te maken op het Nederlands Kampioenschap. Wederom was het een mooie warme dag, en na het defilé en de opening kon de wedstrijd om 11 uur starten. Vandaag 19 inschrijvingen voor de lochsprinters verdeeld over 50 manches.

Bij de jongens van 10 jaar reden Kevin Koster, Luke Kuipers en Daan Huisken mee, allen kwamen door de manches, voor Daan hield het op in de kwartfinale, Luke maakte een duur foutje tot grote teleurstelling van hem zelf en zag de finale aan hem voorbij gaan. Kevin Koster reed daarentegen zoals op elk NK weer ijzersterk met 1-1-1 in de manches 2 in de kwart en 2 in de halve finale werd hij in de grote finale keurig 3e.

Rick Kevelham liet van zich spreken bij de jongens van 11 jaar, constant met 2-2-2 in de manches en halve finale was hij gemakkelijk geplaatst voor de finale, ook hierin liet Rick zien dat hij bij de top van Nederland hoort in zijn leeftijdscategorie, na vorig jaar werd Rick opnieuw keurig 3e!

Bij de jongens van 12 jaar mochten Kevin Kragt en Thijs Laarman het opnemen. Beide heren reden sterk en wisten zich gemakkelijk te plaatsen voor de kwart finale, ook deze ronde was geen probleem. In een spannende halve finale wist Kevin Kragt net niet door te komen, wat Thijs wel lukte. Thijs reed niet zijn gelukkigste finale en leek genoeg te moeten nemen met een 4e plaats, maar door een ongelukkige valpartij werd hij helaas 6e.

Mart Scholman kwam mij de jongens van 13 jaar niet door de manches heen Bij de meisjes van 13 jaar was er wel een finaleplaats voor Renee Planting, na 2-2-3 in de manches kwam zei in de finale als 5e over de streep. Roy Brinkman kwam door de manches bij de jongens van 14 jaar, de finale zat er niet in met een 5e plaats in de halve finale.

Ruben Mars en Teun Scholman vertegenwoordigden de jongens van 15 jaar namens de lochsprinters, beide heren lieten zien dat ze het hele seizoen al een goede vorm hadden. Ruben plaatste zich met alleen maar eerste plaatsen als favoriet voor de finale, maar ook Teun reed sterk en plaatste zich voor de finale. Ruben ging vol voor de winst in de finale en bleef het proberen tot aan de streep, hij werd net geen 2x Nederlands Kampioen en moest genoegen nemen met de 2e plaats, Teun werd op zijn beurt keurig 5e. Prima resultaat van de jongens!

Jeroen Lusseveld en Luuk Scholman kwamen uit bij de jongens van 16 en 17 jaar. Voor Jeroen hield het na de kwartfinale op. Luuk plaatste zich gemakkelijk voor de halve finale, helaas voor hem schoot hij bij de start uit zijn clicks en kon hij dit niet meer goed maken, met plaats 6 in de halve finale was het over.

Bij de jongens van 18 jaar en ouder maar liefst 7 lochsprinters aan het starthek. Stephan Geerling, Matthijs Reimink en Robin Boevink moesten na de manches afscheid nemen. Danny ten Boske kwam niet door zijn Kwart finale, daar waar Rinke Tempert, Robin Hoogland en Bjorn Hoogland zich wel wisten te plaatsen voor de halve finale. Voor Robin met een 6e plaats en Rinke met een 5e plaats hield het na de halve finale op. Bjorn wist zich met een 2e plaats wel te plaatsen voor de finale. Hierin werd hij netjes 4e.

Wederom een geslaagde dag, geen Nederlandse Kampioenen erbij, maar met 3 keer brons en 1 keer zilver mogen we toch terug kijken op een prima tweede dag van het NK.

Foto’s en Video’s door Albert Lusseveld
Verslag Rinke Tempert

Categories: Nieuws

Related Posts

Nieuws

Lochsprinters met 54 rijders aanwezig in Ommen.

Vandaag reden de Lochsprinters uit Nijverdal hun 4e regiocompetitie wedstrijd in Ommen Met maar liefst 54 rijders kwamen we aan de start, Het weer viel nog best mee, met `s morgens wat miezer regen en Read more...

Nieuws

Vijf eerste plekken tijdens lichtwedstrijd.

  Vanavond hebben we het fietscross seizoen weer afgesloten met de traditionele Lichtwedstrijd in Schoonebeek. Het weer was geweldig en de baan was mooi verlicht. Veel van de rijders hebben alles uit de kast getrokken Read more...