Extreem koud op Overijssels kampioenschap.

 

Op 23 maart 2013, de dag van het Overijsels Kampioenschap was het extreem koud. Voor velen begon de dag al heel erg vroeg. Alles moest klaargemaakt worden om de 478 rijders, en andere belangstellenden een mooie dag te bezorgen. Diverse stand stonden langs de baan opgesteld, oa: trailschool uit Markelo, waar iedereen kon rijden op een kleine motor, de nodige fietsenmakers, camping Beerze Bulten, een echte Dakar vrachtwagen, Red Bull deelde blikjes uit aan de 16+ rijders. Natuurlijk ontbrak de catering ook niet. Er werden veel warme hapjes en drankjes verkocht. Om 9:30 ging de eerste erwtensoep al over de toonbank. In de cateringtent kon je je even opwarmen bij de heater. Alle tenten langs de baan hadden de zijwanden erin gedaan om zo een behaaglijk plek te creëren, er werden daar zelfs kleine gaskachels gesignaleerd. Er heerste ondanks de kou een gezellige sfeer.

Zoals altijd zijn De Lochsprinters met een grote groep rijders ingeschreven, dit keer met 63.

Voor sommigen de eerst wedstrijd, altijd weer spannend.

Alle medewerkers stonden op tijd klaar zodat we om klokslag 11:00 met de wedstrijd konden beginnen. Starter Dick Tuitert had de vaart er goed in zodat de manches vlot afgewerkt konden worden. Enkele valpartijen legden de race even stil, gelukkig zonder ernstig lichamelijk letsel. Een compleet wiel werd verwisseld voor Manu omdat zijn spaken door een val eruit lagen. Voor veel rijders stopte na de 3 manches het Overijssels kampioenschap.

Bij de jongens 10 jaar moest een kwart finale worden gereden, helaas was het voor Renzo toen ook over.

Na de halve finale was het ook over voor: Suzanne en Kim (Cruiser dames), Niek en Milan (J 7 jaar), Jordy en Sem (J 8 jaar), Gijs en Thomas (J 9 jaar), Daan (J 11 jaar), Tom, Manu en Arnoud (J 12 jaar), Teun (J 15 jaar), Jeroen (J 16/17 jaar), Paul en Robin (J 18+).

Rond 14:30 begonnen we met de finale. Spannend was het tot de finish. Rinke en Emiel jammer van de valpartij, een hoge klassering zat er dit keer niet in voor jullie. We hadden 2 Overijssels Kampioenen en wel Thijs Laarman en Dion Planting. Hartelijk gefeliciteerd met jullie overwinning.

De prijsuitreiking verliep ook in sneltrein vaart. Om 16:00 waren alle finalerijders voorzien van een mooie beker, de kampioenen hadden bloemen en een trui om de schouders hangen, gesponsord door Dalcai.

Om 16:10 was Willien, onze voorzitter live in de uitzending van HOI te horen.

Het terrein van de Lochsprinters liep leeg. Fijn dat er nog mensen bleven om te helpen met opruimen, sommigen hadden nu pas tijd om te eten.

Na het opruimen en een gezellige 3e helft konden ook de laatste mensen om 18:00 naar huis. Lekker naar de kachel, de ogen vielen vast vroeg dicht na deze koude, drukke maar zeer geslaagde dag. Alle vrijwilligers en sponsoren bedankt voor jullie hulp. Zonder jullie kunnen wij zoiets niet organiseren.

 

Finale plaatsen waren er voor:

Cruisers 16-30 (4e manche). 4e Erik Achterkamp – 8e Jeroen Tuitert

 

Cruisers 31-44 (4e manche). 4e Davy van Vlimmeren

 

Cruisers 45+ (4e manche). 7e Rinus Timpers

 

Cruisers dames 30 jaar. 4e Daniëlle Dubbink – 5e Priscilla ten Boske

 

Jongens 4/5 en meisjes 4/5 (4e manche). 2e Deen Kleen Scholten – 3e Joppe Konijnenbelt – 6eDamian Kappert

 

Jongens 6 jaar (4e manche). 4e Kyano van Vlimmeren

 

Jongens 7 jaar. 3e Jochem Spoolder – 8e Cas Tijhuis

 

Jongens 8 jaar. 7e Emiel Ravenshorst

 

Jongens 10 jaar. 2e Kevin Koster

 

Jongens 12 jaar. 1e Thijs Laarman KAMPIOEN – 5e Rick Kevelham

 

Jongens 13 jaar. 6e Kevin Kragt

 

Jongens 15 jaar. 2e Ruben Mars

 

Jongens 16/17 jaar. 3e Luuk Scholman

 

Jongens 18+. 1e Dyon Planting KAMPIOEN – 7e Rinke Tempert

 

Meisjes 13 jaar (4e manche). 4e Anne Eikenaar

 

Meisjes 14/15 jaar (4e manche). 4e Renee Planting

 

Promotieklasse jongens. 2e Ruben Mars – 3e Rinke Tempert – 5e Erik Achterkamp – 5e Teun Scholman – 6e Paul Baan

 

 

Verslag: Ellen van Heun.

Related Posts

Nieuws

Lochsprinters hebben PRO-SECTIE

Het asbest is afgedekt en ons terrein is fors groter geworden. Op de foto collage kun je zien hoe ons terrein er vanaf de grote kombocht uitziet. Na een week werken is alle begroeiing en Read more...

Nieuws

Verslag en uitslagen scholencross 2016

Verslag door Karin: scholencross20-09-1 Uitslag scholen: einduitslag-scholen Uitslag rijders: einduitslag-rijders