podium 7-

Afgelopen weekend vond de 4e topcompetitie van het jaar plaats in Erp. Een geweldige accommodatie en een nieuwe baan stonden garant voor een mooi weekend, waarin de weersomstandigheden ook prima waren.

Na de training, en voor sommige klasses de time trial op zaterdag vond op zondag de wedstrijd plaats.

In blok 1 kwamen voor de Lochsprinters de cruisers en leeftijden tot 12 jaar uit.

Tom Mars mocht de spits afbijten in de cruiser klasse 17-29 , (daar waar Jeroen Tuitert helaas ontbrak vandaag) en reed sterk in zijn manches  met 3-3-3 was hij door naar de halve finale, hier lukte het echter niet om een finaleplaats af te dwingen, maar die zal er de volgende TC in Zoetermeer zeker komen!

Bij de leeftijd 7 jaar en jonger hadden we vandaag 2 Lochsprinters aan het starthek. Rocco Meenhuis nam voor het eerst deel aan een top competitie wedstrijd, en hoe! Rocco reed de hele dag sterk en met 2-2-2 in zijn manches, 2 in de kwartfinale en 2 in de halve finale mocht hij gelijk een finale gaan rijden, wat natuurlijk al geweldig was. In de Finale kwam hij wederom sterk uit het hek en reed hij een keurige ronde naar opnieuw een 2e plek!! Super debuut dus voor Rocco! Kyano van Vlimmeren kwam ook uit in deze leeftijd en kwam wat moeilijk op gang, met 4-3-3 ging hij door naar de kwartfinale deze wist hij te winnen, in de halve finale reed hij wederom goed en met positie 2 mocht ook hij naar de finale. Lang leek Kyano achter Rocco te eindigen op een mooie 3e plaats, maar inkomend de laatste bocht schoot hij van zijn trapper en moest hij genoeg nemen met positie 4. Geweldige prestatie dus van onze jongste mannen!

Bij de jongens van 10 jaar Stond Robin van der Valk aan het starthek, hij kwam helaas niet door de manches heen en was dus uitgeschakeld. Zijn zus Monique van der Valk reed bij de meisjes 11 en 12 en wist zich gemakkelijk te plaatsen voor de halve finale, deze kwam ze ook keurig door en dus mocht zij deelnemen aan de finale. In de finale reed ze een hele goede ronde en leek ze 3e te gaan worden, maar helaas werd ze in de laatste bocht eruit gereden en moest ze het doen met een 8ste plaats.

Na de middag in blok 2 opnieuw een aantal Lochsprinters.
Kevin Kragt en Thijs Laarman reden vandaag bij de jongens van 13 jaar een goede wedstrijd. Beide mannen kwamen door hun manches en wisten beide via een mooie 3e plaats in de kwart finale zich te plaatsen voor de halve finale. De halve finale in deze leeftijd is altijd spannend, en kan alle kanten opgaan. Helaas ging het voor beide heren die de wedstrijd van zaterdag ook nog in de benen hadden de verkeerde kant op, en kwamen ze tekort voor een finale vandaag. Renee Planting die vandaag ook haar eerste TC reed kwam net te kort voor kwalificatie voor een volgende ronde bij de meisjes van 14 jaar.

Ruben Mars uitkomend bij de nieuwelingen boys (15 en 16 jaar) reed 3 goede manches: 2-2-2. In de kwart finale moest hij helaas vandaag afscheid nemen van de wedstrijd, tot enige teleurstelling van hem zelf. Gebrand als altijd zal hij in Zoetermeer op weg gaan naar een finaleplaats. Bij de Elite men 2 kwamen Bjorn Hoogland en Rinke Tempert niet verder dan 3 manches, en dus was het over en uit. Hetzelfde gold voor Dyon Planting die 1 puntje tekort kwam bij de Elite men klasse voor plaatsing naar een volgende ronde.

In het weekend van 19 en 20 oktober zal er afgerezen worden naar Zoetermeer voor een Internationale Top competitie.

#RT

Related Posts

Nieuws

Uitslagen, verslag en foto’s District A4 Raalte

Finale District: District A4 versie B Clubuitslag District: clubuits District A4 versie B Tussenstand District: Tussenstand District A4 Raalte versie B Openklasse: Openklasse A4 Verslag: District 4A Raalte Foto’s, klik op het plaatje

Nieuws

NFF Nationale wedstrijden 2016

Nationale wedstrijden 2016 (mededeling van het NFF bestuur) De eerste wedstrijddatum in 2016 (voor nationale wedstrijden) is al 19 maart. In verband met diverse internationale wedstrijden en een paar TC’s hebben we het wedstrijdschema een Read more...

Nieuws

Uitnodiging en opgavelijst Sallands kampioenschap Kampen

Uitnodiging: SALLANDS KAMPIOENSCHAP 2015 Opgavelijst: opgave Sallands kampioenschapKampen