a.s. zondag staat de laatste AK westrijd van het seizoen 2013 op de kalender. Deze wordt verreden in het prachtige Achterhoek.. bij De IJsselcrossers in Doetinchem.

Wij hopen natuurlijk veel rijders (en publiek!) te ontvangen bij deze afsluiter. Zouden jullie deze informatie (alvast) door willen sturen naar jullie leden?

 

Tijdens de laatste AK wedstrijd zal de dagindeling afwijken van de ‘normale AK wedstrijden’. Aan de tijd van inschrijven en trainen hebben we niet gesleuteld (v.a. 09.30 uur), het wedstrijdprogramma ziet er wel iets anders uit.

In de ochtend verrijden we de laatste AK competitiewedstrijd helemaal af (dus van de manches t/m finales).

De open klasse (“Rabbit” Open Race) wordt ’s middags verreden, daarin de volgende categorieën:

 

– Smurfkes     (4 – 5 jarigen)

– Juniors         (6, 7 en 8 jarigen)

– Experts        (9, 10 en 11 jarigen)

– Experts XL  (12, 13 en 14 jarigen)

– Pro’s            (15 jaar en ouder)

 

Deze “Rabbit” Open Race wordt gereden op dagleeftijd! Zoals je ziet mogen de rijders van 4 jaar (die basislid KNWU zijn of een NFF licentie hebben) aan deze Open Race deelnemen! Voor hen hoeft geen stuurbordnummer aangevraagd te worden, wel dienen de rijders een nummerbord en zijborden te ‘dragen’ met een zelf gekozen nummer. Graag vermelden dat dit een nummer moet zijn met minimaal 2 cijfers en dat het stuurbord correspondeert met de zijborden.

 

Naast de bekers die er te verdienen zijn in deze Rabbit” Open Race, wordt er in iedere categorie een waardebon uitgereikt voor de rijder met de HOLESHOT in de finale. Dat houdt in dat de rijder die in de finale als eerst in de eerste bocht is, beloont zal worden met een behoorlijke cheque van Rabbit Racing. Bij de Smurfkes zal dit een bon van een speelgoedketen zijn! Tussen deze Open Race door zullen de prijzen van de eindranking AK 2013 uitgereikt worden.

 

Wij hopen veel rijders te mogen ontvangen a.s. zondag bij De IJsselcrossers!

Categories: Nieuws

Related Posts

Nieuws

Uitslag Lichtwedstrijd

Finale lichtwedstrijd: uitslag lichtwedstrijd

Nieuws

Aanmelden en info voor het NCK in Nuland

Hallo rijders/ouders, Ook dit jaar gaan we als vereniging weer mee doen aan het Nederlands Club Kampioenschap in Nuland op 21 juni. Meld je nog snel aan om aan dit mooie evenement mee te mogen Read more...

Nieuws

Training in week 38 en 39 (i.v.m. scholencross)

Beste fietscrossers, Op dinsdag 17 en 24 september 2013 vind het jaarlijkse scholencross evenement weer plaats bij ons op de crossbaan. Dat betekent dat de trainingen van groep 3 en 4 op de dinsdagavond komen Read more...