Joppe Konijnenbelt Gelders kampioen fietscross.

Vandaag hadden de Lochsprinters de laatste nationale wedstrijd van dit jaar, hiervoor moesten ze naar Kootwijkerbroek voor het Gelders Kampioenschap.

De Flying Bikes had de crossbaan ingrijpend gewijzigd, doordat de baan ingeklemd ligt in de woonwijk en de ruimte beperkt is   was het puzzelen om er een mooi parcour neer te leggen maar het was toch gelukt,

met 6 bochten en allemaal korte stukken was het redelijk vermoeiend voor onze rijders.

In de training was het Damian Kappert die op de eerste bult voorover ging en even door de ehbo verzorgt moest worden , maar gelukkig kon hij wel aan de wedstrijd deelnemen.

De Lochsprinters hadden er zin in vandaag want met 40 rijders aan het starthek waren we een van de grootste vereniging uit het land.

De wedstrijd startte met de promotie klasse waar deze keer maar 4 Lochsprinters voor ingeschreven hadden, 3 kwamen er  in de A finale  waar Teun Scholman 6e werd ,

broer Luuk 5e en Tom Mars naar een  2e plek fietste. Voor Jeroen Lusseveld was er een mooie 2e plek in de B finale.

In de cruiser klasse tot 30 jaar deden Paul Baan en Tom Mars mee, Tom die alleen met een eerste plaats genoegen neemt in de finale kon het vandaag niet waar maken en hield het voor gezien en kwam als 8e over de finish,

Paul werd 7e.

Harrie Reimink fietste vandaag  in de cruiserklasse van 45 jaar en ouder 3 keer op een 5e plaats,  dit was niet genoeg om naar de finale te gaan.

Bij de cruiser dames stonden Kim Brinkman en Danielle Dubbink aan het starthek, voor Kim was het na de manches over , maar Danielle ging naar de finale waar ze op een mooie 2e plaats eindigde.

In de klasse jongens en meisjes 4 en 5 jaar hadden we  maar liefst 5 rijders, Sem Borkent moest na de manches afhaken maar met 4 Lochsprinters in de finale was het genieten voor de vereniging , Kim Kuilder die vandaag zijn eerste nationale wedstrijd fietste werd 8e gevolgd door Branco Sasbrink 6e zus Kenzi 5e en Joppe Konijnenbelt liet iedereen  de achterkant van de fiets zien en kwam als eerste over de finish dus Gelders Kampioen.

Bij de jongens 6 jaar kwamen Roan Davids, Damian Kappert en Dean Kleen Scholten aan het starthek, Damian en Dean lagen er uit na de manches maar Roan ging naar de finale waar hij op de 5e plaats eindigde.

Milan Alferink en Kevin Kuilders stonden aan het starthek in de klasse jongens 7 jaar maar geen van beide plaatste zich voor de volgende ronde.

Voor Niek Borkent was het met 3 keer een 6e plaats over in de klasse jongens 8 jaar.

Bij de jongens 9 jaar stonden Jordy ter Avest en Thico Sasbrink aan het starthek, maar helaas zat de wedstrijd er op na de manches.

Bij de jongens 10 jaar ging het niet veel beter want voor Wim en Thijs Smalbrugge was het gedaan na de manches en voor Gijs Kevelham na de halve finale.

Bij de jongens 11 jaar kwam Renzo Sasbrink te kort voor de volgende ronde, maar Kevin Koster die net hersteld is van een blessure ging door naar de finale waar hij knap 4e werd.

Rick Kevelham en Manu Warnet stonden aan het starthek  bij de jongens 12 jaar, voor Manu was het na de halve finale over maar Rick kwam in de finale en eindigde op een mooie 4e plaats.

Thijs Laarman was met zijn gedachten al in de finale bij de jongens 13 jaar , maar hij werd er in de halve finale  uitgebeukt  toen hij nog op de 4e plaats lag.

Mart Scholman, Niels Braker en Jorn  Klein Lankhorst stonden aan het starthek bij de jongens 14 jaar, Mart lag er uit na 3 manches en Jorn en Niels na de halve finale.

Bij de jongens 15 jaar kwam   Roy Brinkman te kort voor de volgende ronde, maar Teun Scholman ging wel naar de finale en werd uit eindelijk 5e.

Bij de jongens 16-17 jaar stonden Luuk Scholman en Jeroen Lusseveld aan het starthek,  beide plaatsten zich via de have voor de finale waar Luuk 5e werd en Jeroen  naar een mooie  4e plaats fietste.

Bij de jongens 18 jaar en ouder maar 1 rijder van de Lochsprinters aan het starthek nl. Stephan Geerling, hij plaatste zich ook voor de finale en eindigde op de 7e plaats.

Bij de meisjes 8 en 9 jaar stonden Daphne Kappert en Yarna van Vlimmeren aan het starthek maar beide waren na de manches uitgeschakeld.

De zusjes Amber en Laura Davids stonden aan het starthek bij de meisjes 10 en 11 jaar, beiden plaatsten zich voor de finale waar Amber 7e werd en Laura 5e.

Voor Anne Eikenaar was het na 3 manches over in de klasse meisjes 12 en 13 jaar.

Rene Planting haalde wel de finale bij de meisjes 14 en 15 jaar en werd uiteindelijk 7e.

Met 17 bekers en een Kampioen kunnen we terug kijken op een geslaagd Gelders Kampioenschap.

Related Posts

Nieuws

Foto’s en verslag Gronings kampioenschap

Deel 1: Deel 2: Verslag: Lochsprinters komen met 18 bekers thuis Finale filmpjes: https://www.youtube.com/user/Lochsprinters/videos

Nieuws

NFF kalender 2017

NFF  kalender 2017: Wedstrijdkalender 2017 (def2)