rvdv tc5Jarige Jop!

Afgelopen weekend was de laatste grote wedstrijd van het seizoen. De internationale top competitie in Zoetermeer stond op het programma. Met onder andere, Letse, Slowaakse, Poolse, Duitse, Belgische en natuurlijk heel veel Nederlanders was het deelnemersveld goed bezet.

Op zaterdag middag werd de baan verkend en kon er getraind worden in blokken. Nadat de cruisers en jongste rijders hun rondjes hadden gemaakt was het om 3 uur de beurt aan de grote jongens. Na de training gezellig met elkaar een hapje gegeten bij Snowworld om ons op te laden voor de vrije training van half 7, maar nadat het de hele dag droog was geweest kwam het nu met bakken uit de lucht, wij besloten om niet te gaan trainen…. en dat besloot de organisatie uiteindelijk ook.

Na de batterij weer opgeladen te hebben konden we zondagochtend vroeg uit de veren. om 8.15 mochten de cruisers al trainen en Tommetje bommetje Mars was ook gearriveerd vanuit Nijverdal. De rest van de rijders had in Zoetermeer en/of omstreken geslapen. om 08.45 volgde de training voor de jongens en meisjes tot 13 jaar… De baan was wat soppig na de vele regen van zaterdag, maar alsnog goed rijdbaar.

Even over 10 kon de wedstrijd voor blok 1 aanvangen met in race 1 Jeroen Tuitert en race 2 Tom Mars. Jeroen kwam de eerste manche ongelukkig ten val en werd 6e zijn volgende 2 manches verliepen aanzienlijk beter 2e en 2e. Door naar de halve finale, Tom deed dit met 4-3-4 ook. Beide heren waren gebrand om de finale vandaag te halen, Jeroen leek goed op weg maar kwam 10cm te kort op de streep, helaas net 5e. Tom had niet zijn halve finale waarop hij had gehoopt en moest met een 6e plek afscheid nemen.

Onze kleine toppers in de leeftijd 7 jaar en jonger waren Rocco Meenhuis en Kyano van Vlimmeren. Beide heren reden zeer sterk in de manches, alhoewel kyano in de laatste manche onderuit ging, ging hij wel door naar de kwart finales (1-1-8) Rocco bereikte deze ook gemakkelijk (2-2-2) in de kwart finales zaten beide heren er weer goed bij allebei met een 2e plek door naar de halve finale. Kyano mocht als eerste zijn halve finale rijden en werd keurig 4e, opnieuw een finale voor hem (5 uit 5 als 6 jarig mannetje tussen de grote jongens). Rocco die de vorige TC in Erp al had laten zien bij de snelste mannen te horen, spoot in zijn halve finale uit het hek en leek gemakkelijk op weg naar een finale, echter liet hij zich een beetje verdrukken en viel hij terug naar plek 6… toen hij de aanval weer inzette kwam hij op de streep net tekort voor een finale… super gereden maar helaas net niet door. Alleen Kyano dus in de finale, een finale waarin van alles gebeurde reed van Vlimmeren naar een keurige 4e plek!

Onze jarige job Robin van der Valk (10 jaar) kon zichzelf niet dat cadeau geven waar hij op had gehoopt met 5-5-4 kwam hij net te kort voor kwalificatie naar de volgende ronde. Monique van der Valk (11 jaar) reed een goede wedstrijd bij de meisjes van 11 en 12, in de manches reed ze 2-2-4 waardoor ze door mocht naar de halve finale, hier werd ze keurig 2e. Wederom een finale plaats voor Monique, in de finale werd ze keurig 5e achter 4 snelle dames. Deze winter zal ze hard gaan trainen om volgend jaar nog sterker te worden.

Blok 2 mocht om 13.00 beginnen met de warming-up van een uur, maar door de drukte kwamen de meeste rijders niet verder dan 2 rondjes. Thijs Laarman die vanuit Kootwijkerbroek direct was doorgereden naar Zoetermeer (om de avond training nog mee te pakken, welke uiteindelijk werd afgelast) had niet zijn weekend… Nadat hij in Kootwijkerbroek uit de baan werd gereden in zijn halve finale maakte hij nu in zijn eerste manche een stuur foutje in de laatste bocht waardoor hij naast de baan kwam en zijn 4e plaats verloor, zijn volgende manches verliepen ook niet zoals gepland en met 7-5-6 lag hij er in de manches uit… Iets wat hem niet vaak overkomt want normaal is hij een potentiële finale kandidaat bij de jongens van 13 jaar. Rinke Tempert kwam uit bij de challenge boys 17-24 veel deelnemers aan de start in deze grote klasse, de track in Zoetermeer lag hem goed en hij leek op weg naar de kwartfinale maar in zijn laatste manche reed de rijder voor hem een ongelukkige lijn waar hij werd opgehouden en 2 man hem voorbij kwamen met 5 – 3 – 5 lag hij eruit op basis van de laatste manche… Enigszins teleurgesteld, maar wel  het seizoen met een positief gevoel afgesloten. Bjorn Hoogland uitkomend bij de men 25-29 had een zware manche, daar waar de eerste 4 rijders doorgingen naar de finale werd Bjorn 5-5-5 en was het over, de andere manche was relatief makkelijk, want zijn manche opponenten werden in de finale 1,2,3 en 5… Ongunstige loting dus voor Bjorn. Dyon Planting uitkomend in de Elite men klasse moest het strijdveld na de manches verlaten, en sprak over een ‘teleurstellend jaar’ maar in 2014 zullen we hem zeker weer van voren gaan zien!

jeroen tc 5..Jeroen Tuitert #454

tom tc 5Tom Mars #377

kyano tc 5Kyano van Vlimmeren #110

rocco tc 5..Rocco Meenhuis #221

mo tc 5Monique van der Valk #103

thijs tc 5Thijs Laarman #58

TC 5 Zoetermeer .1Rinke Tempert #368

bjorn tc5Bjorn Hoogland #404

dyon tc5Dyon Planting #147

De laatste wedstrijd, de winterstop…. maar zeker niet stilzitten!
Tot volgend jaar!

#RT

 


4 thoughts on “Verslag Internationale TC in Zoetermeer”

monique · 23 oktober 2013 at 11:28

Mooie dag gehad.
Zware bak maar toch lekker gefietst
Grt monique

Danyel Meenhuis · 22 oktober 2013 at 20:59

Weer een ervaring rijker! Wij hebben genoten van het weekend! Heel gaaf om mee te maken! …smaakt naar meer!

Tom Mars · 22 oktober 2013 at 17:54

Waren mooie TC’s afgelopen jaar met de jongs van de lochsprinters ! Volgend jaar op naar het wereldkampioenschap.

Dave van Vlimmeren · 21 oktober 2013 at 22:37

Super race weekend in Zoetermeer tijdens TC 5 int. van de KNWU.
Sfeer was super, en de gezelligheid naast de baan was weer top!
Thanks !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

Foto's

Verslag en foto’s District 3A Nijverdal.

Verslag: 28 podium plekken voor Lochsprinters op eigen baan Foto’s:

Foto's

Foto’s Drents kampioenschap Klazienaveen

Deel 1 training:   Deel 2 wedstrijd:

Nieuws

Eindstand District B5 Hengelo

Eindstand: Eindstand B serie District Oost