Van 22 tot 27 juli werd het Wereld Kampioenschap BMX 2014 verreden in het Ahoy in Rotterdam. Een prachtige locatie waar dan ook veel publiek op af kwam. In vijf dagen tijd heeft de organisatie een complete crossbaan aangelegd inclusief een 5 meter hoge startheuvel die later aan te passen was naar 8 meter voor de junior- en elite-rijders.

Ook van de Lochsprinters mochten vijf rijders voor Nederland uitkomen:

  • Monique van der Valk bij de girls 12
  • Kevin Kragt bij de boys 14
  • Thijs Laarman bij de boys 14
  • Dyon Planting bij de men 17-24
  • Bjorn Hoogland bij de men 25-29

Op dinsdag mocht er voor het eerst gereden worden op de baan tijdens de landentraining. De baan lag er fantastisch bij voor een baan die vers was aangelegd en het was toch vooral wennen aan de timing van het starthek.

Op woensdag vond er weer een landentraining plaats en ’s avonds werden de eerste wedstrijden gereden. Vandaag mochten Dyon en Bjorn aan de bak. Beide wisten de manches door te komen en Dyon daarna ook de zestiende en de achtste finale, beide Lochsprinters dus in de kwart welke voor beide weer goed verliep.

Dyon zat in de halve finale er weer goed bij op het eerste stuk maar kwam daarna wat in het gedrang bij het uitkomen van de eerste bocht en kon dit helaas niet meer goed maken op de rest van de baan en kwam met een vijfde plek één plek tekort voor de finale en baalde daar enorm van.

Daarna mocht Bjorn zijn halve finale rijden. Al ruim tevreden met een halve finale plaats wist hij dat het lastig zou worden de finale te halen en kwam dan ook tekort om mee te komen op het eerste stuk. Met een fotofinish kon hij uiteindelijk nog net de vijfde plek eruit slepen en wist dat dit het hoogst haalbare voor hem was.

Op donderdag mochten de overige lochsprinters hun WK rijden. Helaas was het voor Thijs al snel voorbij maar Kevin en Monique hadden een goede dag. Kevin haalde de kwartfinale in de zware klasse boys 14 maar kwam toen helaas niet verder dan een zesde plaats.

Monique haalde na haar halve finale als enige lochsprinter de finale! En ging als w5 aan het eind van de dag naar huis!

Ten slotte op vrijdag waren de cruiser klassen aan de buurt en zaterdag en zondag vermaakte de junior en elite klassen het publiek met een geweldige show. Een herhaling is hier te zien: https://www.youtube.com/watch?v=CDo9wLN_s0c

Monique 5e vd wereld

Monique 5e vd wereld

Categories: Wedstrijdverslagen

Related Posts

Nieuws

Verslag AK 2 Apeldoorn

Verslag  van AK 2 in Apeldoorn door Adri: Verslag AK 2 Apeldoorn

Nieuws

Verslag en tussenstand promotie, Overijssels kampioenschap.

Verslag: Monique en Dean Overijssels kampioen BMX Tussenstand promotie klasse: PROmotie klasse 2013-2014 tot en met Hengelo

Wedstrijdverslagen

Verslag District 4B Ommen

Prima resultaten voor de Lochsprinters in Ommen. Zaterdag zijn de Lochsprinters naar Ommen geweest voor de 4e District wedstrijd. De Bissinghcrossers hadden de baan vorige week nog  ingrijpend verbouwd met een aanpassing op het eerste Read more...