VERSLAG DISTRICT 4A NIJVERDAL

De dag begint met een stralende zon, dat valt mee want we zijn inmiddels gewend aan natte en koude en natte zaterdagen. De baan ligt er mooi strak bij. Om 9.00 uur begint de training. Onze club is goed vertegenwoordigd met de 70 leden die zich hebben opgegeven. Helaas komen er al snel donkere wolken boven de baan hangen, waaruit een flinke hoeveelheid regen en hagel valt, de baan wordt hierdoor erg zacht en glad, war zwaar fietst en nogal wat glijpartijen oplevert. Gelukkig vallen de meeste verwondingen mee.
Iedereen doet zijn/haar uiterste best om zoveel mogelijk punten te scoren voor het eindklassement.
Tijdens de wedstrijd verdwijnen de meeste wolken en kunnen de paraplu’s opgeruimd worden.
Bij de jongens 8 jaar, waar maar liefst 16 lochsprinters aan de start verschijnen, zijn zoveel deelnemers dat er een kwart finale moet worden verreden. In deze klasse start vandaag ook een van onze nieuwkomers Mick Horst die vandaag zijn eerste wedstrijd fietst, de andere nieuwkomer is Maren Gottemaker in de klasse meisjes 5 jaar en jonger. Ook Danielle Lusseveld heeft na lange tijd haar fiets weer uit het vet gehaald en laat zien dat ze het crossen nog lang niet verleerd is.
Ruim 40 Lochsprinters halen uiteindelijk de finale of fietsen een 4e manche, de Lochsprinters die een podiumplaats halen zijn: –meisjes 5- Maud Baan 1e, Sterre Winters 3e
–jongens 6  Deon Goorman 1e, Jochem Santing 2e, Lars Jansen of Lorkeers 3e
–jongens 7 Dean Kleen Scholten 2e
–meisjes 6/7 Laure Gottemaker 1e, Kenzi Sasbrink 2e, Lisa van Silfhout 3e
–jongens 8 Lars Timmer 1e, Roan Davids 3e
–jongens 9 Jochem Spoolder 1e, Niek Borkent 3e
–meisjes 8/9 Britt Tijhof 1e
–cruisers heren 34+ Dave van Gemert 1e
–jongens 10 Emiel Ravenshorst 1e, Sem van Heun 3e
–meisjes 10/11 Laura Davids 1e, Amber Davids 2e, Dafne Kappert 3e
–jongens 12 Kevin Koster 1e
–jongens 14 Tom van Heun 1e, Manu Warnet 2e
–jongens 15/16 Niels Braker 1e, Roy Brinkman 3e
–meisjes 14+ Renee Planting 1e, Anne Eikenaar 2e
–jongens 17+ Teun Scholman 1e, Jeroen Lusseveld 2e, Stephan Geerling 3e
In de open klasse waren maar weinig deelnemers, toch werd het een mooie spannende wedstrijd, de Lchsprinters die hier het podium haalden waren:

jongens 4/5 & meisjes 4/5/6; Kenzi Sasbrink 1e, Ma                                                                                                                                                                                                                                                                     jongens6/7 & meisjes 7/8 Dean Kleen Scholten 1e, Joppe Konijnenbelt 2e
cruisers A Kim Brinkman 1e, Danielle Lusseveld 3e
jongens 8/9 Roan Davids 1e, Niek Borkent 3e
jongens 10/11 & meisjes 11/12 Thomas Bergboer 1e, Emiel Ravenshorst 2e, Sem van Heun 3e
jongens 12/13 & meisjes 13/14 Kevin Koster 2e
jongens 14/15 & meisjes 15/16 Niels Braker 1e, Manu Warnet 3e
Over 2 weken op 13 juni volgt de laatste district wedstrijd van deze A-serie, op de vernieuwde baan in Raalte, waar de laatste punten voor het eindklassement bij elkaar gefietst kunnen worden, waarna de bekeruitreiking zal plaatsvinden.
verslag gemaakt door Jolanda Ravenshorst en Karin Sasbrink

Related Posts

Nieuws

Opgavelijst regio 3a Schoonebeek.

Opgavelijst: Opgavelijst regio 3a Schoonebeek

Wedstrijdverslagen

Verslag District 5B Klazienaveen

7 District kampioenen bij de Lochsprinters. Zaterdag is in Klazienaveen de laatste wedstrijd verreden mee tellend voor het District kampioenschap. De Lochsprinters hadden 70 rijders aan het starthek staan van in totaal 300 deelnemers. In Read more...