PK Veluws Kampioenschap FCC Nijkerk 12 mei 2018

 

In alle vroegte vertrokken we deze zaterdagochtend richting Nijkerk voor het Veluws Kampioenschap. De Lochsprinters namen 33 rijders mee, die samen uit zouden komen in 19 klasses.

Met het NK NFF in het vooruitzicht het komende weekend was het voor sommige rijders nog nodig om deze wedstrijd te rijden om zo wel het benodigde aantal van 5 PK’s te hebben gereden om aan het NK te mogen deel nemen. Iedereen hoopte op een rustige dag, zodat volgende week fris en fit op het NK gestart kan worden.
Helaas liep het tijdens de training al mis voor een van de rijders van Berlicum, Dave vd Steijn. Hij kwam naar ten val waardoor hij helaas naar het ziekenhuis vervoerd moest worden en de wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan. We wensen hem een spoedig herstel.

Helaas liep de start van de wedstrijd hierdoor ook vertraging op. Eenmaal van start bleek voor veel Lochsprinters vooral DE start een heikel punt. Ook de tweede kombocht bleek voor sommigen een hindernis. De eerste twee manches verliepen , naar het oogde, iets voorzichtig, maar zonder kleerscheuren. Tijdens de derde ( en voor sommigen doorslaggevende) manche werd er toch wat feller gereden.  Helaas schoot Jochem Santing,  bij de jongens 9, even van de pedalen. Gelukkig was het wel voldoende om mee te gaan naar de volgende ronde.
Bij de meisjes 6-7 vloog Isa Baan hard uit de tweede kombocht , terwijl ze mooi op koers lag in koppositie. Ze kon gelukkig wel haar race uit rijden en ook voor haar had het geen gevolgen voor deelname aan een volgende ronde.

De jongens van 11 jaar reden eerst nog een kwart finale, waarna een aantal Lochsprinters zich konden op gaan maken voor de halve finale.
Voor Lars Timmer helaas zijn laatste race voor vandaag , want hij schoot van de pedalen waardoor hij niet meer bij de eerste 4 kon eindigen.  Ook Tim Scharphof kwam helaas in zijn halve finale ten val in zijn strijd om een plekje bij de eerste 4. Hij mocht echter later deze dag nogmaals aan de start verschijnen in de promotieklasse.

20 Lochsprinters mochten mee naar de laatste ronde, de finale.  Voor de allerkleinste rijders was het wel een erg lange dag. Voor Owen JansenofLorkeers resulteerde dit dan ook in een valpartijtje net voor de laatste kombocht. Hij mocht toch nog een mooie beker mee naar huis nemen. Ook Renzo Sasbrink kwam in de finale bij de jongens 15 niet goed weg na een sprong. Hij kon hierdoor worden ingehaald en landde daardoor bijna naast de baan.
Van de 20 finale-Lochsprinters  mochten 9 Lochsprinters uiteindelijk plaatsnemen op het podium. Helaas geen kampioenstruien en –bekers dit keer.

 

 

 

 

 

 

De uitslagen:
J/M 4-5-6            8             Owen JansenofLorkeers

J 8                          5             Jaïr Tomasoa

J 9                          3             Jochem Santing

J 10                        5             Dean KleenScholten

J 11                        2             Roan Davids

J 12                        5             Niek Borkent

J 15                        7             Renzo Sasbrink

J 18+                     8             Timo Hissink

M 6-7                    3             Isa Baan
6             Julie KleenScholten

M 8-9                    6             Maud Baan
7             Kenzi Sasbrink

M 10-11               2             Britt Tijhof
5             Laure Gottemaker

M 14-15               3             Laura Davids
4             Amber Davids

 

Promotieklasse:

Jeugd                   2 B-finale            Tim Scharphof

Heren                   1 B-finale            Luuk Scholman
2 B-finale            Mart Scholman

Dames                 3                             Simone Mensen

 

Volgend weekend vindt dus het NK NFF plaats in Haaksbergen.

Zaterdag 19 mei is de zogenoemde plaatsingswedstrijd.

Maandag 21 mei is het Nederlands Kampioenschap.

We wensen alle rijders alvast heel veel succes!

Categories: Nieuws

Related Posts

Nieuws

Foto’s en filmpjes scholencross dag 2

Foto’s: Filmpjes van de manches:      

Nieuws

Uitslagen District 4B Haaksbergen

Finale District: Finale District 4B Finale Openklasse: Finale openklasse 4B Tussenstand District: Tussenstand District 4B Haaksbergen Tussenstand club:

Nieuws

Uitnodiging en opgavelijst Overijssels kampioenschap Ommen

Uitnodiging: Uitnodiging Overijssels Kampioenschap 2016 Opgavelijst: Lochsprinters De wedstrijden gaan weer beginnen. We zien er naar uit om de rijders weer aan het starthek te zien! LET OP: Laatste instapkans nieuwe promotieklasse, nu ook voor de jeugd. Read more...