Nederlands Kampioenschap NFF Haaksbergen 21 mei 2018

2 Kampioenen voor de Lochsprinters!!!

 

Hoog gespannen verwachtingen, gezonde zenuwen, een goede stemming, prachtig weer en 31 Lochsprinters die zich met hun enthousiaste supporters hadden verzameld rond de baan van DVO Haaksbergen…Alle ingrediënten waren aanwezig voor de rijders om vandaag hun beste prestatie neer te zetten.

Misschien dat de zenuwen parten begonnen te spelen,  misschien was het gewoon vette pech, maar al in de eerste manche ging Isa baan onderuit in de eerste kombocht. Gelukkig klom ze weer op haar fiets om haar race alsnog te finishen.
De baan was gortdroog en daardoor hadden sommige rijders last van het stuifzand. Een crossbril was dan ook geen overbodige luxe. Isa had de bril helaas niet goed voor het vizier, waarmee ze haar valpartij verklaarde.
Desondanks verloor ze ook in  de tweede manche de macht over het stuur…haar derde manche bleef ze gelukkig wel in het zadel zitten!
De druk lag hoog, de spanning nam toe! Gelukkig weinig valpartijen voor onze Lochsprinters in deze eerste rondes.
Een aantal heren konden zich gaan opmaken voor de kwartfinales. Helaas waren hier een aantal afvallers te betreuren, maar een enkeling reed weer erg sterk,  waaronder Dean KleenScholten die keurig als eerste de finish over kwam!

Door naar de halve finales!
Bij de jongens van 9 jaar liep het helaas voor Jochem Santing niet zo goed af. In de derde kombocht kwam hij in aanraking met een tegenstander waardoor hij niet meer voldoende snelheid had om bij de eerste 4 te eindigen.
Ook voor Timo Hissink was dit helaas zijn laatste race. Ook hij had , na een topstart, een aanvaring met een concurrent en kwam daardoor hard ten val. Hij werd hierdoor helaas uitgeschakeld voor de finale.

12 Lochsprinters gingen mee naar de belangrijke finale.
De aanmoedigingen werden luider, de zenuwen namen toe….

Owen JansenofLorkeers mocht bij de jongens 4-5 aan de start van de finale verschijnen. Hij eindigde keurig op een 7e plek!
Isa Baan vocht zich na de pech in de manches keurig terug met een 2e plek  bij de meisjes 6-7.
Dean KleenScholten vocht zich een weg naar voren en mocht als 5e finishen.
Roan Davids kon net niet genoeg uit zijn benen halen voor de eerste plek, maar eindigde op een hele goede 2e plaats!
Kenzi Sasbrink en Maud Baan streden samen bij de meisjes 8-9 om een podiumplekje. Maud eindigde na een topprestatie op een super mooie 5e plek. Kenzi had net iets meer kracht in haar benen en kon als 3e over de finish gaan!
Bij de meisjes 10-11 streden er ook 2 dames van de Lochsprinters. Laure Gottemaker probeerde zover mogelijk nar voren te komen, maar werd daarbij gedwarsboomd door de concurrent. Ze eindigde op een 7e plaats. Britt Tijhof had kopstart te pakken en bleef de gehele race op een mooie eerste plek rijden. Hiermee werd Britt Tijhof NEDERLANDS KAMPIOEN bij de meiden 10-11.
Een klasse hoger, bij de meisjes 14-15, mocht Laura Davids aan het starthek plaatsnemen. Ook zij zette haar beste beentje voor en mocht een keurige 4e plek in het klassement op haar naam schrijven.
Bij de jongens 15 reed Renzo Sasbrink de hele dag erg sterk met alleen maar eentjes achter zijn naam. Ook in deze beslissende finale race wist hij het hoofd koel te houden.  Daarmee werd ook Renzo Sasbrink NEDERLANDS KAMPIOEN bij de jongens 15.
Daan Huisken mocht in de race daarna laten zien wat hij in huis heeft. Hij eindigde bij de jongens 16-17 op een nette 7e plek.
Luuk Scholman kwam in de derde kombocht nog even lelijk in de verdrukking en ging daarna als 7e over de finishlijn.
12 finalisten, waarvan 5 podiumplaatsen, waarvan 2 Nederlands Kampioenen!!!
Wij feliciteren iedereen met de behaalde successen, in het bijzonder Britt Tijhof en Renzo Sasbrink!!!

Categories: Nieuws

Related Posts

Nieuws

Verslag District 3B Klazienaveen

Toch nog weer een vrijwilliger die de moeite neemt om  een verslag te maken, Karin bedankt. Verslag: District 3b Klazienaveen  

Nieuws

Uitnodiging Openingswedstrijd 2017

Uitnodiging: Uitnodiging Openingswedstrijd 2017  

Nieuws

Uitleg over zijnummerbordjes.

Beste crossgenoten,   Er schijnt onduidelijkheid ontstaan te zijn over zijnummerbordjes in de regio. De situatie m.b.t. zijnummerbordjes is op dit moment als volgt: Nationale wedstrijden:   Verplicht Regionale wedstrijden:   Toegestaan, niet verplicht.    Hier moeten Read more...