Afgelopen zaterdag werd in Nijverdal het Twents kampioenschap verreden. Met ong 450 deelnemers een grote opkomst. Van de thuisvereniging de Lochsprinters verschenen er 52 aan het starthek. Het weer werkte gelukkig prima mee en door de medewerking van vele vrijwilligers zag het terrein er strak uit. Gelukkig verliep tijdens de training alles goed en kon de wedstrijd precies om 11 uur geopend worden door Wethouder Croes.

In totaal waren er ruim 70 races en dat natuurlijk drie keer.  De manches gingen ook allemaal soepel en elke manche was in een uur afgewerkt. Hierna was er een kleine pauze waarin ook de trekking van de loterij was met als hoofdprijs een mooie crossfiets beschikbaar gesteld door Dhr. Baan en een compleet crosspak aangeboden door double D design.  Niet alle Lochsprinters rolden goed door de manches voor een flink aantal was de wedstrijd na de manches dan ook al voorbij, ook in de halve finale vielen er nog weer jongens en meiden uit.

Finale plekken waaren er deze keer wel voor Paul Baan en Robin Boevink bij de cruisers 30 jaar en jonger, zij haalden hier een vierde en vijfde plek. Kim Brinkman bij de dames cruisers onder de 24 met een vierde plaats. Jochem Spoolder op zijn eerste provinciale wedstrijd wist zich in de finale te rijden en kwam hier knap als vierde over de streep.
Drie Lochsprinters van 6 jaar in de finale, Damian Kragt werde derde, Jaspel Mollink vierde en Ties Bennink vijfde.  Bij de jongens van 8 jaar was het Kevin Koster die als enige deze dag het Twents Kampioenschap wist te pakken voor de Lochsprinters. Luke Kuipers pakte in deze klasse de vierde plaats. Thijs Laarman moest het doen bij de jongens van 10 jaar en kwam hier ook tot vierde plaats.  Heel spannend was het bij de jongens van 12 jaar hier lag Teun Scholman lange tijd aan de leiding maar werd helaas in de laatste bocht toch nog voorbij gestoken voor hem was er een tweede plek. Als laatste was er een finale plek voor Melcon Middelkamp en voor Lars Lubbers bij de jongens van 14 jaar. Helaas ging het hier voor Lars even mis en kwam hij hard ten val, bij deze beterschap gewenst. Melcon kwam als vierde over de streep.

Al met al was de wedstrijd zeer geslaagd het was een gezellige dag met mooie fietscross nadat alles opgeruimd was konden ook de medewerkers moe maar voldaan naar huis vertrekken.