Zaterdag werden de Overijsselse kampioenschappen in Raalte verreden,  aangezien er op Papendaal een supercross werd verreden was het startveld aardig uitgedund. Van de Lochsprinters stonden er 20 deelnemers gereed om de wedstrijd te beginnen. Het weer was gelukkig droog al stond er wel een harde wind die men op bepaalde stukken pal tegen had en zeker bij de kleintjes veel invloed had.

Niek Borkent fietste zijn eerste provinciale wedstrijd bij de boys 4/5 jaar, hij kwam goed de manches door en pakte in de finale een derde plek. Ook voor Jordy ter Avest was het zijn eerste provinciale wedstrijd  en ook hij wist een plekje in de finale te bemachtigen en pakte hier de vierde plaats.
Jasper Mollink hield zich in de manches goed staande bij de jongens van zeven jaar en kwam uiteindelijk op een zesde plek.
Luke Kuipers was deze dag onverslaanbaar bij de jongens van 8 jaar voor hem was er dan ook in de finale de overwinning en mocht de kampioenstrui omhangen.
Kevin Koster wist bij de jongens van 9 jaar een derde plaats te pakken.

Maar liefst drie Lochsprinters in de finale bij de jongens van 10 jaar, helaas pakte Thijs Laarman net niet de overwinning maar kwam wel als tweede over de streep, gevolgd door Rick Kevelham als derde en Manu Warnet als zesde.
Guy Frankort moest helaas na drie manches  verder vanaf de kant toekijken, net als Joost Eikenaar bij de jongens van 13 jaar.
Roy Brinkman pakte drie maal winst in de manches maar werd in de halve finale helaas uitgeschakeld bij de jongens van 12 jaar. Jeroen Lusseveld, Lars Lubbers en Ruben Mars wisten zich allen  te kwalificeren voor de halve finale bij de 14-jarigen, hierbij kwam Lars ten van en kwam net als Ruben in de andere halve finale als vierde over de finish. Jeroen Lusseveld kon wel door naar de finale maar kwam hier helaas hard ten val. (beterschap Jeroen).

Danny ten Boske wist bij de jongens van 16/17 jaar een vierde plaats te behalen in de finale.
Bjorn Hoogland, Robin Boevink en Rinke Tempers werden bij de jongens 18 jaar allemaal uitgeschakeld in de manches.
Robin Boevink en Tom Mars wisten zich beiden wel te kwalificeren voor de finale (4e manche) bij de cruisers en Tom pakte hier de twee plek net voor Robin.

Volgende week zaterdag wordt de 3e regiowedstrijd verreden op de thuisbaan in Nijverdal , dus komt allen.

Categorieën: Nieuws