De eerste provincialewedstrijd na de zomervakantie werd verreden in Putten en ging om het Veluwskampioenschap. 22 Lochsprinters verschenen op deze mooie dag aan de start.
De jongste deelnemer van de Lochsprinter Niek Borkent fietste zijn eerste provinciale wedstrijd en kwam uit bij de jongens van zes jaar. Met drie vijfde plaatsen in de manches kwam hij net te een paar puntjes te kort om door te mogen naar de finale.
Gijs Kevelham uit Holten wist zich na drie tweede plaatsen in de manches zich wel te plaatsen voor de kwart finale bij de jongens van 8 jaar. In deze kwartfinale kwam hij als vierde over de streep en was het helaas over voor Gijs.Kevin Koster en Luke Kuipers reden beiden bij de jongens 9 jaar, beiden kwamen prima door de manches en ook in de halve finale wisten ze zich beiden te kwalificeren voor de finale.
Deze keer was het Luke die in deze spannende finale Kevin voor wist te blijven, Luke werd tweede en Kevin derde.

Voor Rick Kevelham moest de fotofinish in de kwart finale er aan te pas komen om te kunnen zien wie er met de derde plaats door mocht naar de halve finale bij de jongens van 10 jaar,  helaas voor Rick bleek hij net een banddikte lengte achter de nummer drie te zijn gefinished en was het voor hem voorbij.

Drie Lochsprinters aan de start bij de jongens van 11 , Thijs Laarman, Kevin Kragt en Guy Frankort. Alledrie wisten zij zich te kwalificeren voor de kwart finale hier ging het voor Kevin en Guy mis Kevin raakte buiten de baan en  Guy kwam ten val. Thijs ging wel door en bereikte de finale. Hier kwam hij als vijfde over de streep.
Voor Mart Scholman viel het doek na de kwart finale bij de jongens 12 jaar, en voor broer Teun was het bij de jongens van 13 jaar na een valpartij in de tweede manche na drie manches ook over.
Ruben Mars en Jeroen Lusseveld reden beiden bij de jongens 14 jaar en kwamen beiden net te kort om door te gaan naar de finale.

De oudste van de familie Scholman Luuk fietste bij de jongens van 15 jaar en was hier na de manches uitgeschakeld, bij de promotieklasse kwam hij in de kwart finale als vijfde over de finish.
Tom Mars fietste ook bij de promotie klasse en wist het hier tot de halve finale te schoppen, op zijn cruiser lag hij er na drie manches uit.
Robin Boevink wist zich bij de cruisers wel te kwalificeren voor de halve finale na twee mooie eerste plekken in de manches ging het in de halve finale net wat minder en werd hij zesde.
Suzan Reimink kwam ook in actie op de cruiser en wist hier de halve finale te bereiken, ze werd  vijfde.

Bjorn Hoogland en Dyon Planting starten beiden bij de jongens 18 jaar en ouder, als altijd spectaculair om te zien, helaas kwam Bjorn na drie goede manches in de halve finale ten val.
Dyon wist echter na drie eerste plaatsen in de manches en de halve finale ook de finale winnend af te sluiten en hij mocht dan ook de kampioenstrui in ontvangst nemen.
Proficiat Dyon.

Ondanks veel nare valpartijen waabij de ambulance maar liefst vier keer moest komen om mensen naar het ziekenhuis te vervoeren, waardoor het hele programma natuurlijk flinke vertraging opliep was het weer een mooie wedstrijd.
Volgende week wordt de eerste regiowedstrijd van het tweede deel van het seizoen in Klazinaveen verreden, hierbij zullen ook weer veel Lochsprinters gaan proberen om punten te verzamelen om zich na vijf wedstrijden misschien wel regiokampioen te worden.