De laatste wedstrijd van het afdelingskampioenschap Noord – Oost vond plaats in Doetinchem. De vooruitzichten voor het weer waren niet zo goed, maar toch vertrokken er 7  Lochsprinters naar het Gelderse Doetinchem. Onderweg regende het al, en deze hield lang aan. Ondanks  een natte / gladde baan, koude handen en voeten werden er toch prima resultaten gehaald.

Alleen Thijs Laarman kwam in aanmerking voor een bokaal omdat hij alle wedstrijden had gefietst (om in aanmerking te komen voor het klassement moet je minimaal 6 van de 8 wedstrijden gereden hebben). Voor Thijs verliep zijn wedstrijddag prima en pakte in de finale een 3e plaats wat hem een mooie 2e plaats in het eindklassement opleverde.

Voor de andere rijders was het een kwestie van een goede wedstrijd rijden en eventueel punten te sprokkelen voor de kwalificatieranking voor het WK.

Kyano van Vlimmeren had een slippertje in zijn 3e manche, maar de rest van de dag was hij superieur en de finale schreef hij dan ook op zijn naam bij de jongste categorie.
Een lijftijd hoger bij de boys van 7 jaar was Rocco Meenhuis aan de start verschenen, maar hij kende een pechdag. In de eerste manche kwam hij in leidende positie ten val, uiteindelijk moedig weer opgestapt en zich geplaatst voor de finale. Hier leek hij op het 2e stuk naar de koppositie te gaan omdat hij een goede lijn koos, maar onverwachts viel de leider op dat moment voor Rocco, en kon hij geen kant meer op en viel hij er overheen. Een pechdag dus voor hem met 2 valpartijen. Robin van der Valk moest vandaag verstek laten gaan, hij had nog teveel last van zijn hand. Zijn zus Monique van der Valk reed opnieuw een sterke wedstrijd en wist de finale met overmacht te winnen. Rinke Tempert trotseerde de modder ook met een glimlach, voor hem was er de winst in de binale. Bij de cruisers hadden we vandaag Tom Mars en Jeroen Tuitert aan het starthek. Jeroen die een paar wedstrijden niet had gefietst was gebrand en wist in de manches al 2x voor Tom te eindigen. Bij heren wisten ook de finale te halen. Daar waar Tom de holeshot leek te pakken kwam hij in aanraking met een andere rijder en kon hij achteraan aansluiten met als resultaat een 6e plek. Jeroen Tuitert leek zijn finale te verknallen, in de eerste bocht lag hij rond plek 6… Toen begon zijn opmars en hij wist iedereen te passeren met een geweldige inhaalrace! Voor hem was er dus ook de winst vandaag.

Normaliter ook Ruben Mars aan de start, maar hij kreeg afgelopen week slecht nieuws. Naar zo nu en dan last te hebben van zijn hand toch maar eens een bezoekje gebracht aan het ziekenhuis hier bleek dat hij al meer dan een jaar rondliep en natuurlijk fietste met een gebroken hand… In afwachting van de MRI scan zal hij moeten worden geopereerd en voor hem zit het seizoen er dus al op, er wacht een lang herstel voor Ruben waarbij we hem alle succes wensen!! Om hem in 2014 terug te zien op de fiets.

#RT