NCK Assen   02-06-2018

Na alle hitte en overvloedige zonneschijn moesten we even wennen aan het grijze wolkendek waaronder het Nederlands Club Kampioenschap vandaag werd verreden. Met 29 Lochsprinters gingen we vandaag de strijd aan met 21 andere fietscrossverenigingen.

Het Nederlands Club Kampioenschap (NCK) is een wedstrijd die 1 x per jaar wordt verreden en waarbij alle individuele rijders strijden voor hun eigen plek binnen hun klassement, maar waarbij de beste rijders per club ook punten verzamelen voor het eindresultaat van hun club.

Al voor de wedstrijd begon was de eerste valpartij al een feit. Thico Sasbrink ging iets te fanatiek van start bij zijn eerste trainingsrondje en trok bij het achterwielen zijn fiets nét iets te ver achterover, waardoor hij hard onderuit ging.

De wedstrijd zelf liet ook nog even op zich wachten. Door een storing in de database van het computersysteem konden er geen startlijsten en manche-indelingen worden gemaakt. . Hierdoor ging de wedstrijd niet , zoals gepland rond 11.00 uur na het defilé, maar pas rond 12.45 uur van start. Het lange wachten werd onderbroken met een extra rondje training omdat onze rijders anders wel erg lang stil moest en staan. Gelukkig was het droog tegen de tijd dat de eerste manche van start ging.

Voor Amy vd Riet haar eerste gróte wedstrijd. Dapper ging ze dan ook de hoge startheuvel af. Helaas kwam ze gelijk na de startheuvel al ten val. Dit weerhield haar er niet van om ook de volgende manches weer gewoon de startheuvel af te gaan!

Paul Baan had vandaag ook weer eens de “stoute schoenen” (fietscrossschoenen)  aangetrokken. Hij fietste vandaag een erg sterke wedstrijd bij de cruisers 31-44 .

Helaas voor Laure Gottemaker kwam haar voorganger ten val waardoor zij deze niet meer kon ontwijken. Ze kon gelukkig toch nog als 4e finishen.

Anthony JansenofLorkeers reed ook wederom een paar sterke races. Hij maakte zelfs in zijn tweede manche een sprongetje op de tweede bult wat hem een applaus van de supporters opleverde.

Dean KleenScholten eindigde zijn manches ook mooi voorin, maar raakte bij het passeren van de finishlijn een kies kwijt. Gelukkig nog een melkkies ☺. Branco Sasbrink schoot echter in zijn derde manche vol op het stuur waarbij er een stuk van zijn tand afknapte….helaas geen melktand ☹

Amber Davids fietste vandaag ook een sterke wedstrijd door in haar manches 2-1-2 te rijden!

In de voorlopige tussenstand na 3 manches staan de Lochsprinters er rooskleurig voor!

Geen kwartfinales dit keer, wel een halve finale voor 10 van onze Lochsprinters. Onder luide aanmoedigingen probeerden ook zij nog een plaatsje te bemachtigen voor de finale race.

De races volgden vlot op elkaar en de vertraging in de ochtend werd goed ingehaald. Maar liefst 20 Lochsprinters werden voorgesteld in hun finale race!

Helaas zat het Anthony JansenofLorkeers nu niet mee en vloog hij na de startheuvel hard van zijn fiets. Ook zoonlief Owen JansenofLorkeers ( goed voorbeeld doet goed volgen???)  viel op dezelfde plek als papa Anthony en moest daarmee genoegen nemen met een laatste plek.

De overige Lochsprinters bleven gelukkig wel in het zadel en vlogen wederom onder luid gejuich van de supporters over de baan om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten voor zichzelf én voor de club!

Het resultaat mag er zijn;

8 podiumplaatsen, waarvan 1 Kampioen; Kenzi Sasbrink

Cruisers31+    2    Paul Baan
        8    Anthony JansenofLorkeers

J/M 4-5        5    Lana JansenofLorkeers
        6    Owen JansenofLorkeers

J 9        8    kevin JansenofLorkeers

J 10        2    Dean KleenScholten

J 11        2    Roan Davids
7    Tim Scharphof
8    Liam JansenofLorkeers

J 13    5    Emiel Ravenshorst

J 15        2    Renzo Sasbrink

J 16    5    Daan Huisken

M 6-7    3    Isa Baan
    6    Julie KleenScholten

M 8-9        1    Kenzi Sasbrink!
        5    Maud Baan
        8    Maren Gottemaker

M 10-11    3    Laure Gottemaker

M14-15        2    Laura Davids
        4    Amber Davids

 

Daarna kwam het moment om de uitslagen van de clubs bekend te gaan maken…..de spanning liep toch wel wat op toen we , bij de top 10 aangekomen, nog niet genoemd waren, daarna naar de top 5…..Uiteindelijk DIKDIK tevreden met een super mooie derde plek voor de Lochsprinters op het NCK BMX 2018!!!!  Een dikke felicitatie aan alle rijders. En natuurlijk een felicitatie voor de nummer 2; FC Unitas Assen en de nummer 1; De Flying Birds uit Winschoten!!!

Categories: Nieuws

Related Posts

Nieuws

Uitnodiging lichtwedstrijd in Schoonebeek

Uitnodiging lichtwedstrijd in Schoonebeek : Uitnodiging Lichtwedstrijd 2012 Inschrijven kan nog tot 6 november via de site.

Nieuws

vervangende wedstrijd

Op 28 oktober zou er een Provinciale wedstrijd in Tiel zijn. Deze wedstrijd kan in Tiel niet doorgaan i.v.m. de nieuwe baan die dan nog niet klaar is. Deze wedstrijd word nu gereden in Assen. Read more...

Nieuws

Foto’s, filmpjes, uitslag en verslag Scholencross 2017

Foto’s: https://photos.app.goo.gl/XFOGqkLsuXVqMGWn1 Filmpjes gefilmd door Christiaan: https://www.youtube.com/user/Lochsprinters/videos Uitslag alle deelnemers: Alle deelnemers Uitslag Scholen: School Verslag, Karin Sasbrink: Scholencross 2017