Inhoud:
Onze geschiedenis
Onze crossbaan
Wat is fietscross?
Routebeschrijving
Informatie voor nieuwe leden!

Onze geschiedenis

F.C.V. De Lochsprinters is opgericht op 2 april 1983 in Nijverdal.
We kregen van de gemeente Hellendoorn een stuk grond toe gewezen in de wijk Groot Lochter en legden hier een fietscrossbaan neer die amper 2 meter breed was en een paar 100 meter lang met enkele bulten er in.

Door de jaren heen is het bestuur verschillende keren verandert en is de baan en alles er om heen ook al verschillende keren aangepakt.
Zo hebben wij in de winter van 1998 toen wij een half jaar van te voren te horen kregen dat we op 21 t/m 23 mei 1999 het N.K. Outdoor mochten organiseren een compleet nieuwe startheuvel gebouwt.

Inmiddels is het bijna een gewoonte geworden binnen onze club om iedere winter wel wat te veranderen om de crossbaan zo mooi en uitdagend mogelijk te houden.

Onze crossbaan

Crossbaan-van-boven

 

 

Wat is fietscross

Fietscrossen is een sport welke vanaf 4 jaar door zowel jongens als meisjes beoefend kan worden.
In heel Nederland (en daarbuiten) zijn diverse fietscrossclubs actief.

F.C.V. De Lochsprinters is zo’n club.
En dat wij niet zo maar een club zijn bewijst het aantal leden van de club.
Met meer dan 100 actieve leden zijn wij 1 van de grootse fietscrossclubs in Nederland, die aangesloten is bij de NFF (Nederlandse Fietscross Federatie) en KNWU (Koninklijke Nederlandse Wieler Unie) en regelmatig deel nemen aan wedstrijden.
Op deze pagina kunt u het één en ander vinden over wat fietscross is en wat het in houd. Mocht u na het lezen van deze pagina nog vragen hebben?, twijfel dan niet en neem dan gerust contact op met onze wedstrijdcoordinator Rieks Dubbink. (Voor adres gegevens zie kopje “Lid worden” onder aan deze pagina)

TRAINING.
Om in deze wedstrijden goed te kunnen presenteren moet er natuurlijk getraind worden.
Tijdens de trainingsavonden word onder meer aandacht geschonken aan techniek, (denk aan bochtenwerk), starten, inhalen, etc, maar ook zeker aan conditietraining.

Voor meer informatie over de training, -tijden en -avonden verwijzen wij u naar het kopje “Training” aan de linkerkant van uw beeld.

WAT HEB JE NODIG VOOR FIETSCROSS?
– Een crossfiets,   ( info over de crossfiets: Een wedstrijd crossfiets. )
– Een helm.
– Handschoenen.
– Lange broek en lange mouw (Gesloten kleding)
– Nummerbord (nummer wordt toegewezen en moet duidelijk leesbaar zijn.)

Op onze website kunt u onder de link “Te koop” verschillende tweedehands fietscross spullen vinden tegen een zeer goeie prijs!!

Wanneer u deel neemt aan wedstrijden krijgt u van ons een club shirt voorzien van onze clubsponsors welke u verplicht bent te dragen tijdens de wedstrijd dag en alle ander wedstrijden waar aan deelgenomen wordt via onze fietscrossclub. (met uitzondering van de training, dan dient u te zorgen voor een eigen shirt met lange mouwen.)

WAT KOST FIETSCROSS?
Naast de kosten voor het aanschaffen van een crossfiets en de benodigde beschermingskleding, wat u zelf zo duurt kunt maken als u wilt, moet er voor elke wedstrijd naast het contributiegeld welke u éénmalig per jaar betaald ook een klein bedrag aan inschrijfgeld betaald worden, hieronder treft u de kosten aan per wedstrijd en per deelnemer/deelneemster:

– District wedstrijd: € 10.00,- (voor een complete serie van 5 wedstrijden)
– District open klasse: € 2.00,- (deze wedstijd wordt op dezelfde dag als een district  wedstrijd verreden.)
– Provinciale wedstrijd: € 5.00,-
– Nederlands Kampioenschap: € 6.00,-
– Nederlands Club Kampioenschappen: € 6.00,-

WAAR WORDEN DE WEDSTRIJDEN GEHOUDEN?
Alle wedstrijden van de NFF en KNWU worden gehouden op fietscross banen door heel Nederland, de wedstrijden van de NFF worden op zaterdag en die van de KNWU op zondag verreden.

Echter bestaat er in de District Oost Nederland ook een “eigen crosscompetitie”, beter bekent als de “District wedstrijden” waarbij de wedstrijden worden gehouden op crossbanen die in District Oost  vallen.

De Provinciale wedstrijden worden gehouden door heel Nederland heen en deze wedstrijden zijn tevens toegankelijk voor alle fietscrossers uit heel Nederland.

Naast de District wedstrijden en de Provinciale wedstrijden wordt er jaarlijks tijdens het Pinksterweekend een Nederlands Kampioenschap Outdoor gehouden waarbij de wedstrijden verdeelt zijn over twee dagen, de zaterdag voor Pinksteren en 2e Pinksterdag.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld voetbal is fietscross dus echt een individuele sport en zullen de bekers die er op een wedstrijd dag gewonnen worden dus ook in het bezit mogen blijven van de deelnemer/deelneemster.
Maar één maal in het jaar tijdens het Nederlands Club Kampioenschap (NCK) strijden alle leden per vereniging voor de titel ” Beste fietscross club van Nederland”. Tijdens deze wedstrijd zullen alle punten die door de leden gehaald worden in de manches en in de finale bij elkaar opgeteld worden zodat er aan het einde van de dag één club is met de meeste punten en zich dus een jaar lang Beste fietscross club van Nederland mag noemen!.

Routebeschrijving

F.C.V. De Lochsprinters
Beethovenlaan 81a
Nijverdal.


Grotere kaart weergeven

Informatie voor nieuwe leden!

Speciaal voor iedereen die graag lid wil worden van onze fietcrossvereniging hebben we een pagina gemaakt waar alle informatie te vinden is over hoe u lid kunt worden, hoe een wedstrijddag er uit ziet en nog veel meer….. Dus, twijfel niet en lees op u gemak de volgende pagina’s eens rustig door en hopelijk mogen we u dan binnenkort verwelkomen als nieuw lid binnen onze club!.<Meer>