Tijdens onze trainingen die op  dinsdag-, woensdag- en donderdagavond plaatsvinden, besteden wij aandacht aan verschillende fietscrosstechnieken, namelijk;

  • Start techniek
  • Bulten techniek
  • Bochten techniek

Naast de techniek trainingen besteden wij ook de aandacht op het conditionele gebied.

De indeling van de reguliere trainingsgroepen in 2016  kunt u op onderstaande  link vinden.

Trainingsindeling vanaf 30-8-2016

LET OP: Vanaf 2012 geldt er een algeheel verbod op het fietsen met clicks voor de leeftijd tot en met 12 jaar.

Bij zowel de trainingen als in de wedstrijden is het rijden met clicks dus NIET toegestaan. Ook stellen wij als club een verplichting voor het dragen van een stuurbord. I.v.m. duidelijkheid naar de trainers toe. En het gebruik van een Helm Camera staan wij tijdens de training niet toe!

Lees hier het Trainingsregelement-F.C.V.-de-Lochsprinters en hou je daar ook aan tijdens de trainingen om alles zo goed te laten verlopen.

.

Mocht u nou eens willen mee trainen, en u bent nog geen lid dan kunt u op woensdag van 18.30 tot 19.30 meetrainen met groep 1. Zorg er wel voor dat je een lange broek, en shirt met lange mouwen aan hebt, daarnaast is het dragen van handschoenen ook verplicht. Mocht je geen fiets en/of helm hebben dan kunt u deze bij de trainers vragen. Na 2 keer* gratis mee te hebben getraind kunt u beslissen of uw lid wilt worden. Dan kunt u contact op nemen met Rieks Dubbink, zie ook ‘pagina contact’Mocht u bij slecht weer twijfelen of er training is, dan kunt u op de hoofdpagina van onze website kijken of het stoplicht op groen of op rood staat. Het stoplicht kan tot 17u15 verandert worden. Dus houd dit goed in de gaten.

* Dit is i.v.m. de verzekering etc. Wanneer je voor het eerst mee traint geef dan even je naam door op de lijst die in de kantine ligt.

Heeft u verder nog vragen dan kunt u contact met mij opnemen, bij voorkeur via e-mail.

Met sportieve groet,

Paul Baan
E-mail: training@lochsprinters.nl