Bij de ledenvergadering op 16 Februari 2012 is het nieuwe inschrijfsysteem op lochsprinters.nl geintroduceerd. Het is dan ook de bedoeling dat elk lid van onze vereniging die mee wil doen aan wedstrijden van de NFF dit gaat gebruiken. Gelieve dan ook geen excelbestanden meer naar Rieks te sturen.

Ondanks dat er is geprobeerd het systeem zo simpel mogelijk te houden, begrijpen we dat een overstap lastig kan zijn. In deze handleiding wordt dan ook elk onderdeel uitgelegd, mochten er dingen onduidelijk zijn dan kan dat in deze handleiding worden opgezocht. Verder is er een speciaal emailadres: help@lochsprinters.nl

Onderwerpen in deze handleiding:

Algemene opmerkingen

Het doel van dit nieuwe systeem is om de excel bestanden te vervangen en is ervoor om inschrijvingen binnen de vereniging zelf te beheren. In principe verandert er dus weinig, de vereniging levert de inleveringen nog steeds op dezelfde manier in bij de NFF. De regels voor inschrijven bij de NFF gelden dus nog steeds, dus ook bij provinciale wedstrijden ’s morgens de lijsten controleren.

Tijdens de ledenvergadering kwamen een aantal (eerder bekende) punten aan het licht die wellicht onduidelijk kunnen zijn. Omdat je inschrijvingen nu altijd online beschikbaar zijn kun je zelf op elk moment tot en met een bepaalde sluitingsdatum aan- of afmelden. Als inschrijving voor een wedstrijd gesloten is dan kun je je nog voor een wedstrijd aan- of afmelden bij Rieks Dubbink of Henk Scholman, bijvoorbeeld bij ziekte of blessure, zij melden je dan aan of af op de wedstrijddag. Bij aanmelden moet dubbel inschrijfgeld worden betaald, bij afmelden moet alsnog worden betaald en de wedstrijd telt niet mee voor bijvoorbeeld het NK.

Sluitingsdatums zijn ingesteld op 3 dagen voor een regio wedstrijd en 10 dagen voor een provinciale wedstrijd.

Er wordt niet bijgehouden welke wedstrijd ook echt is gereden/meetelt. In het geval van het NK moet je zelf bijhouden hoeveel provinciale wedstrijden je hebt gefietst na het NK van het vorige jaar. Voor het NK zijn 4 provinciale wedstrijden vereist, wedstrijden tellen bij ziekte en voortijdig vertrek niet mee. Drie weken (5 mei 2012) voor het NK geeft de NFF een lijst van gekwalificeerden vrij.

Inloggen

Elk lid heeft een gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen via email. Klik op de link in de email, klik op de inschrijfknop op lochsprinters.nl of ga naar lochsprinters.nl/login

Vul hier naast gebruikersnaam de ontvangen gebruikersnaam in, naast wachtwoord het ontvangen wachtwoord en klik op inloggen.

Inschrijven/Afmelden voor een wedstrijd

Log eerst in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Klik daarna op inschrijvingen links in het menu.

Vervolgens verschijnt een overzicht van alle wedstrijden.

Alle beschikbare wedstrijden staan onder elkaar en achter elke wedstrijd is er voor elke klasse een knop “Inschrijven”. Je kan je voor meerdere wedstrijden en meerdere klasses inschrijven. Als je klikt op Inschrijven verdwijnt de knop en staat er Aangemeld met daaronder Afmelden.

Als je klikt op Afmelden verschijnt de knop Inschrijven weer.

Let op, na de sluitingsdatum verdwijnen de Inschrijven- en de Afmeldenknop en worden deze vervangen door “Gesloten”.

Andere rijder aanmelden

Waarschijnlijk zijn er gezinnen met meerdere rijders die dezelfde computer gebruiken. In dat geval moet een rijder eerst uitloggen, voordat een andere rijder kan inloggen en aanmelden/afmelden voor wedstrijden.

Rechtsboven in de pagina staat de naam van de rijder die momenteel is ingelogd. Beweeg de muis over de naam en er verschijnt een nieuw venstertje.

Klik vervolgens op Uitloggen. De inlogpagina verschijnt nu en hier kan de andere rijder inloggen.

Geen inloggegevens ontvangen

Mocht het voorkomen dat er geen email met inloggegevens in je mailbox verschijnt dan kan het zijn dat je spamfilter deze mail heeft geblokkeerd. De emails met inloggegevens worden automatisch verstuurd en sommige spamfilters zien dit dus als ongewenste email.

Controleer dus je ongewenste emails, mocht de email hier ook niet tussen zitten neem dan contact op met help@lochsprinters.nl

Wachtwoord vergeten

Klik op de Inschrijven-knop op lochsprinters.nl of ga naar lochsprinters.nl/login

Klik onderaan dit scherm op Wachtwoord vergeten

Vul vervolgens je gebruikersnaam of emailadres en klik op Nieuw wachtwoord aanmaken

Er wordt nu een nieuw wachtwoord naar je emailadres gestuurd.

Wachtwoord veranderen

Klik op de Inschrijven-knop op lochsprinters.nl of ga naar lochsprinters.nl/login

Log in met je oude wachtwoord. Klik links in het menu op Gebruikers | Je profiel

Scroll naar het einde van de pagina.

Vul naast Nieuw wachtwoord je nieuwe wachtwoord in en vul ter bevestiging daaronder nogmaals je nieuwe wachtwoord in. Klik ten slotte op Profiel bijwerken.

Ander emailadres gebruiken

Als je emailadres verandert is het belangrijk dat je dit ook verandert op lochsprinters.nl, je emailadres is namelijk nodig om je nieuwe wachtwoord te sturen als je in de toekomst je wachtwoord vergeet.

Klik op de Inschrijven-knop op lochsprinters.nl of ga naar lochsprinters.nl/login

Log op de gebruikelijke manier in. Klik links in het menu op Gebruikers | Je profiel

Scroll naar het kopje Contactinformatie.

Onder het kopje Contactinformatie staat je emailadres. Verander dit en klik onderaan de pagina op Profiel bijwerken.