Menu openen
Het laatste nieuws

FCV de Lochsprinters

Training gaat wel door. Paul, 25 April om 17.19 Aanmelden voor training

Nieuwsbrief KNWU

Beste clubs en renners,



Via deze weg willen we jullie informeren over het BMX seizoen 2021. We begrijpen dat jullie wachten op informatie. Daarom zullen we hieronder wat zaken beschrijven.



Kalender 2021

Op dit moment zijn we druk met de kalender van 2021. Echter heeft de UCI aangegeven dat zij pas in januari de definitieve kalender zullen communiceren.

Waardoor wij pas na deze publicatie onze kalender definitief kunnen maken. De planning is om in april te starten met de nationale wedstrijden.

De UEC wedstrijden kun je op dit moment terug vinden op; http://www.uec.ch/en/events/bmx



Kwalificatie eisen 2021

Voor het NK / EK / WK 2021 moet je voldoen aan bepaalde kwalificatie eisen om te kunnen deelnemen. De startdatum voor deze ranking begon op 2 juni 2020. Vanaf deze datum heeft er geen wedstrijd meegeteld voor de ranking waardoor iedere renner dit jaar zal starten met 0 punten. Voor de kwalificatie van deze wedstrijden doen we ons best om wedstrijden voor de peildatum te plannen zodat er nog wel mogelijkheden zijn voor kwalificatie. Het kwalificatie reglement zal niet veranderen ten opzichte van andere jaren (m.u.v. Covid-19 situatie). Zodra er meer bekend is over het inschrijftermijn van de EK en WK kunnen wij de kwalificatie eisen en peildatum definitief maken. Meer informatie volgt later.



Open trainingen Papendal

Vanaf eind april zullen er weer open trainingen worden aangeboden op de BMX baan in Papendal. Deze zullen op de woensdagavonden georganiseerd worden voor zowel de 8 meter als de 5 meter heuvel.

Begin april zal er meer informatie verstuurd worden welke datums de open trainingen zijn en welke leeftijd kan meedoen.



Vrije training Papendal 5 meter heuvel (georganiseerd door afdelingen in samenwerking met leden)

De afdelingen hebben gezamenlijk besloten omdat het seizoen later gaat starten dan we gewend zijn het laatste weekend van maart de BMX baan in Papendal af te huren zodat er een vrije training georganiseerd kan worden voor de renners in Nederland die in bezit zijn van een nationale licentie. Op dit moment zijn we bezig met de verdeling van leeftijden in de 5 blokken die er zijn. Om dit mogelijk te maken hebben we vanuit elke afdeling de volgende medewerkers nodig:

2 baco’s per dag per afdeling
2 EHBO per dag per afdeling
1 parc fermee per dag per afdeling
Wanneer de bovenstaande medewerkers niet tot beschikking hebben zal de training helaas niet mogen plaats vinden. Ben je bereid om 1 van deze taken te willen vervullen, neem dan contact op met je afdeling.



De datums van de vrije training zijn 27 en 28 maart en de kosten zijn 5 euro. Zodra de tijdsblokken per leeftijd verdeeld zijn zal dit gecommuniceerd worden via de afdeling en is inschrijving mogelijk via mijnKNWU. De voorwaarde voor deelname aan de vrije training is dat je een (nationale) licentie hebt en een stuurbordnummer hebt aangevraagd.



Bmx chips 2021

In 2021 gaan we werken met andere chips. Informatie hierover vind je op; https://www.knwu.nl/kenniscentrum/renner/reglementen-bmx

Later wordt bekend gemaakt wanneer het mogelijk is om de chips af te halen.

Terug naar overzicht

Deze bedrijven dragen onze club een warm hart toe

Volledig sponsoroverzicht