Menu openen
Het laatste nieuws

FCV de Lochsprinters

Crossbaan gesloten! Paul, 15 Maart om 19.03

verslag 3 - Nationscup Massenhoven

De Lochsprinters “On tour”!
Ondanks dat de vakantie nog niet ten einde is en het seizoen dus eigenlijk nog niet is begonnen, vertrokken er 4 heren en 4 dames dit weekend naar het Belgische Massenhoven om te gaan strijden tijdens de 3-Nations cup!
De 3-Nations Cup wordt door de Nederlandse, Duitse en Belgische wielerbond samen georganiseerd. Elk land organiseert 1 x per jaar een wedstrijd bestaande uit 2 dagen. Dit keer was België aan de beurt.
De vrijdagavond werd besteed aan het verkennen van de baan en proberen alvast zoveel mogelijk rondjes te trainen.
Zaterdagochtend begon het echte werk. Na de training ( die “pas” om 10.00 uur begon, wat eigenlijk voor fietscrossers uitslapen is) was het eerst de beurt aan onze 11-jarige boys Roan Davids en Liam JansenofLorkeers. Ze rolden allebei keurig hun manches door, gevolgd door een 1/8 finale . Hier moest Liam zijn concurrenten voor laten gaan en had hij met een 5e plek net niet genoeg voor een volgende ronde, maar kan hij dik tevreden zijn met dit resultaat op een , voor hem, eerste grote wedstrijd! Ook Roan eindigde op een 5e plek en moest daarmee helaas zijn wedstrijddag beëindigen.
Daarna was de beurt aan Thico Sasbrink. Hij kwam in de manches bij de jongens van 13/14 net niet mee, met een 4-4-5 kwam hij net een puntje tekort voor een volgende ronde.
Renzo Sasbrink mocht op zijn 16e verjaardag starten bij de 15/16 jarige jongens. Hij startte als een speer en ging met 1-2-1 vloeiend door naar de 1/8-finale. Hier eindigde hij als derde en hij kon zich klaar gaan maken voor de kwart. Hier werd het toch wel erg pittig en met een 6e plek, maar dik tevreden, moest hij de strijdbijl begraven.
De dames deden goede zaken deze dag.
De jongste dame van vandaag , Kenzi Sasbrink fietste bij de meiden 9/10 consequent op een 4e plek in haar manches en ging daarmee door naar de halve finale. De loting was gunstig en ook de halve finale kwam ze keurig als 4e over de streep. Met een 8e finale plek mocht zij de eerste beker meenemen naar huis.
Laure Gottemaker mocht een klasse hoger, bij de meiden 11/12 , laten zien wat ze waard is. Ook zij fietste keurig al haar manches als 4e over de finish. Helaas lukte het in de halve finale net niet en moest ze een finalerace aan zich voorbij laten gaan.
De dames Davids, Laura en Amber, kwamen uit bij de meisjes 15/16. Laura fietste netjes 3-3-4 en had daarmee ruim voldoende punten voor de finale, die er voor deze meiden gelijk achteraan kwam.
Amber maakte het nog even heeeeeel spannend. Hoewel ze in haar eerste manche als 6e eindigde, de tweede nog als 5e over de streep ging, was het nog geen verloren race. Door haar laatste manche als 4e te eindigen mocht ook zij mee naar de finale.
De dames streden onder luide aanmoediging om het hardst. Laura passeerde als 6e de finishlijn op de hielen gezeten door Amber , die als 7e finishte. Ook deze 2 dames namen een mooie beker in ontvangst.
De zondag begon een beetje vroeger. De training begon al om 8.00 uur en in alle vroegte melde zich nog een Lochsprinter in de tent. Ook Dean KleenScholten wilde nog graag even kijken hoe zijn kansen lagen op Belgische grond. Helaas had hij te kampen met materiaalpech, waardoor hij zijn manches niet lekker mee kwam. Hij moest zich helaas na 3 manches (6-4-4) alweer gewonnen geven. Hopelijk tijdens de 3-Nations in Assen meer geluk!
Roan startte weer als een speer en finishte zijn manches 3-2-2. Ook Liam zat weer lekker op de fiets en met 4-5-3 was ook hij door naar een volgende ronde. Beide eindigden helaas hun 1/8 finale op een 7e plek, waarbij Liam nog een extra ronde mocht , omdat er in zijn manche iets mis was gegaan en deze dus over moest.
Thico kwam ook vandaag niet goed weg uit het starthek en met 5-5-5 was zijn racedag alweer voorbij. Wel met leerpunten voor de volgende race!
Renzo kwam in zijn eerste manche keurig als derde over de finish. De tweede manche maakte hij het bloedstollend spannend door balancerend op de rand van de kombocht net in de baan te blijven en als 5e te finishen. De derde manche was erop of eronder. Gelukkig kon hij deze weer als derde over de streep. Zijn 1/8 finale finishte hij als 4e, dus door naar de kwart. Hier schoot hij bij de start al uit zijn clicks en kon hij niet meer goed bij fietsen. Toch een goede prestatie!
Ook de dames maakten het weer spannend. Kenzi fietste haar manches weer keurig 4-4-3, maar maakte het in haar halve zo verschrikkelijk spannend! Ze vloog richting finish en tot de lijsten bekend waren bleef het spannend of ze als 4e of 5e was geëindigd. Gelukkig mocht ze plaatsnemen aan het starthek in de finalerace. Hier verraste ze misschien nog wel het meest zichzelf door op een hele mooie 6e plaats te eindigen.
Laure Gottemaker had vandaag ook een goede dag. Met 4-4-4 in haar manches mocht ook zij vandaag de halve finale fietsen. Hier moest ze helaas toch het hoofd bieden aan de andere dames en eindigde ze als 7e.
De dames Davids gingen weer als een speer. De manches kwamen ze heel goed mee, Laura met 3-2-3 en Amber met 3-4-4. Ook zij moesten vandaag een halve finale fietsen. Helaas was de loting hier iets minder gunstig waardoor ze tegenover elkaar kwamen te staan. Dit resulteerde voor Laura met een vierde plek en een plaats in de finale, voor Amber met een 5e plek , helaas de laatste race.
Laura eindigde haar finalerace op een hele mooie 6e plek!
Zo kunnen we dus weer 5 bekers meenemen richting Nederland! Trots op de resultaten, weer veel ervaring opgedaan en leerpunten meegenomen voor de volgende wedstrijd!
Volgend weekend ( 1 september) beginnen ook de Districtswedstrijden weer en mogen de Lochsprinters voor hun eerste Districtswedstrijd naar Hengelo.

Terug naar overzicht

Deze bedrijven dragen onze club een warm hart toe

Volledig sponsoroverzicht