Menu openen
Het laatste nieuws

FCV de Lochsprinters

De training gaat voor vanavond wel door. Erik, 23 September om 17.22

verslag District 1B Hengelo

De vakantie loopt ten einde en de B-serie van de Districtswedstrijden ging vandaag weer van start. Er vertrokken 53 Lochsprinters richting Hengeloooo voor deze eerste wedstrijd!
Het vakantieweer zette gelukkig nog even door, want het fietst toch een stuk fijner ( en het moedigt ook veel beter aan….) onder zonnige omstandigheden.
De zomerbeentjes werden weer goed los getraind. Sommigen merkten op dat de conditie toch wel wat te lijden heeft gehad na enkele weken rust.
De wedstrijd kon zonder mankementen keurig om 10.30 uur van start gaan.
Bij de cruisers verscheen Anthony JansenofLorkeers met een nieuwe “liefde” aan de start. Op zijn nieuwe Meybo ging de eerste manche nog een tikkeltje voorzichtig over de baan.
Bij de allerjongste rijders mocht Linne Alberink haar eerste wedstrijd fietsen! Bij de J/M 4-5 jaar streed ze stoer mee om de hoge bulten over te komen zonder kleerscheuren.
De eerste manche verliep erg vlot ( mede omdat er “maar 38 races” waren, wat toch wel wat magertjes is….misschien te wijten aan het feit dat er toch nog een aantal rijders vakantie aan het vieren is?)
Tijdens de 2e manche begonnen de rijders weer wat in het ritme te komen. Het ging er toen ook al weer wat feller aan toe. Bij de J13 kon Wouter van Os nog nét langs een vervelende valpartij voor de finishlijn sturen, waardoor hij als 5e finishte.
Ook Danique Dijkman kon haar fiets niet recht houden op het derde, technische stuk en verloor de grip op het stuur. Gelukkig kon ze haar race wel uit fietsen.
De derde manche is dan voor een aantal rijders doorslaggevend om door te gaan naar een volgende ronde. Lars JansenofLorkeers raakte op het eerste stuk het achterwiel van een concurrent en kwam daardoor helaas ten val. Ook hij wist zijn race toch nog uit te fietsen.
Sem van Heun ( door de speaker werd opgemerkt dat “Semmetje” ondertussen toch echt SEM was geworden) wist zijn derde manche bij de J14 zelfs winnend af te sluiten na 2 x als 2e over de streep te zijn gegaan.
Geen kwart finales vandaag, na een korte pauze gelijk door naar de halve finale!
Senn de Jonge wist hier, bij de J7, in een hele mooie aangesneden bocht op een super 2e plek te eindigen.
Bij de J9 streden Jaïr Tomasoa en Kevin JansenofLorkeers om een 4e en 5e plek. De eerste 4 gaan over naar de finale, dus een hele spannende strijd, die door Jaïr werd gewonnen.
Ook al heel vlot volgden de finales daarna.
28 Lochsprinters mochten in hun leeftijdsklasse aan de start verschijnen.
In zijn strijd om de 4e plek kwam Lasse Alberink helaas net voor de finish ten val , waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een 8e plek.
Bij de J17+ werd het bijna een Lochsprinters-strijd met 4 rijders aan het starthek. Alleen Timo Hissink mocht een podiumplaats opeisen en eindigde als 2e.

De resultaten van vandaag:
J/M 4-5 Lana JansenofLorkeers 1
Nils Blikman 2
Owen jansenofLorkeers 3
J9 Jochem Santing 3
J11 Liam JansenofLorkeers 3
J13 Emiel Ravenshorst 1
J14 Sem van Heun 2
J17+ Timo Hissink 2
M6-7 Kim van Gemert 2
Julie KleenScholten 3
M8-9 Kim Kuilder 2
M12-13 Danique Dijkman 2
M14+ Simone Hissink 2


De Open Klasse werd daarna verreden en hier mochten de Lochsprinters 4 bekers mee naar huis nemen.
Bij de cruisers wist Anthony JansenofLorkeers de eerste plaats te bemachtigen. Owen JansenofLorkeers mocht de beker voor de derde plaats in ontvangst nemen bij de J/M 4-5 en bij de J/M 8-9 kreeg ook Jochem Santing een beker voor de derde plaats overhandigd.
Dean KleenScholten mocht op het hoogste podiumplekje plaatsnemen bij de J/M 10-11
Een mooie start van een nieuwe reeks wedstrijden. De volgende wedstrijd is komende zaterdag, 8 september, in het Drentse Schoonebeek.

Terug naar overzicht

Deze bedrijven dragen onze club een warm hart toe

Volledig sponsoroverzicht