Menu openen
Het laatste nieuws

FCV de Lochsprinters

De training gaat voor vanavond wel door. Erik, 23 September om 17.22

Verslag DKON wedstrijd Klazienaveen

DKON 2018 Klazienaveen 14/07/2018

Terwijl er tijdens de eerste wedstrijd van deze competitie, 2 weken geleden in Winschoten, “maar” 13 Lochsprinters aan de start verschenen, vertrokken er vandaag een paar fanatieke crossers meer van onze club richting Klazienaveen. De een met wat meer omwegen dan de ander, vanwege de wegafsluiting op de N36, maar uiteindelijk verschenen alle 21 Lochsprinters op tijd aan de start.
De training verliep vlot en zonder problemen en de wedstrijd kon dan ook mooi op tijd van start gaan. Ook vandaag werd er weer gereden onder het regelement van District Noord, wat betekent dat er niet 3 maar 4 manches gefietst wordt.
De eerste 2 manches verliepen probleemloos en er werden door de Lochsprinters gelijk weer goede resultaten neergezet.
In de derde manche kwam bij de jongste rijders helaas Mette Alberink ten val op de trippel voor de eerste kombocht , terwijl ze mooi in de voorhoede fietste. Dit bleek over de gehele dag genomen een lastig stukje van de baan bij vele rijders. Haar broer Lasse kwam bij de j7 in de eerste kombocht in het gedrang en moest daardoor enkele plaatsjes laten schieten.
Anthony JansenofLorkeers ging in de vierde manche lelijk onderuit in de eerste kombocht doordat hij in aanraking kwam met een concurrent, maar hij kon gelukkig weer snel op de fiets stappen om zijn race uit te rijden.
In de Noord-competitie wordt gereden met A-, B-, C-finales ( etc. afhankelijk van het aantal rijders). De beste rijders plaatsen zich rechtstreeks voor een A- finale, de overige rijders kunnen zich d.m.v. een afvalrace via de overige finale-rondes ( de B-finale en C-finale vandaag) als laatste plaatsen in de A-finale.
4 Lochsprinters mochten een B-finale fietsen. Helaas voor Lasse Alberink raakte hij uit balans en kwam ook hij net voor de eerste kombocht , op de trippel, vervelend ten val. Hij fietste daarna zijn race nog wel keurig uit, maar kon daardoor niet meer mee naar de A-finale. Ook Jesse Dijkman kwam in zijn B-finale op dezelfde bult ten val. Ook voor hem betekende dit het einde van de wedstrijd.
Gelukkig voor Anthony JansenofLorkeers ging zijn B-finale een stuk beter en kon hij deze na een mooie inhaalactie winnend afsluiten. Hij veroverde daarmee de laatste felbegeerde plek aan het starthek voor de A-finale.
17 Lochsprinters mochten zich gaan klaarmaken voor de laatste en doorslaggevende finale ronde.
De punten van de vorige wedstrijd in Winschoten werden na deze ronde opgeteld bij de punten van vandaag voor het eindklassement.
Wederom een valpartij op de trippel voor de eerste kombocht. Bij de j/m 4+5 ging helaas Owen JansenofLorkeers onderuit en moest hij genoegen nemen met een 8e plek.
Dean KleenScholten kwam bij het starthek gelijk al niet goed weg en leek daar uit balans te raken. Ook hij moest het daardoor vandaag in zijn finale doen met een 8e plek.

Na een zorgvuldige puntentelling kwam de verlossende einduitslag met voor de Lochsprinters 8 podiumplaatsen, waarvan 2 Kampioenen!


J/m 4+5 2 Mette Alberink
J/M 6+7 3 Julie KleenScholten
J/M 8+9 1 Kenzi Sasbrink
J/M 10+11 2 Dean KleenScholten
3 Xander van Garling
J/M 11+12 2 Tim Scharphof
J/M 15+16 1 Renzo Sasbrink
J/M 16+17 3 Daan Huisken

De eindstand van de 13 deelnemende clubs was de laatste bekendmaking van deze competitie. De Lochsprinters zijn op een hele mooie 2e plaatst geëindigd!!! Hulde aan alle deelnemende rijders!
We feliciteren “The Flying Birds” uit Winschoten met hun behaalde eerste plek!
Voor de meeste rijders breekt er nu een (korte) zomerstop aan, terwijl er op moment van schrijven ook nog flink gestreden wordt in Sarrians in Frankrijk op het EK BMX. We wensen alle deelnemers daar veel succes.
Voor een ieder een fijne vakantie en na de zomerstop weer fit op de fiets!


Terug naar overzicht

Deze bedrijven dragen onze club een warm hart toe

Volledig sponsoroverzicht