Menu openen
Het laatste nieuws

FCV de Lochsprinters

Training gaat wel door. Gerko, 15 September om 13.21

Verslag NKC Kampen – Nederlands Kampioenschap Clubs

Het seizoen is weer begonnen. De eerste wedstrijd die gereden werd vond zondag 24 maart plaats in Kampen; het Nederlands Kampioenschap Clubs.

De Lochsprinters waren met 16 rijders vertegenwoordigd. Er waren in totaal meer dan 900 aanmeldingen! Het beloofde een lange dag te worden>
We werden al in het eerste trainingsblok ingedeeld, dus dat betekende vroeg uit de veren! Terwijl de startheuvel nog in mist gehuld was, vlogen de eerste rijders al rond 7.45 uur over de baan. Na het eerste trainingsblok van 45 minuten brak het grote wachten aan. Om 11.00 uur werd er begonnen met het defilé, waarna traditioneel het Wilhelmus nog ten gehore werd gebracht. Daarna kon de wedstrijd beginnen!
Anthony Jansen of Lorkeers mocht voor ons de spits afbijten en reed bij de cruisers 35-44 in de manches 3x een 4e plaats.
Daarna was Owen jansen of Lorkeers aan de beurt en met 3 x een derde plek was ook hij door naar de volgende ronde.
Daarna was het de beurt aan de dametjes van 8-9. Voor Kim Kuilder was het na 3 manches klaar , met 6-5-5 goed gestreden, maar niet door naar een volgende ronde. Ook Maren Gottemaker was met 3 x een 6e plek uitgestreden. Isa Baan mocht nog wel door naar de volgende ronde met 3 x een mooie 2e plek in de manches.
Maud Baan deed zeer goede zaken bij de meiden 10 en ging super 3 x als 3e over de streep!
Renzo Sasbrink komt dit jaar voor het eerst uit in de sportklasse 17-24 jaar. Een pittige bak, maar in de manches kwam hij mooi mee. Met 3-2-5 door naar de kwart finale.

Lars Jansen of Lorkeers streed tussen de jongens 11 en deed goede zaken, in de maches 3-3-3 en ook door naar de volgende ronde.
Bij de dames 11-12 streden er 3 lochsprinters mee. Britt Tijhof ging weer vol aan kop met 3 x een eerste plek en ok Laure Gottemaker had een super race en eindigde 3 x als eerste.
Voor Kenzi Sasbrink waren deze meiden nog net een koppie te groot en na 3 x een vijfde plek kon zij het strijdtoneel verlaten.
Roan Davids liet zich goed gelden bij de jongens 13, met 1-2-2 glansrijk een ronde verder! En ook Liam Jansen of Lorkeers kwam met 3 x een 4e plek mooi door.
Thico Sasbrink ging van start bij de jongens 15, kwam met 4-5-5 net een puntje tekort voor de volgende ronde.
De dames Davids streden weer als vanouds zij-aan-zij bij de meiden 16. Amber lag mooi op koers met 2-3-2 en ook Laura ging door na 3-2-5.

De volgende finale rondes werden verreden. Helaas voor Renzo was het na de kwart finale over. Ook Lars en Liam Jansen of Lorkeers kwamen deze ronde net tekort. Roan haalde ook een halve finale binnen.
Na nog een paar spannende halve f en inales, waarna helaas Anthony Jansen of Lorkeers en Maud Baan ook af moesten haken, werden de finales gereden.
Met maar liefst 7 lochsprinters die de finale haalden en 4 die ook nog op het podium mochten plaatsnemen, eindigden de Lochsprinters als club uiteindelijk op een prachtige 15 e plaats ( van de 54 deelnemende clubs) Een super prestatie van alle rijders!!!
De resultaten van de finale races:

Owen Jansen of Lorkeers 6
Isa Baan 3
Britt Tijhof 2
Laure Gottemaker 3
Roan Davids 5
Laura Davids 1
Amber Davids 6

Na een lange, koude, spannende dag toch zeer voldaan weer huiswaarts!
Volgende week zaterdag (30 maart) wordt de openingswedstrijd verreden op onze eigen baan van de Lochsprinters in Nijverdal.

Terug naar overzicht

Deze bedrijven dragen onze club een warm hart toe

Volledig sponsoroverzicht