De laatste regiowedstrijd van dit seizoen werd verreden in Raalte. De mensen van CRT Raalte hadden veel werk verzet om de baan er ondanks de vele regen er toch zo goed mogelijk bij te leggen. Het afdekken met plastic heeft er voor gezorgd dat er toch redelijk goed gefietst kon worden. Gelukkig was het deze dag ook weer aardig droog en pas tijdens de prijsuitreiking viel de regen met bakken uit de lucht.

De jongste kampioen was Damian Kragt bij de jongens van 6 jaar hij wist ook vandaag alle manches en de finale als eerst af te sluiten en mocht hij dus het hoogste treetje van het podium betreden. Een knappe tweede plek was er voor Jasper Mollink.

Kevin Koster wist bij de jongens van 8 jaar wederom de titel van regiokampioen te pakken net als het vorige seizoen was hij te snel voor de rest maar de concurentie komt dichterbij in de persoon van Luke Kuipers die nu nog genoegen moest nemen met de derde plek.

Thijs Laarman had voor dat deze wedstrijd begon het kampioenschap al op zak bij de jongens van 9 jaar, dit betekende niet dat Thijs vandaag rustig onderuit ging zitten maar liet hij nog even zien met allemaal overwinningen in de manches en in de finale dat hij de terechte kampioen was.

Spannend was het nog wel bij de jongens van 10 jaar aan het begin was er nog van alles mogelijk Niels Braker had een kleine voorsprong op clubgenoten Tom van Heun en Kevin Kragt. De beslissing moest dan ook vallen in de finale hier was het Tom die de leiding pakte maar Niels bleef vlak achter hem en wist deze tweede plek te behouden, dit was voor hem voldoende om zijn eerste regiokampioenschap te vieren.

Ook bij de jongens van 12 jaar bleef het spannend tot in de finale door een valpartij van de koploper in de halve finale was er nog een klein kansje voor Teun Scholman om het kampioenschap mee te nemen naar Holten. Met  één puntje achterstand werd het een gedeelde tweed plaats voor Teun.

Bij de jongens van 13 jaar kon het kampioenschap Lars Lubbers bijna niet meer ontglippen en hij wist dan ook na een tweede plek in de finale de eerste plek veilig te stellen.

De enige dame die voor de Lochsprinters het regiokampioenschap wist te halen was Kim Brinkman bij de dames cruisers onder de 24 jaar die hier ondanks dat zij vandaag niet de volle mep met punten wist te pakken toch genoeg punten had om de eerste plek niet meer uit handen te geven.

Het fietscross seizoen is hiermee ten einde gekomen we hopen allemaal dat de winter niet te koud en te nat worden zodat iedereen lekker door kan trainen en in maart weer kan beginnen met de openingswedstrijd die zoals altijd weer in Nijverdal wordt verreden.

Categorieën: Nieuws