In een persconferentie heeft wethouder Ten Have van de gemeente Hellendoorn aangekondigd dat de asbestverontreiniging rond onze fietscrossbaan wordt gesaneerd. Dit gebeurt door het ophogen van het terrein, ter plaatse van de verontreiniging, met een laag grond van ongeveer 30 centimeter. Eerst wordt er een geotextiel aangebracht, dit is een soort worteldoek maar dan van een zeer sterke kwaliteit.
5 maanden na het eerste onderzoeksrapport is nu op basis van het tweede rapport door de provincie Overijssel, mede op advies van de GGD, besloten dat sanering door afdekking voldoende is. Voor ons als vereniging betekent dit dat wij waarschijnlijk na de zomervakantie weer onbelemmerd gebruik kunnen maken van onze baan en het omliggende terrein.
De gemeente gaat in overleg met ons bestuur bekijken hoe de sanering het beste plaats kan vinden. Door de ophoging is het noodzakelijk dat het regenwater, van het verhoogde terrein, wordt afgevoerd zonder dat het over de fietscrossbaan stroomt.
Het bestuur is blij dat de onzekerheid nu achter de rug is en dat er tot uitvoering wordt overgegaan. Wij vertrouwen erop dat de uitvoering in goed overleg met de gemeente zal plaatsvinden zodat de activiteiten van onze vereniging zo min mogelijk worden verstoord.

Categorieën: Nieuws