De laatste provinciale wedstrijd van het jaar werd verreden in Schoonebeek, een frisse dag, maar prima wedstrijdomstandigheden. Met maar liefst 32 inschrijven waren de Lochsprinters naar het Drentse land afgereden om te strijden om het Drents Kampioenschap. Met 11 finale plaatsen waarvan 2x zilver en 1x brons gingen de Lochsprinters terug naar huis.

Bij de jongens van 4 en 5 jaar was Kyano van Vlimmeren met 2-2-2 geplaatst voor de finale waar hij keurig 3e werd.

Bij de jongens van 6 jaar was het Niek Borkent die een 6e plaats in de finale haalde daar waar Cas Tijhuis net een plaatsje tekort kwam voor de finale.

Jasper Mollink haalde na Hengelo ook in Schoonebeek weer de finale bij de jongens van 7 jaar, hij werd 6e.

Bij de jongens van 9 jaar 2 finaleplaatsen, Kevin Koster ging weer als een speer en werd knap 2e, Luke Kuipers had een mindere dag vandaag en werd 6e.

Bij de Cruisers van 16 tot en met 30 jaar reed Tom Mars opnieuw ijzersterk, hij wist zijn halve finale makkelijk te winnen, helaas ging de finale niet volgens wens en ook Tom werd 6e, maar reken erop dat het kampioenschap volgend jaar gaat komen.

Priscilla ten Boske werd bij de cruiser dames van 24 jaar en jonger ook keurig 2e.

Teun Scholman en Roy Brinkman haalden de finale bij de jongens van 13 jaar, maar zij werden respectievelijk 6e en 5e.

Luuk Scholman reed sterk bij de jongens van 15 jaar met 2-1-2 in zijn manches in een prima 2e plaats in de halve finale bracht hem in de finale. Hier werd hij mooi 4e.

In de promotieklasse was het Tom Mars die opnieuw met een gelukje de A-finale haalde, maar deze liet hij lopen om zich op zijn eigen klasse te richten. Met een 6e plaats mocht hij wel weer 30 finalepunten bij schrijven en loopt hij de top-10 binnen in het klassement.

Met nog 2 regio’s in Ommen en Dedemsvaart en een lichtwedstrijd in Schoonebeek is het seizoen bijna ten einde, en kunnen de lochsprinters uitkijken naar het volgende seizoen.

Verslag door Rinke Tempert

Finale filmpjes: Youtube.nl/lochsprinters

Foto’s: Lochsprinters.nl/fotos