Zaterdag 26 Mei was het dan zover, dag 1 van het Nederlands Kampioenschap 2012 in Doetinchem. De weersomstandigheden waren goed, het was met zon 24 graden behoorlijk aan de warme kant, waar niet alle rijders even goed tegen konden. Vandaag moesten de jongens en meisjes tot 10 jaar, de promotieklasse en alle cruiserklasses het Nederlands Kampioenschap openen. Voor de lochsprinters waren er 14 inschrijvingen verdeeld over 40 manches. Na de training was er om half 11 de opening met het bekende defilé aansluitend met het volkslied. Om 11uur kon de wedstrijd beginnen.

Al voordat de wedstrijd begonnen was hadden we al een Nederlands Kampioen binnen, namelijk Ruben Mars bij de cruisercategorie 15 jaar en jonger, hij was helaas voor hem de enigste in zijn klasse en kon zo zonder moeite te doen Nederlands Kampioen worden door alleen zijn rondjes te rijden. Zo gezegd, zo gedaan 4 maal de winst en de eerste Nederlandse titel voor Ruben was een feit! GEFELICITEERD

Bij de jongens van 5 jaar hadden we de man in vorm Kyano van Vlimmeren, hij wist op weg naar het NK al 2 provinciale titels op zijn naam te schrijven. Na een schuiver in de training begon hij vol goede moet aan de wedstrijd, wat resulteerde in 1-1-1 in zijn manches, ook in de finale ging Kyano als een speer en wist hij opnieuw te winnen, en dus dik verdiend Nederlands Kampioen, GEFELICITEERD!

Bij de jongens van 7 jaar hadden we maar liefst 3 lochsprinters op het strijdveld namelijk Milan Alferink, Cas Tijhuis en Niek Borkent. Cas moest helaas na de manches afhaken, daar waar Milan en Niek de halve finale wel wisten te bereiken. Helaas was het voor hen ook na de halve finale afgelopen en zat er geen finaleplaats in.

Emiel Ravenshorst vertegenwoordigde de lochsprinters bij de jongens van 8 jaar. Hij reed superieur in zijn manches en wist dan ook 3 overtuigende eerste plekken neer te zetten. In zijn halve finale ging het toch niet helemaal naar wens en moest hij helaas genoegen nemen met een 4e plek wat net niet genoeg was voor de grote finale.

Bij de jongens van 9 jaar hadden we de gebroeders Smalbrugge en Gijs Kevelham. Wim begon nog wel sterk met een 2e plaats in manche 1, maar moest met vervolgens twee keer plaats 5 toch afhaken na de manches, hetzelfde overkwam ook Gijs Kevelham hij kwam ook net 1 puntje tekort voor verdere kwalificatie. Thijs Smalbrugge kwam wel door de manches heen maar moest na de kwart finales alsnog het veld verlaten.

Bij de cruisers waren het Tom Mars, Robin Boevink en Suzanne Reimink die uitkwamen voor de lochsprinters. Suzanne, op de weg terug van een zware knieblessure en na een zware werkweek met school moest na de manches afhaken bij de Cruiserdames tot 24 jaar. Robin Boevink kwam met 4-4-4 ook niet door zijn manches bij de Cruiserheren van 16 t/m 30 jaar. Dit lukte de man in vorm Tom Mars wel hij was met 2-3-4 geplaatst voor de finale, de finale liep voor Tom niet naar wens, vanaf de buitenkant startend kreeg hij niet het juiste gaatje te pakken en moest hij tot teleurstelling van zichzelf genoegen nemen met een 5e plaats.

In de promotieklasse reden Luuk Scholman en Tom Mars mee, beiden kwamen overtuigend hun manches door, helaas redden ze het beide niet om de A-finale te bereiken. De B-Finale werd door een sterk rijdende Luuk gewonnen, Tom nam genoegen met plaats 4, zijn focus lag al bij de cruiserfinale.

Al met al een mooie dag voor de lochsprinters, 2 Nederlands Kampioenen en een schitterende sfeer rondom de baan leidde tot een geslaagde eerste dag van het NK 2012.

Foto’s en Video’s door Albert Lusseveld
Verslag Rinke Tempert

Categorieën: Nieuws