Verslag startrace

 

Na een vrijdag met veel regen lag de baan er nog goed bij, gelukkig was het vandaag wel mooi weer.

Na de training die om 9uur begon, kon de wedstrijd om 10.15 beginnen, de manches werden vlot afgewerkt.

Met rijders van CRT Raalte, DVO Haaksbergen, Het Twentse Ros en de Lochsprinters  waren er totaal 22 races.

Voor sommigen was het vandaag hun eerste kennismaking met ‘wedstrijden’.

Bij de jongens van 5 jaar was het voor Joppe Konijnenbelt zijn eerste wedstrijd, hij werd keurig 3e achter Kyano van Vlimmeren 1, en Dean Kleen Scholten 2.

Thijn Haan en Kevin Fokkert reden vandaag ook hun eerste wedstrijd en behaalden een 6e  en 4e plaats in de B-finale bij de jongens van 6 en 7 jaar, Niek Borkent wist de B-finale op zijn naam te schrijven.

In de A-finale bij de jongens van 6 en 7 jaar was het podium rood gekleurd met Emiel Ravenshorst op 1, Thico Sasbrink op 2 en Jochem Spoolder op 3.

Gijs Kevelham reed sterk bij de jongens van 8 en 9 jaar hij werd keurig 2e. Thijs Smalbrugge werd 7e en de B-finale werd gewonnen door Wim Smalbrugge.

Bij de cruiserheren was er het debuut van Dave van Vlimmeren hij werd netjes 3e. De 2e plaats was er voor de herintredende Jeroen Tuitert die na jaren afwezigheid liet zien dat hij het nog echt niet verleerd is.

De winst in deze klasse was er voor Erik Achterkamp.

Bij de jongens van 10 en 11 jaar was er opnieuw een eerste plaats voor de Lochsprinters. Rick Kevelham won vandaag al zijn ritten en was dus verdiend de winnaar.

De 3e plek ging naar Kevin Koster, Kevin Drieze werd 5e.

Plek 5 en 6 waren er voor Tom van Heun en Mart Scholman bij de jongens van 12 en 13 en de meisjes van 13 en 14. Renee Planting wist als dame in dit gewend de overwinning in de B-finale te pakken.

Jeroen Lusseveld, Roy Brinkman en Teun Scholman werden respectievelijk 1,2 en 3 bij de jongens van 14 en 15 jaar,Terwijl Lizzy Timpers de winst pakte bij de dames van 15 jaar en ouder.

Bij de jongens van 16 jaar en ouder 4 Lochsprinters in de A-finale, Stephan Geerling werd 2e, Rinke Tempert 3e, Luuk Scholman 4e en Justin Meijer 5e.

De wedstrijd verliep goed, en al vroeg in de middag werden de bekers al uitgedeeld door onze nieuwe voorzitter Willien Eikenaar.