3 kampioenen  fietscross in het Groningse Zevenhuizen.

Zaterdag 22 september stond het Gronings kampioenschap fietscross in Zevenhuizen op de kalender .

Al heel vroeg vertrokken 24 rijders met aanhang richting het koude noorden waar de winterjas geen overbodige luxe was.

De baan was smal en drassig en de bulten waren steil dus de techniek van de rijders werd erg op de proef gesteld, maar voor de meesten was dat geen probleem.

Voor Dave van Vlimmeren was het zijn eerste landelijke wedstrijd  dus dat was even afwachten hoe hij het snelste over de bulten kon ,

springen  achterwielen of gewoon vol gas maar het ging goed tot de halve finale waar hij van de baan werd gerukt en met een koprol de wedstrijd verliet.

De overige rijders kwamen op enkele na ook ongeschonden de manches door om zich te plaatsen voor de halve finale,

waar Tom, Susanne, Kyano, Emiel, Kevin,  Roy, Ruben, Luuk, Renee, Paul, Erik, en Bjorn zich wisten te plaatsen voor de grote finale.

In de pomotie klasse werd Tom Mars 1e gevolgd door Bjorn Hoogland 2e, Erik Achterkamp 4e en Paul Baan 5e, voor Tom Mars was er ook nog een 5e plaats in de cruiser klasse tot 30 jaar.

Susanne Reimink kwam in de cruiser klasse als 6e over de finish.

Kyano van Vlimmeren had ook een kampioenschaptrui willen ophalen maar moest vandaag genoegen nemen met een 2e plaats.

Emiel Ravenhorst won vandaag al zijn manches en werd met grote voorsprong 1e dus Emiel voor her eerst in zijn carrière kampioen .

Kevin Koster wou eigenlijk liever naar de Hellendoorn rally maar nu hij toch op de wedstrijd was dan maar even de finale winnen dus Kevein ook een mooie 1e plaats, de 2e kampioen.

Roy Brinkman en Luuk Scholman waren allebij 5e in hun klasse.

Ruben Mars was vandaag in topvorm en werd met grote voorsprong 1e , dat was de derde kampioen.

Renee Planting ging ook super vandaag en stond na de manches 1 punt achter op de nr 1 maar om kampioen te worden moest ze de finale winnen , maar in de finale trok ze aan het kortste eindje en werd 2e .

Al met al toch een mooie dag voor de Lochsprinters die om 16.00 uur met 3 kampioenen weer naar Nijverdal vertrokken.