Overijssels kampioenschap fietscross in Hoaksebargen (Haaksbergen)

Zaterdag  vertrokken de Lochsprinters met 40 rijders richting Haaksbergen voor het Overijssels kampioenschap fietscross.  Rond de baan werd aandacht gevraagd door de stichting  STOP HERSENTUMOREN.nl  , verschillende rijders fietsten in een speciaal shirt van de stichting om zoveel mogelijk geld op te halen . Er werd tijdens de wedstrijd een veiling gehouden waar je op verschillende artikelen kon bieden, ook in de haardos van onze Dick mocht de schaar gezet worden maar dan moest er wel €250,00 naar de stichting worden overgemaakt .   Voor de meeste crossers was het belangrijkste dat er gefietst kon worden want daar kwamen ze voor, en de wedstrijd in Haaksbergen was de laatste kampioenswedstrijd van dit jaar waar nog een  trui te verdienen viel. Doordat de KNWU wedstrijden al afgelopen waren was de opkomst hoog en kwamen meer dan 550 rijders om  de strijd met elkaar aan te gaan . Grote namen stonden aan het starthek en er moest alles uit  het lichaam geperst worden om de finale te halen , maar met 19 rijders in de finale  waren er zeker kansen om een kampioenschapstrui  mee te nemen naar Nijverdal. Er werd hard gefietst in de finale  maar een eerste plek zat er vandaag niet in  alleen Erik Achterkamp werd winnaar in de B finale van de promotie klasse , maar dat leverde geen trui op. De andere rijders die vandaag de finale haalden waren: Danielle Dubbink  5e en Priscilla ten Boske 6e in de klasse dames cruisers. Kyano van Vlimmeren kwam ten val in de finale en werd 8e in de klasse jongens 4-5 jaar. Emiel Ravenshorst werd 3e in de klasse jongens 7 jaar. Kevin Koster  2e en Luke Kuipers 7e in de klasse jongens 10 jaar. Rick Kevelham 6e in de klasse jongens 11 jaar. Kevin Kragt 3e in de klasse jongens 12 jaar. Teun Scholman 8e in de klasse jongens 14 jaar. Ruben Mars 7e in de klasse jongens 15 jaar. Dyon Planting 3e in de klasse jongens 18 jaar en ouder. Anne Eikenaar 6e in de klasse meisjes 12 jaar. En Rene Planting 2e in de klasse meisjes 13 jaar. In de promotie klasse waar je geen trui krijgt maar punten die meetellen voor het NK de volgende uitslagen: Paul Baan 3e , Bjorn Hoogland 4e en Rinke Tempert 6e in de A finale . Erik Achterkamp 1e Ruben Mars 2e en Jeroen Lusseveld 3e in de B finale.