Afgelopen weekend (zaterdag 13 en zondag 14 april) werd de eerste topcompetitie verreden in het Brabantse Veldhoven.

Voor de lochsprinters waren er 6 rijders die deelnamen aan deze wedstrijd. Kyano van Vlimmeren, Thijs Laarman, Ruben Mars, Bjorn en Jeffrey Hoogland en Dyon Planting mochten hun opwachting maken. Zaterdag kon er getraind worden en was er voor De Elite men 1 en 2, en de nieuwelingen een time trial te verrijden.

Zondagochtend kwam alleen Kyano van Vlimmeren uit in blok 1 (bestaande uit cruisers en rijders tot en met 12 jaar), welke rond 10.00 uur van start ging. Voor Kyano was het zijn eerste topcompetitie, als klein mannetje van net 6 jaar moest hij het opnemen in een sterk deelnemersveld met zon 30 rijders in de leeftijd van 7 jaar en jonger. In zijn manches reed hij buitengewoon sterk en wist hij drie maal de winst te pakken. In de halve finale opnieuw een sterk rondje en met plaats 4 was hij geplaatst voor de finale. In de grote finale was hij toch ietwat gespannen, maar pakte hij wel een mooie 7e plaats!

Na de vrije training voor blok 2, ging de wedstrijd rond 14.00 uur van start. Met Thijs Laarman uitkomend in de klasse boys 13, Ruben Mars nieuwelingen (Boys 15 / 16), Bjorn Hoogland elite men 2 en Jeffrey Hoogland en Dyon Planting kwamen uit bij de Elite men 1.

Thijs heeft vorig jaar al laten zien thuis te horen bij de nationale top van Nederland. In zijn manches vandaag  3-3-2 de kwart finale wist hij te winnen en in de halve finale kwam hij als 4e over de streep. Ook een finale voor Thijs dus. In de finale kwam hij als 7e over de streep.

Ruben Mars liet in het voorseizoen al zien een geweldige winter te hebben doorgemaakt, was al erg snel in zijn Time Trial rondje en liet zien dat hij zeker bij de beteren hoorde in dit sterke deelnemersveld waar maar liefst een achtste finale moest worden gereden. Met 2-2-1 in de manches, 2e in de achtste finale en 3e in de kwart finale was hij geplaatst voor de halve finale, hier had hij helaas een mindere start, en kwam er ook nog een rijder voor hem ten val… Met een 5e plaats kwam hij dus net tekort voor de grote finale.

Bjorn Hoogland uitkomend in de Elite men 2 had vandaag geen goede dag, nadat hij op de zaterdag al allerminst tevreden was over zijn time trial. Met 5-8-5 kwam hij tekort om zich in deze klasse te plaatsen voor de kwart finale.

Jeffrey en Dyon kwamen uit in de Elite men 1. Voor Dyon was het met 3-6-4 over na de manches, zuur want door het resultaat in de 2e manche na een slippertje lag hij uit de wedstrijd, op basis van een gunstig resultaat van de andere 2 rijders! Jeffrey kwam weer eens kijken bij een Topcompetitie wedstrijd en liet zien het nog niet verleerd te zijn. Jeffrey tegenwoordig carriere aan het maken als baanwielrenner liet zien dat hij een geweldige power had op het eerste stuk van de baan. Dit bracht hem ook tot boven verwachting van zichzelf tot de finale. 4-3-4 in de manches, 3e in de kwart finale en na een slimme lijn in de laatste bocht wist hij als 4e in zijn halve finale mee te gaan naar de finale. In de finale kwam hij helaas ten val na het eerste stuk en moest hij genoegen nemen met een 8ste plaats.

zie www.bmx-videos.com Dutch TC1 Veldhoven voor de finale filmpjes.

 

verslag: Rinke Tempert