Lochsprinters naar nieuwe Bmx Arena Brabant.

Op 20 april 2013 werd het kampioenschap van het zuiden  verreden in Nuland. Het was een zeer zonnige dag, maar ’s ochtends was het toch  nog aardig aan de frisse kant vanwege de wind die over het terrein blies.

Na dat de rijders de baan verkend hadden, werd de baan  officieel geopend en werd het terrein omgedoopt tot de ‘BMX  Arena’.

Over de baan zelf waren de meningen verdeeld. Een zeer  hoge startheuvel maakte het voor de jonge rijders soms lastig om goed over de  1e bult heen te komen.

Nijverdal was met een grote groep rijders naar Nuland  gekomen, 36 stuks welteverstaan. Een groot deel van de rijders wist zijn of haar  manche goed door te komen naar een volgende ronde.

Bij de allerkleinsten, de jongens en meisjes van 4 en 5  jaar, kwamen Joppe Konijnenbelt en Dean Kleen Scholten goed door de manches naar  de finale. In die finale werd er weer goed gereden door de jongelingen uit  Nijverdal.

Zij sloten de finale af met een 5e en een 4e  plek.

Bij de jongens van 6 jaar stond voor Nijverdal wie  anders dan Kyano van Vlimmeren weer eens aan het finale-starthek. Hij reed een  prima finale en eindigde als 3e.

Niek Borkent had grote hoop op een finale na goed  gereden te hebben in de manches. Hij kwam echter in zijn halve finale net te  kort. Een 6e plek.

Thijs Smalbrugge en Rik Kevelham strandden in de kwart  finale bij de jongens van 10 jaar met respectievelijk een 7e en een  5e plek.

Bij de jongens van 12 jaar wist Thijs Laarman met een  goede 2e plek de finale te bereiken. Zijn clubgenoot Rik kevelham  moest het echter afleggen tegen de andere rijders en kwam niet verder dan een  7e plek.

Thijs was ook in de finale erg sterk en kwam goed uit het  starthek. Hij kon de winst net niet pakken, maar werd knap  2e.

Bij de jongens van 14 jaar wist Roy Brinkman helaas niet  verder te komen dan een 5e plek in de halve finale, die hem net geen  recht gaf op de finale.

Bij de meisjes van 14-15 wist Renee planting zich te  kwalificeren voor een finale. In deze finale werd Renee netjes  5e.

Bij de jongens van 15 jaar wist Ruben Mars met een  knappe 2e plek wel door te stoten naar de Finale. Hij wist in de  finale een 5e plek te bereiken, waar hij zelf niet geheel tevreden  mee was.

Cruisers 15-30: Jeroen Tuitert kwam zeer sterk door zijn  manches heen. In de finale is hij er dit keer, jawel, opblijven zitten! Het was  voor Jeroen de eerste PK van dit jaar waar hij het gralux niet van dichtbij  onderzocht heeft, en daar was hij zelf uiterst tevreden mee. In de finale  eindigde hij als 5e.

Bij de oudere cruisers kwam Davy van Vlimmeren goed door  de manches, op een valpartij in manche 1 na, en zo was hij op weg naar een halve  finale. In de halve finale werd Davy 4e, goed voor een finaleplek  dus. In de finale kwam Davy tot de 7e plek.

Cruiser Dames. Daniëlle Dubbink leek ijzersterk in deze  categorie en plaatste zich dan ook gemakkelijk voor de finale met 3 keer een  1e plek. In de finale werd Daniëlle 3e, een uitstekend  resultaat.

Jongens 16-17: Jeroen Lusseveld en Luuk Scholman waren  allebei tot de halve finale gekomen. Jeroen startte goed, maar moest het  uiteindelijk toch net afleggen. Een 5e plek. Luuk Scholman kwam wel  door de halve finale met een 3e plek. In de finale bereikte hij plek  5, waar hij uiterst tevreden mee was.

Van de 7 rijders in de 18+ klasse die Nijverdal bij zich  had, bereikten er maar 3 een halve finale. Rinke Tempert en Paul Baan kwamen  deze jammer genoeg niet door met een 8e en 7e plek.

Wel  doorgedrongen tot de finale was Dyon Planting, die hierin een 3e plek  pakte.

In de promotieklasse jongens waren er maar liefst 5 van  de 12 rijders in de halve finale lochsprinter. Tot de A-finale doordringen  konden echter alleen Ruben Mars, Paul Baan en Luuk Scholman. Jeroen Lusseveld en  Rinke tempert reden een B-Finale waarin zij 6e en 3e  werden. In de A-Finale was de beste lochsprinter Paul Baan met een 3e  plek. Op een 4e plek volgde Ruben Mars en op een 5e Luuk  Scholman.

Ik heb de pen overgenomen van de familie Eikenaar en wil  bij deze de pen doorgeven aan Jeroen Tuitert om een verslag te schrijven van de  volgende nationale wedstrijd, 5 mei in Berlicum.

Verslag gemaakt  door Luuk Scholman