Nederlands kampioenschap dag 1

Het Nederlands Kampioenschap werd dit jaar gehouden in Ommen. Op de eerste dag kwamen er eigenlijk 21 Lochsprinters uit maar jammer genoeg moest Jeroen Tuitert een van de favoriete voor de Nederlandse titel in de cruise klasse zich ziek afmelden. Dus zonder Jeroen gingen de andere Lochsprinters de strijd aan. Met als eindresultaat : 2  rijders die Nederlands Kampioen  zijn geworden!!! Ook werd er vandaag de eindstand van de promotie klasse op gemaakt.

 

Jongens 4/5 meisje 4/5 jaar
In deze klasse kwam de kleinste man van de Lochsprinters hierin uit ,en was ook meteen top favoriet voor de Nederlandse titel.  Joppe liet de hele dag zien waarom hij de top favoriet was, want met 4 eerste plekken en reed  bijna een heel wasboard voor op de nummer 2. Joppe heeft   laten zien dat hij  absoluut de sterkste was, en dus  terecht NEDERLANDS KAMPIOEN is geworden ! Joppe Gefeliciteerd !

 

Jongens 6 meisje 6/7 jaar
Kyano van Vlimmeren de regerend Nederlands Kampioen kwam in de baan en daarmee, werd  hij automatisch gebombardeerd tot top favoriet. Ook Kyano kon goed met de druk om gaan. In de manches pakte hij  alleen maar eerste plekken. En dat was meer dan  genoeg voor de finale. In de finale had die heel even last van de nummer 2. Maar toen de kleine meneer van Vlimmeren eenmaal op dreef was  kon die niet meer worden in gehaald door de rest. Dus  pakte Kyano voor de 2de keer een Nederlands titel.  Kyano Gefeliciteerd !

 

Jongens 8 jaar

Hier in kwamen 3 lochsprinters in uit, dan hebben wij  het over Milan Alferink, Cas Tijhuis en Niek Borkent. Deze laatste man had zich voor genomen om dit jaar Nederlands Kampioen te worden. Maar het mocht niet zo zijn. Met een paar mindere starten moest Niek al afscheid nemen in de manches. Ditzelfde lot hadden Milan en Cas ook, dus de rest van de dag konden ze de andere jongens aanmoedigen.

 

Jongens 9 Jaar

Emiel Ravenshorst ging als één  van de grootste favorieten voor de titel vandaag van start. De manche ging hij zeer gemakkelijk door en daardoor kwalificeerde hij  zich voor de kwartfinale. De kwart finale wist Emiel op zijn naam te zetten net zoals de halve finale. In de finale was Emiel de hele baan aan het strijden voor de titel. Wat jammer genoeg niet lukte en hij was zo moe, dat die net voor de streep werd in gehaald. Maar nog heel knap 3e werd !

Ook Jordy Ter Avest kwam uit in deze klasse. Waar die in de eerste manche met een paar hele goeie acties door kon stoten naar de 4de  plaat,lukte Jordy dat niet meer in devolgende manche en moesten wij afscheid nemen van Jordy in de manches.

 

Meisje 8/9 jaar

In deze klasse kwam de  jonge dame met de eeuwig glimlach ,Yarna van Vlimmeren uit. Yarna zei voor de wedstrijd begon,l dat ze de aller kleinste was  en ook op de baan kon je dat zien. Doordat ze   minder kracht had  dan de andere dames. Hierdoor moest ook Yarna afscheid nemen in de manches.

 

Cruisers 16-30 jaar

Na het weg vallen van Jeroen Tuitert bleven er nog 2 man over in de cruise klasse, en zeker niet de minsten. Booboo oftewel Robin Boevink en de levende legende Erik Achterkamp. Beide  heren lieten zien dat ze van goeie huizen kwamen .Boevink  werd   2-2-4 en Erik 3-3-3. Dit was genoeg voor de finale.  In de finale kwam Robin Boevink als een echte oute-sider over de streep als 3de. Voor Erik Achterkamp ging de finale iets minder lekker, hij moest  genoegen nemen met een 4 plek !

 

Cruisers 30- Dames
Hier in waren maar liefs 3 lochsprinters vertegenwoordigd : Danielle Dubbink/Baan, Priscilla ten Boske en Suzanne Reimink.  Waar het met Suzanne haar vriendje nog heel goed ging , moest Suzanne al afscheid nemen na de manches. Voor de ander 2 dames ging het een stuk beter en wisten zich allebei te plaatsen voor de grote finale. Waar Danielle bij een grote valpartij was betrokken en als 6 eindigde, kon Priscilla er om heen sturen en als 2 over de streep komen !

 

Cruisers 31-44 jaar

Davy van Vlimmeren de man met de ijzeren conditie kwam in deze klasse uit. Hij voelde zich niet helemaal 100 % maar liet toch zien, dat die op 80 % heel erg goed kon mee komen met de rest. Hij kwalificeerde zich voor de halve finale. Waar die door een gebrek aan techniek net te kort kwam voor een finale plek.

 

Promotie klasse jongens

Hier in kwamen maar liefs 6 Lochsprinters in uit : Teun Scholman, Luuk Scholman, Paul Baan, Rinke Tempert, Jeroen Lusseveld en Ruben Mars. Waar Teun er in de manche al uit werd gefietst gingen de ander Lochsprinters door naar de halve finale. Jeroen Lusseveld , die de hele dag goed reed,moest in de halve genoegen nemen met een 4de  plek en daardoor kwalificeerde die zich voor de B finale net zoals: Rinke en Luuk.  Ruben en Paul gingen door naar de grote A finale. Hierin konden beide rijders niet echt een stempel op de finale drukken, dit kwam door paar kleine foutjes. Maar toch wist Ruben Mars zijn 3e plek in het klassement vast te houden.

 

Andere rijders succes gewenst voor de 2de NK dag in Ommen

 

Groeten Tom Mars#962