Afgelopen weekend hebben een aantal Lochsprinters de Internationale TC3 in Luyksgestel gereden, gelukkig bleef het droog. Wel stond er veel wind en was het langs de baan smerig koud. Na de trainingen op zaterdag werden zondag de wedstrijden verreden, het had s’nachts geregend maar dit kon de baan wel hebben. Om 08.15 viel het starthek voor de eerste keer, om te beginnen aan een lange dag.

In Blok 1 kwamen Jeroen Tuitert en Tom Mars uit op hun cruiser 24”. Voor Tom strijdend in de cruiserklasse 17 – 29 was dit weer zijn eerste wedstrijd na zijn crash afgelopen winter waarbij hij zijn elleboog brak en een scheurtje in zijn lever opliep. Het was duidelijk dat Tom het starten nog niet verleerd was en hij zat er dan ook telkens goed bij, op de baan ging het nog niet zoals Tom dat wou en na de manches was het over en uit. Jeroen Tuitert ook uitkomend cruiserklasse 17 – 29 was gebrand om een goed resultaat neer te zetten, Jeroen kan niet alleen hard fietsen hij kan ook heerlijk koken! Zaterdagavond had onze privé kok voor de pasta gezorgd, en dat ging er bij iedereen natuurlijk wel in! In zijn manches op zondag ging het voortvarend en reed hij stuk voor stuk goede rondes, plaatste zich makkelijk voor zijn halve finale, hier ging hij goed van start maar helaas (naar eigen zeggen) door een slechte eerste bocht kwam hij buiten de baan en zat de finale er niet in.

Ook Kyano van Vlimmeren, de kersverse Nederlands Kampioen stond weer aan het starthek! In de leeftijd van boys 7 jaar en jonger moest die kleine 6-jarige mannetje uit Nijverdal weer vechten tegen zijn grotere concurrenten. De baan was goed waren zijn woorden na zaterdag, en hij had zin om te knallen op zondag. Dat deed hij ook, want nadat hij al 6 manches had gewonnen in TC 1 & 2 pakte hij opnieuw 3 manche overwinningen in Luyksgestel. Zijn halve finale was een minder rondje, maar met plaats 3 wel door naar de grote finale. Hier kwam hij vanaf de buitenkant als een speer uit het starthek, en reed hij een goede ronde, met als eindresultaat plaats 3. Opnieuw brons nadat Kyano dit ook al in TC 2 Dedemsvaart had geflikt.

kyano tc3

 

 

Na de finales van Blok 1 mocht blok 2 trainen, en hun wedstrijd verrijden. In blok 2 kwamen Thijs Laarman, Ruben Mars, Bjorn Hoogland en Rinke Tempert uit. Dyon Planting moest helaas vanaf de kant toekijken, hij had teveel last van een geïrriteerde pees in zijn knie en wou zich sparen voor EK ronde 7 & 8 aankomend weekend in Zweden. Van de rijders in Blok 2 was er alleen voor Bjorn Hoogland een finaleplaats, hij werd 7e in de challengeklasse 25-29.

Het was een geslaagd weekend, leerzaam en natuurlijk gezellig met elkaar op de crosscamping!

#RinkeTempert

Categorieën: Nieuws