7 District kampioenen bij de Lochsprinters.

Zaterdag is in Klazienaveen de laatste wedstrijd verreden mee tellend voor het District kampioenschap.

De Lochsprinters hadden 70 rijders aan het starthek staan van in totaal 300 deelnemers.

In deze wedstrijd viel voor velen de beslissing van het kampioenschap, voor sommige rijders was de spanning al voorbij want die hadden al genoeg punten om kampioen te worden,

maar veel rijders konden met een goed resultaat nog klimmen op de ranglijst.

Het slechtste resultaat mocht geschrapt worden als je alle 5 wedstrijden gefietst had en ook kreeg je 7 bonus punten waardoor de uitslag in het klassement soms flink door elkaar geschud werd.

 

In de klasse jongens en meisjes 4-5 jaar was het Joppe Konijnenbelt die met grote voorsprong kampioen werd, dit deed  Kyano van Vlimmeren ook bij de jongens 6 jaar,

Tygo Blikman klom ook bij Kyano op het podium om de 3e prijs op te halen.

Bij de jongens 7 jaar was het Kevin Fokkert die met een mooie 3e plaats de beste Lochsprinter was.

Bij de meisjes 6-7 jaar  was het Anouk Ravenshorst die de eer van de club hoog moest houden , ze eindigde op de 5e plaats.

Bij de jongens 8 jaar 5 Lochsprinters aan het starthek, maar er was dit seizoen maar 1 rijder die er met kop en schouders boven uit stak namelijk Emiel Ravenshorst die vandaag ook weer de volle buit binnen haalde en ook kampioen werd.

Ik de klasse jongens 9 jaar 3 Lochsprinters aan het starthek , maar het podium is voor hen nog niet weggelegd, wel eindigde Jordy ter Avest als beste Lochsprinter op een 5e plek.

Bij de meisjes 8-9 jaar was de helft van het deelnemersveld Lochsprinter, Yarna van Vlimmeren fietste naar een mooie 3e plaats gevolgd door Daphne Kappert.

In de cruiser klasse bij de dames was het Danielle Baan-Dubbink  die met overmacht kampioen werd gevolgd door Kim Brinkman op een 3e plaats.

Voor Danielle was het helemaal spannend of ze wel kon fietsen vandaag want woensdag op de training werd ze na een valpartij  nog met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis ,

maar gelukkig was er niks gebroken alleen een zwaar gekneusde elleboog, maar deze werd op de wedstrijd nog even stevig ingepakt door onze club EHBO’er Hetty Lusseveld.

Bij de jongens 10 jaar 5 Lochsprinters aan het starthek maar hier bereikte geen van hen het podium, de beste Lochsprinters was hier Gijs Kevelham op een mooie 5e plek.

Bij de jongens 11 jaar is het FCV de Vaart wat de klok slaat, de enige rijder van de Lochsprinters die zich tussen al het oranje geweld nog een beetje staande weet te houden is Daan Huisken die op de 6e plaats eindigde.

Bij de meisjes 10-11 jaar zijn het de zusjes Davids die de ranglijst aanvoeren, Laura de kampioen gevolgd door Amber op een mooie 2e plaats.

Rick Kevelham werd met 14 punten voorsprong kampioen bij de jongens 12 jaar.

In de klasse jongens 13 jaar was  Kevin Kragt vandaag afwezig, maar hij had in de andere 4 wedstrijden al een mooie voorsprong opgebouwd hopende dat het genoeg was om kampioen te worden, maar helaas voor hem , ons trainings lid Yoeri Tilalus  greep zijn kans met beide handen aan en haalde de volle buit binnen en die werd kampioen , Kevin 2e en Jorn Klein Lankhorst haalde het brons binnen.

Bij de meisjes 12-13 jaar was het de strijd tussen Monique van der Valk en Anne Eikenaar, Monique die 2 leeftijden hoger fietst moest alles uit de kast halen om Anne bij te houden, maar na 5 wedstrijden eindigden ze allebei met 155 punten , Monique had de laatste wedstrijd van Anne gewonnen en dat gaf de doorslag dat zij kampioen werd en Anne op de 2e plaats eindigde.

Bij de jongens 14 jaar was het onze herintreder Bjorn Scheppink die naar een 4e plaats fietste en als beste Lochsprinters geklasseerd werd.

Teun Scholman fietste naar een mooie 3e plaats in de klasse jongens 15-16 jaar, Roy Brinkman die 7e werd was door een blessure vandaag afwezig.

Renee Planting is de enige dame in de klasse meisjes 14 jaar en ouder, ze eindigde op een mooie 2e plaats.

Bij de jongens 17 jaar en ouder gaf Jeroen Lusseveld vandaag fietscross les aan de rest van het deelnemersveld, starten kon hij altijd al als de beste want vroeger had hij al de bijnaam “de gate man” maar vandaag op de technische baan in Klazienaveen liet hij even zien hoe de  je grote bulten op snelheid kan achterwielen en zelfs in de combochten was hij heer en meester, hij steeg in het klassement van een zevende naar een derde plaats.

 

Ook de voorzitter en de penningmeester van onze club moesten naar het podium om de grote en zware wissel bokaal van beste club uit District Oost-NoorOost op te halen,  met 1580 punten waren we de grote winnaar gevolg door Dedemsvaart met 1483 en Ommen met 1397 punten.

 

Na de District wedstrijd moest de openklasse nog even verreden worden, gaat normaal iedereen na de District wedstrijd al naar huis en zijn er nog geen honderd rijders, vandaag was het wel anders  met 236 rijders hadden we weer een complete wedstrijd voor de boeg.

In de openklasse worden de leeftijden en de jongens en meisjes samen gevoegd waardoor we aan het eind maar 8 finales overhouden, dit betekent dat je na de manches eerst ¼ finales en ½ finales moeten fietsen om je uit eindelijk te plaatsen voor de finale.

 

In de openklasse krijgen de eerste 3 rijders een mooie beker mee naar huis, dit deed Joppe Konijnenbelt in de klasse 4-5 jaar hij werd keurig 1e , Rocco Meenhuis werd 3e in de klasse 6-7 jaar.

Emiel Ravenshorst werd 2e en Jordy ter Avest 3e in de klasse 8-9 jaar.

Voor de finale van de jongens 16 jaar en ouder hadden zich 5 Lochsprinters gekwalificeerd namelijk, Jeroen Lusseveld , Luuk Scholman, Bjorn Hoogland, Stephan Geerling en Robin Hoogland, maar de vraag van de hele vereniging was ,zou Jeroen het kunst stukje kunnen herhalen van de District finale?

Jeroen moest op plek 8 starten dus helemaal aan de buitenkant maar toen het licht op groen ging, ging “the gate man” er vandoor, alleen Bjorn kon nog bij blijven tot de eerste bocht maar toen het technische gedeelte kwam was het voor Jeroen genieten, aangemoedigd door alle Lochsprinters aan de kant  fietste hij met  gemak naar de eerste plaats,  Luuk haalde met een band dikte verschil met Bjorn de tweede plek binnen , Bjorn werd 3e.

 

Volgende week zaterdag  word de lichtwedstrijd verreden in het Drentse Schoonebeek, dit is dan de afsluitende wedstrijd van dit seizoen, iedereen mag zijn fiets dan met lampjes versieren of een zwartepieten pak aantrekken.