ZESDE PLAATS VOOR DE LOCHSPRINTERS OP DE NEDERLANDS CLUBKAMPIOENSCHAPPEN                                                                                            (verslag: Ria)

 

De Nederlandse clubkampioenschappen werden dit jaar verreden in Dedemsvaart en voor de eerste keer fietsen de leden van de NFF en de KNWU deze wedstrijd samen.

Dit resulteerde in een groot deelnemers veld met ruim 650 deelnemers, waaronder 50 Lochsprinters al vroeg uit de veren moesten om om 8.00 uur te beginnen met de training.

De wedstrijd kon dan ook keurig om half elf van start gaan na het Wilhelmus.

Van alle Lochsprinters lukte het een groot aantal om de kwart en de halve finales te bereiken.

Toen de finale’s begonnen stonden de Lochsprinters in een tussenstand op de vijfde plek.

Er waren nog veertien Lochsprinters die een plek in de finale hadden veroverd.

Ruben Mars was de eerste die van start ging bij de cruisers 15 en jonger en wist hier een mooie derde plek te pakken.

Daniëlle Dubbink maakte haar rentree  de cruisers 25 jaar en ouder. Ze fietste als vanouds vooraan en pakte de tweed plek in de finale.

Kyano van Vlimmeren was de jongste deelnemer namens de lochsprinters en wist alle manches met een overwinning te pakken,

na een klein middagslaapje was hij weer fit voor de finale en pakte ook in de finale de eerste plaats.

Bij de jongens van 7 jaar wisten twee lochsprinters de finale te bereiken Jochem Spoolder pakte een vijfde plek en Cas Tijhuis de zevende.

Emiel Ravenshorst fietste super in de manches bij de jongens van 8 jaar maar had pech in de finale en kwam bijna ten val in de kombocht en werd zevende.

Luke Kuipers deed het weer goed bij de jongens van 10 jaar en pakte een mooie tweede plek in de finale.

Rick Kevelham en Manu Warnet stonden beiden in de finale bij de jongens van 11 jaar, Rick kwam net iets te kort maar pakte wel de tweede plaats en Manu kwam als vijfde over de streep.

Thijs Laarman glipte in de manche nog een keer weg maar ging wel goed door en pakte de derde plaats in de finale.

Luuk Scholman wist zich knap te kwalificeren in de finale bij de jongens 16/17 jaar en kwam als zesde over de finish.

Iris Jansen ook terug van  een tijdje weggeweest pakte de draad weer goed op, helaas in de finale kwam ze in de clinch en moest ze in de remmen en kwam daarmee als achtste over de finish.

Bij de elite man jongens 18 jaar en ouder ook twee Lochsprinters aan het starthek Jeffrey Hoogland en Dyon Planting in een spannende race was het Jeffrey die de derde plek wist te veroveren en Dyon eindigde als zesde.

Al met  al eindigde de Lochsprinters op een knappe zesde plek van alle Nederlandse verenigingen waar men best trots op mag zijn.