Beste allemaal,

Voor de een nieuw, de ander heeft er misschien al het een en anders over gehoord.

Als club kregen we afgelopen week schokkend nieuws omtrent Thico Sasbrink…

Hier onder het verhaal van zijn ouders.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

” Vorige week dinsdag al bij de huisarts geweest, mannetje was zo aan ’t hoesten en werd er benauwd bij. Huisarts kon geen schokkende dingen ontdekken, longen waren schoon. Advies; uitzieken! Het ging de hele week en beetje op en af. Leek hij donderdag weer op te knappen, ging het vrijdag toch weer minder. Ook de koorts bleef hoog en slecht te onderdrukken met paracetamol. En het hoesten was behoorlijk erg! Toen Thico dan ook zaterdagavond (na mijn late dienst) zijn bed uit kwam en huilen, met gierende ademhaling vertelde dat zijn keel zo’n pijn deed en hij geen lucht kreeg, besloten we toch maar even de huisartsenpost te bellen. Gelukkig konden we langskomen. Er werd weer geluisterd, niet wat afwijkends gehoord (op zijn gierende ademhaling na) en de diagnose PSEUDOKROEP werd gesteld. Na wat pufjes ter verlichting en een rondje langs de apotheek voor een stootkuur ontstekingsremmers konden we weer huiswaarts. Het werd een beroerde nacht, waarin zowel hij als wij weinig geslapen hebben. Het hoesten bleef, evenals de koorts en de kortademigheid. Na een warme douche en de tweede stootkuur ontstekingsremmers leek het eigenlijk alleen maar te verergeren. Dus besloten om maar weer de huisartsenpost te bellen. Gelukkig konden we daar opnieuw a la minute terecht. Daar aangekomen was al snel duidelijk dat hij naar de kinderafdeling over moest om door een kinderarts onderzocht te worden. Hij kreeg daar medicatie via een zogenaamd vernevelapparaat, zuurstof, medicatie wat hij met een spuitje kon innemen, maar niets leek echt te helpen. Ondertussen werd er al contact gelegd met een anesthesist en een KNO-arts om te kijken of hij evt. kunstmatig beademd zou moeten worden en om te zien wat er aan de hand was.  Thico bleef angstig, onrustig, weerde de zuurstof en het vernevelapparaat af waardoor hij ook de medicatie niet voldoende binnenkreeg. Uiteindelijk werd besloten hem over te plaatsen naar de IC waar hij in slaap werd gebracht en hij aan de monitor werd gelegd en kunstmatig werd beademd en medicatie via infuus kreeg toegediend. Ondertussen werd er contact gelegd met Groningen om hem over te plaatsen naar de kinder IC aldaar, waar de zorg net iets gespecialiseerder is. De KNO arts heeft met een scopie gekeken in zijn keel en stelde vast dat er een zwelling t.g.v. een ontsteking in de hoge luchtwegen zat (ter hoogte van het strottenhoofd), waardoor de luchtpijp  “in de verdrukking” kwam.

Thico zou 48 uur in slaap worden gehouden en beademd, werd behandeld met antibiotica en ontstekingsremmers en moest geregeld uitgezogen worden omdat hij veel last had van slijm. Dinsdagmiddag rond 14.00 uur mocht de slaapmedicatie dan  eindelijk afgebouwd worden en was hij na een uur wakker genoeg om de tube ( beademingsbuis)  uit zijn keel te verwijderen. Thico ademde gelijk goed, maar had de eerste periode nog wel zuurstof nodig om op kracht te blijven. Ook het infuus en de sondevoeding bleven nog aan omdat hij nog niet gelijk weer alles kon eten en drinken.

Woensdagochtend kregen we “groen licht” om hem over te brengen naar TBZ in Almelo. Hier mag hij nog even blijven om aan te sterken. De verwachting was dat hij vandaag of morgen naar huis zou mogen om daar verder uit te zieken, maar helaas eet hij nog steeds niet en dat wekt nog wel enige bezorgdheid. Thico heeft de sonde er nog in en wordt op deze manier bijgevoed. Zolang de sonde er nog niet uit kan, moet hij dus nog blijven……

Een paar kilo en heel wat praatjes armer ondertussen…..hij ligt er nog lusteloos en stilletjes bij ( en waarschijnlijk weet iedereen dat dat juist het tegenovergestelde van onze Thico is!!!)

We weten ondertussen wel dat de veroorzaker van dit hele gebeuren een “doodgewoon” griepvirus is dat op een vervelende plek ( hoge luchtwegen) drastisch van zich af heeft geslagen……

Thico hoopt zo snel mogelijk weer buiten te kunnen spelen en zijn stalen ross weer te kunnen bestijgen!!!!!

Dank voor alle lieve berichten, ook namens Thico

Groet, Gerko en Karin Sasbrink”

—————————————————————————————————————————————————————————————————————

Mocht je een persoonlijk kaartje willen sturen naar Thico, dan kan dat naar onderstaand adres;

Thico Sasbrink
Zonnebloemstraat 8
7442 LM Nijverdal
Categorieën: Nieuws