Verslag Drents kampioenschap 6 april 2013

 

Met 36 rijders heeft de Lochsprinters deelgenomen aan het Drents kampioenschap afgelopen zaterdag. Van de 36 rijders namen 5 jongens deel aan de promotieklasse.

Het was een zonnige dag, maar de gure wind maakte het onaangenaam. De wind zorgde er ook voor dat er aardig wat zand ronddwarrelde. Dus een broodje hamburger werd een zandburger.

 

Er werd gestreden door 7 personen in de kwart finales, 15 haalden de halve finales en uiteindelijk stonden er 14 Lochsprinters in de finale.

Helaas was er geen Drents kampioen in ons midden. De hoogste plekken waren voor: Dean Kleen Scholten (jongens, meisjes 4/5 jr), Thijs Laarman (jongens 12 jaar) en Dyon Planting (jongens 18 jaar en ouder) met een derde plaats.

Een vierde plaats was er voor: Danielle Dubbink (cruisers dames30), Joppe Konijnenbelt (jongens, meisjes 4/5 jr.), Anne Eikenaar (meisjes 12/13 jr.)

Een vijfde plek was er voor: Priscilla ten Boske (cruisers dames30), Emiel Ravenshorst (jongens 8 jr.).

Kyano van Vlimmeren eindigde als 6e bij de jongens 6 jaar.

Een zevende plek was er voor: Kevin Koster (jongens 10 jaar), Ruben Mars (jongens 15 jr.), Luuk Scholman (jongens 16/17 jr.) en Renee Planting (meisjes 14/15 jr.)

Jeroen Tuitert belandde na een valpartij in de finale op de 8e plaats.

 

Bij de jongens in de promotieklasse eindigde Rinke Tempert als eerste.

 

De pechvogel van zaterdag was Thijs Smalbrugge. Hij was wel opgegeven via onze club, maar door een fout niet op de lijst van voorinschrijvingen terecht gekomen.

Tip voor alle rijders: controleer VOOR HALF TIEN of je daadwerkelijk op de lijst staat. Dan kan er namelijk via de clubvertegenwoordiger nog mee worden gedaan.

 

Ik heb de pen overgenomen van de familie van Heun en wil bij deze de pen doorgeven aan de familie Scholman om een verslag te schrijven van de volgende nationale wedstrijd, 20 april in Nuland.

 

 

Groeten Anne en Willien Eikenaar