Dyon Nederlands kampioen fietscross

Op dag 2 van het Nederlands Kampioenschap kwamen de Lochsprinters met 24 renners uit.  Met het ideale fietsweer hadden alle rijders er heel veel zin aan om mooie resultaten neer te zetten. Met als absolute hoogte punt het eerst Nederlands Kampioenschap voor Dyon Planting !

 

Jongens 10 Jaar

Het was meteen aanmoedigen geblazen voor de lochsprinters, want in race 1,2 en 3 kwamen Lochsprinters in uit. Waar Jasper Mollink en Wim Smalbrugge net niet mee konden strijden om de eerste 3 plaatsen, liet Thijsje  Smalbrugge zien  dat al dat extra trainen heel goed heeft geholpen. Ondanks dat kwam Thijs net  5 meter te kort om zich te plaatsen voor de kwart finale. Jammer maar helaas moesten wij hier afscheid nemen van 3 Lochsprinters.

 

Jongens 11 jaar

Hierin kwamen de 2 mannen Daan Huisken en Kevin Koster in uit. Waar Kevin Koster normaal tot de topfavorieten genoemd mag worden,lukte het dit jaar niet.Net terug van zijn blessure kon Kevin niet verder komen dan de kwartfinale. Daan Huisken  heeft weer laten zien, dat het de laatste tijd steeds beter gaat met fietsen met in de manches 4-3-3 plaatste Daan zich voor de kwart. Ook Daan kwam daar in iets te kort om door te stoten naar de halve finale.

 

Jongens 12 jaar

Hier in moest Manu Warnet laten zien, wat hij de afgelopen maanden heeft geleerd op de training in Ommen. In de manches ging het nog heel erg goed en wist zich ook te plaatsen voor de kwartfinale. Hier in ging het Manu nog net iets te snel en zo moesten wij afscheid nemen van Manu.

 

Jongens 13 jaar

Bij de jongens 13 jaar hadden de Lochsprinters 2 hele grote troeven Thijsje Laarman en Kevin Kragt. Thijs ging zijn manche met speels gemak door en plaatste zich zo voor de kwart finale. De Kwartfinale wist hij op zijn naam te zetten en plaatste hij zich voor de halve finale. Het rondje ging niet echt lekker soepel en Thijs lag er in de halve finale uit. Kevin Kragt liet zien, dat hij in supervorm was ! Hij won al zijn manches en plaatste  zich voor de kwartfinale. Ook daar in ging hij  zeer eenvoudig door  en in de halve liet hij  ook zien dat hij een titel kandidaat was ! Waar Kevin een super start had en als 2de in de bocht kwam,ging hij onder uit en moest hij genoegen nemen met een 6de  plaats.

 

Meisjes 13 jaar

Anne Eikenaar kwam uit in de klasse van de meisjes 13 jaar. Anne heeft laten zien, dat ze het laatste half jaar met stappen voor uit is gegaan. Maar jammer genoeg voor Anne was het net niet genoeg om zich te plaatsen voor de grote finale !

 

Jongens 14 jaar

Martje Scholman ging vandaag weer met goeie moed van start, ook al was die aardig zwaar in gedeeld. Toch liet hij  zien, dat na zijn blessure het steeds weer iets beter gaat .Maar hij kwam nog net wat te kort om door te gaan naar de kwartfinale !

 

 

 

 

Meisjes 14 Jaar

In deze klasse hadden de Lochsprinters een outsider in zitten :Renee Planting ! De laatste PK liet ze al zien, dat zij zich kan meten met de snelste rijders en ook op het NK liet Renee zien, dat ze van hele goeie huizen kwam ! In de manche ging ze super goed en plaatste zij zich zelf voor de big finale. Hier in had Renee een super rondje en kon als 3de  over de streep heen komen !

 

Jongens 15 jaar

De Lochsprinter Roy Brinkman moest laten zien in een zwaar bezet veld, wat hij allemaal kon. In de manches moest Roy zwaar knokken om zich te plaatsen voor de kwartfinale ! En dat was Roy gelukt maar toen ging het niveau nog een tandje omhoog en kon Roy zich niet meer plaatsen voor de halve Finale.

 

Jongens 16/17 jaar

Hier kwamen maar liefs 4 Lochsprinters in uit ! Jeroen Lusseveld die in een goeie vorm verkeerde en we hadden nog de gebroeders Scholman : Luuk en Teun. En de man die het afgelopen half jaar in Ommen meer  heeft gefietst, dan alle Lochsprinters bij elkaar Ruben Mars. Alle 4 de mannen wisten zich zeer eenvoudig te plaatsen voor de Kwartfinale. In de Kwartfinale moesten wij afscheid nemen van Teun en Jeroen Lusseveld en dat was zeer onverwachts. Waar Luuk voor zijn halve finale nog zeer zeker wist dat hij de finale kon halen,Liet hij  in de halve finale eerst een fantastische inhaal actie zien en ging Luuk na plaats 3.toen heeft hij zich zelf in de laatste bocht toch laten verrassen en lag hij er uit ! In de andere halve finale liet Ruben Mars zien, wat een inhaal race is. Vanaf positie 5/6 reed Ruben terug naar de 3de  plaats. In de Finale had Ruben een minder start en hij kon het op de baan niet meer goed maken en werd 5de .

 

Jongens 18 jaar en ouder

8 rijders gingen de strijd aan waaronder : De Porsche Stephan Geerling, Matthijs Reimink,Robin Hoogland, Paultje” P” baan, “Booboo “Robin Boevink, Bjorn Hoogland, de kleine gespierde man uit Hellendoorn Rinke Tempert en torenhoog Topfavoriet Dyon Planting ! In de manche Kwamen de Posche,Reimink en Booboo net een paar punten te kort,om door te gaan naar de kwartfinale.  Paultje P Baan maakte een zware crasch mee in de eerste bocht en lag er daarom jammer genoeg uit. Dat zelfde geld voor de kleine gespierde man uit Hellendoorn Rinke en voor de motorcrosser Robin Hoogland. In de Halve Finale liet Bjorn Hoogland even zien hoe je een fantastische bocht kunt rijden .Hij ging van  plaats nummer 5/6 in een keer naar plaats 2 en plaatste  zich zo voor de Finale. Daarin kwam die onder anderen de snelste rijder van de dag tegen Dyon Planting ! Dyon die s’nachts net terug gekomen was vanuit Duitsland liet zien, dat het niks uit maakte. Als een echte kampioen controleerde/ verdedigde hij zijn eerste plaats van start tot finish en werd zo voor het eerst Nederlands Kampioen !

 

 

Het volgende verslag word geschreven door: ……… Davy Van Vlimmeren
Gemaakt door Tom Mars#962