Asbest op terrein fietscrossbaan.
Zoals al eerder aangekondigd is er in opdracht van de provincie Overijssel en de gemeente Hellendoorn bodemonderzoek uitgevoerd op onze fietscrossbaan.
Gisteren, 3 november, is het resultaat van het onderzoek door de gemeente aan het  bestuur meegedeeld. Op een gedeelte van het terrein is asbest aangetroffen in de bovenste laag. Op de baan zelf, rondom de kantine, parc ferme en startheuvel is geen asbest aangetroffen.   

Afzetten
Het deel van het terrein waar asbest, in de bovenste laag, is aangetroffen wordt op last van de gemeente afgezet. Dit deel mag niet meer worden betreden in verband met mogelijke gezondheidsrisico’s. Het betreft hier het deel gelegen tussen de achterkant van de kantine, het toegangshek, de gravelopslag en de 1e betonnen kombocht. Op dit deel van het terrein wordt nader onderzoek uitgevoerd waarvan het resultaat midden december wordt verwacht. Na dit onderzoek zal de provincie Overijssel besluiten wat er moet gebeuren.

Alternatieven en planning
Mogelijke alternatieven zijn afgraven of afdekken. Dit laatste alternatief lijkt het meest waarschijnlijk waarbij er weer verschillende varianten zijn. Hierover zal nader overleg met de gemeente worden gevoerd waarbij het streven is voor het volgende seizoen de oplossing te hebben gerealiseerd.

Parkeren en toegangshek
Door het afzetten van een deel van het terrein, inclusief het toegangshek, kan er niet op het terrein worden geparkeerd, we zijn met de gemeente in overleg over alternatieven. Voor alsnog moeten we dus parkeren langs de weg in de wijk en niet langs het fietspad. De toegang tot de crossbaan is voorlopig dus ook vanaf de achterkant bij het grote grasveld.

Tot slot
Als bestuur zijn we ons bewust van de vervelende situatie die is ontstaan. Ondanks dat we geen keus hebben (de maatregelen worden ons opgelegd), ondersteunen wij deze wel want de gezondheid van onze leden en achterban is van groot belang.      
Zo gauw er nadere informatie is zullen wij jullie op de hoogte brengen.

 Namens

F.C.V. de Lochsprinters.

Bert Bannink.
voorzitter

Categorieën: Nieuws