Robin Hoogland winnaar B finale promotieklasse.

Zaterdag zijn de Lochsprinters naar Nijkerk geweest voor het kampioenschap van midden Nederland.

Voor Nijverdal hadden 29 rijders zich aangemeld  voor het dag klassement , en van de 29 rijders hadden zich er  8  aangemeld voor de promotie klasse ,

dit is een kampioenschap  wat een heel crossjaar doortelt en waar de winnaar volgend jaar met Pinksteren  gehuldigd word tot Nederlands kampioen.

De rijders die vandaag in de promotie klasse aan het starthek verschenen  waren: Erik Achterkamp, Bjorn Hoogland, Robin Hoogland, Tom Mars, Luuk Scholman, Jeroen Lusseveld, Ruben Mars en Teun Scholman.

Na 3 manches gingen ze allemaal door naar de ¼ finale waar voor Teun de wedstrijd eindigde en de rest door ging naar de ½ finale.

In de ½ finale gingen de eerste 3 door naar de A finale , dit waren Bjorn, Ruben en Tom en de afvallers gingen naar de B finale dit waren Erik,Robin,Jeroen en Luuk.

In de A finale fietste Tom naar een mooie 2e plaats Bjorn naar een 5e en Ruben eindigde op de 6e plaats.

In de B finale maar liefst 4 Lochsprinters aan het starthek en hier ging Robin Hoogland er met de winst vandoor gevolgd  door Erik op een 2e plaats Jeroen op een 3e  en Luuk eindigde op de 6e plaats.

In de kampioenschap  wedstrijd hadden we vandaag 2 nieuwkomers die voor het eerst hun debuut maakten op de nationale wedstrijden namelijk Rocco Meenhuis en Jorn Klein Lankhorst,

Jorn kwam goed door de manches maar  kwam in de halve finale tekort en eindigde op een 8e plaats.

Rocco ging het beter af want na 3 keer een 3e  plaats in de manches ging hij rechtstreeks door naar de finale waar hij knap 4e werd.

Voor Anne Eikenaar was het even spannend als ze de finale nog kon fietsen want na een valpartij in de 3e  manche moest ze eerst  even door de EHBO behandeld worden ,

maar gelukkig viel de blessure mee en ze was geklasseerd voor de finale, dus maar weer vol aan de bak en werd toch nog mooi 4e.

 

Van de 29 rijders  die in de manches gestart waren  gingen  er na de ¼ en de ½ finale nog  14 door naar de grote finale waar  na afloop iedereen een kleine beker in ontvangst mocht nemen.

De rijders die vandaag in verschillende klasse’s  in de top 3 kwamen waren:

Tom Mars 2e en Erik Achterkamp 3e: cruisers 16-30 jaar.

Kyano van Vlimmeren 2e: jongens 6 jaar.

Emiel Ravenshorst 3e: jongens 8 jaar.

Monique van der Valk 2e: meisjes 10-11 jaar.

Tom Mars 3e: promotie klasse A.

Erik Achterkamp 2e en Jeroen Lusseveld 3e: promotie B.

En onze topper van vandaag Robin Hoogland 1e  ook in de promotie B.