Op deze tweede pinksterdag was het de beurt aan de jongens  en meiden vanaf 10 jaar voor de finales van het Nederlandse kampioenschap in Appingedam.
Voor deze dag waren er 17 inschrijvingen van de Lochsprinters, ondanks dat het ’s ochtends nog een beetje miezerde viel het weer de rest van de dag super mee en was er zelfs af ten toe een lekker zonnetje. Na het defilé en het volkslied kon de wedstrijd klokslag 11 uur beginnen.
Een pechdag bleek het al meteen voor de fam. Planting Dyon bleek een scheur in de onderbuis van zijn fiets te hebben en kon niet starten, zusje Renee had toch nog te veel last van haar blessure en moest na 1 manche opgeven.
Maar liefst 5 Lochsprinters aan de start bij de jongens van 18 jaar en ouder, waarbij het voor Robin Boevink,  Rinke Tempert en Mathijs Reimink na de manches over was. Stephan Geerling en Bjorn Hoogland wisten zich wel te plaatsen voor een halve finale.  Zowel Stephan als Bjorn kwamen na de start aan de buitenkant te liggen waardoor ze in de eerste bocht te veel verloren. Stephan eindigde in zijn halve finale als vijfde en Bjorn als zesde.
Danny ten Boske moest bij de jongens van 16/17 jaar zelfs een kwart finale rijden om verder te komen, in de manches ging het prima2-3-4 en in de kwart finale kwam hij net één plek te kort om door te gaan.
Jeroen Lusseveld en Luuk Scholman wisten zich wel beiden te kwalificeren voor een halve finale bij de jongens van 15 jaar maar ook voor hen ging het in die halve finale net niet zo als ze wilden en voor Jeroen was er een vijfde plek en voor Luuk een zesde.

Bij de jongens van 14 jaar kwam Ruben Mars met 4-5-4 plekken in de manches helaas te kort om door te mogen, Teun Scholman wist zich met 2-2-3 wel te plaatsen voor de halve finale. Hier ging er bij de start al iets niet helemaal goed en ondanks dat Teun van alles probeerde kwam hij als vijfde over de streep.
Roy Brinkman  bij de jongens van 13 jaar en Guy Frankort en Mart Scholman bij de jongens van 12 jaar kwamen vandaag alle drie niet verder dan de manches.
Thijs Laarman was in de winning mood vandaag na drie eerste plaatsen in de manches bij de jongens van 11 jaar was met een  mooie tweede plek in de halve finale  een plaats in de finale zeker. Thijs ging hier goed van start en kwam als eerste uit de eerste bocht  in de tweede bocht kwam er toch nog iemand onderdoor en uiteindelijk pakte Thijs net als vorig jaar de bronzen plek.
Rick Kevelham maakte zijn debuut op het NK bij de jongens van 10 jaar. In de manches ging het nog vrij makkelijk  maar omdat deze groep zeer groot is moest hij ook nog een kwart finale fietsen en een halve om zich te kwalificeren voor de finale. Heel spannend was het in de halve finale waar hij goed doortrapte en hierdoor als derde over de finish kwam. Het zelfde deed Rick in de finale, gewoon hard doortrappen en hiermee was er ook voor hem een hele mooie derde plek op het podium.

 Volgende week gaan we weer gewoon verder met de regiowedstrijden en deze wordt dan verreden in Ommen.