Zaterdag 25 juni stond in het teken van de Nederlandse Club Kampioenschappen, welke verreden werd in het Gelderse Nunspeet. Om 07.00 uur vertrokken de Lochsprinters richting Nunspeet, het regende al vroeg en het beloofde dan ook geen mooie dag te worden. Maar liefst ruim 550 deelnemers verdeeld over 22 clubs mochten het vandaag waar gaan maken welke club dit jaar het beste van Nederland zou worden.

Maar liefst 43 inschrijvingen voor de Lochsprinters wat toch een behoorlijk aantal is, mochten het gaan proberen voor de club uit Nijverdal, in elke leeftijd dus wel bijna inschrijvingen. 41 jongens en maar 2 dames.

Bij de meisjes van 11 jaar was het Anne Eikenaar die keurig naar de finale reed en hierbij een 6e plaats behaalde. Daniëlle Lusseveld kwam tekort bij de cruiser dames van 24 jaar en jonger om zich te plaatsen voor een finale.

Bij de jongens van 6 jaar maar liefst 4 deelnemers met Niek Borkent, Jochem Spoolder, Milan Alferink en Cas Tijhuis. Helaas kon alleen Jochem Spoolder zich plaatsen voor de finale, hierin werd hij 5e. Bij de jongens van 7 jaar was het Jordy ter Avest die de strijd moest verlaten na de halve finale. Bij de jongens van 8 jaar mochten Wim en Thijs Smalbrugge, Cas Frankort en Gijs Kevelham het gaan proberen, mede door de zware concurrentie haalde geen van hen een finaleplaats. Finaleplaatsen waren er wel bij de jongens van 9 jaar, en dat kan ook haast niet anders met Kevin Koster en Luke Kuipers. Kevin reed ijzersterk in de manches met 1-1-1, maar moest in de finale achter Luke aansluiten welke in de manches minder punten haalde. Met Luke op 2 en Kevin op 3 konden beide jongens terugkijken op een goede finale. Daan Huisken reed vandaag ook sterk in zijn manches, wist ook de kwartfinale met p3 door te komen maar kwam in de halve finale tekort. Voor Luka de Booy was het mat 6-6-6 in de manches over bij de jongens van 9 jaar.

Bij de jongens van 10 jaar was er vandaag geen finaleplaats voor de Lochsprinters, Rick Kevelham leek wel goed opweg maar kwam niet lekker uit en kwam met een 5e plaats een plekje tekort voor de finale. Manu Warnet en Swen Wessels moesten na de kwart finale het strijdperk verlaten. Bij de jongens van 11 jaar; Thijs Laarman, Tom van Heun en Arnoud Spoolder. Zij kwamen gemakkelijk door de manches, al was daar wel een vervelende crash van Thijs bij, waardoor hij dure punten misliep. Arnoud moest het na de kwart finale opgeven, Tom die ook erg sterk reed vandaag in de manches kwam in de halve finale tekort, en Thijs wist wel de finale te behalen. Een beetje gehavend van zijn crash en startend vanaf de buitenkant reed Thijs zich toch nog naar een keurige 3e plek. Bij de jongens van 12 jaar 3 lochsprinters, Guy, Jorn en Mart maar daar waar Guy en Jorn de manches niet doorkwamen moest Mart het na de kwartfinale opgeven.

Roy Brinkman en Hidde Posthuma mochten het bij de jongens van 13 jaar gaan doen, beide makkelijk door de manches, Hidde 5 in de halve, en Roy 4e betekende 1 finaleplaats. Hierin werd Roy helaas 8ste. Bij de 14 jarigen hadden we Joost Eikenaar die er na de manches en uitlag en Ruben Mars die goed opweg leek met 2-2-2 in de manches schoot uit zijn clickpedaal bij de start in de halve finale en kon zich niet meer bij de eerste 4 rijden. Bij de 15 jarigen moesten Melcon Middelkamp, Jeroen Lusseveld en Justin Meijer na de manches afhaken. Lars Lubbers met 1-1-1 in zijn manches kwam met p5 tekort voor de finale en had het geluk dan ook niet aan zijn zijde.

Danny ten Boske reed vandaag in 2 klasses; Cruisers 16-30 jaar en Jongens 16/17, helaas kwam hij bij beide net tekort voor kwalificatie naar een volgende ronde. Bij de Cruisers van 16-30 jaar was het Jeffrey Highlander Hoogland die weer eens van zich liet spreken tijdens een NFF wedstrijd met alleen maar eerste plaatsen pakte hij de maximale 40 punten. Ook Harrie Reimink had zijn fiets vandaag weer opgebouwd en stond aan het starthek, onder luidt gejuich van het Lochsprinter publiek ‘ harrie, harrie, harrie’ reed Harrie met 3-3-4 zeker niet onaardig. In de halve finale kwam onze good old harrie tekort. Daar waar Hendrik Jan Posthuma wel de finale haalde bij de Cruisers van 41 jaar en ouder. Helaas kwam Hendrik Jan in de verdrukking en moest hij genoegen nemen met een 8ste plaats.

Tot slot de 18+ met een groot deelnemersveld en drie keer Hoogland met Jeffrey, Robin en Bjorn. En dat ze bij hoogland een potje kunnen trappen bleek maar weer eens want zowel Jeffrey, Robin als Bjorn reden goede manches, een mooie halve finale en plaatsten zich voor de grote finale. Het was de jongste van het stel die het snelst uit de startblokken kwam, Jeffrey leek heel snel op weg te gaan naar zijn tweede 1ste plaats van vandaag, maar full speed in de 2e bocht bracht hem ongelukkig ten val. Bjorn die op dat moment 3 lag, leek te profiteren maar moest uitklikken en verloor snelheid zo leek Robin de beste papieren te hebben, maar zijn sprong belande op het voorwiel van Bjorn, waardoor Robin er ook afvloog, en Bjorn eroverheen, of terwijl 3x crashing highlander, en met Jeffrey op 6, Bjorn op 7 en Robin op 8 zat het de Lochsprinters niet mee.

Helaas kwamen de Lochsprinters vandaag niet verder dan een ‘teleurstellende’ 9e plaats in het klassement met 272 punten, wat er uiteindelijk 43 minder waren dan de overtuigende kampioen uit Tiel met 315 punten. Nuland met 302 en Ommen met 299 werden 2e en 3e.

Na afloop werd met het traditionele Mc Donalds uitje, welke overigens goed georganiseerd was door Yvonne Kuipers het NCK van 2011 afgesloten.

Individuele uitslagen
1e plaats #930 Jeffrey Hoogland, Cruisers 16-30 jaar.
2e plaats #1905 Luke Kuipers, jongens 8 jaar
3e plaats #989 Kevin Koster, jongens 8 jaar
3e plaats #936 Thijs Laarman, jongens 11 jaar
5e plaats #973 Jochem Spoolder, jongens 6 jaar
6e plaats #930 Jeffrey Hoogland, jongens 18+
6e plaats #931 Anne Eikenaar, meisjes 11 jaar
7e plaats #902 Bjorn Hoogland, jongens 18+
8e plaats #906 Robin Hoogland, jongens 18+
8e plaats #915 Roy Brinkman, jongens 13 jaar
8e plaats #979 Hendrik Jan Posthuma, Cruisers 41 jaar en ouder

Foto’s en Video’s : Albert Lusseveld
Verslag: Rinke Tempert